Låt livet komma emellan

Min arbetsplats, saknar fortfarande bilder..men det blir när det blir:)
Godmorgon alla vänner där ute. Idag blev det tidigt vid datorn, alla sover här i huset utom jag. Vi blev väckta av ett samtal och jag kunde inte somna om. Tänk att man har barn som sover till kl 9.30 nu för tiden..konstigt det där.
Igår satt jag och tittade på en massa bloggar och på vänners bilder på fb och det slog det mig att jag fortfarande känner sådan ro och glädje i mitt eget hem, över vårt liv osv. Annat var det då jag var yngre och mest bara jagade och ville leva som alla andra. Jag har klokt nog landat i en skön självkänsla att vårt liv är det bästa för oss. Det är mycket som aldrig blir klart här hemma, men det gör inget…för livet kommer emellan. Min mamma sa häromdagen. ” Ni kan väl inte boka så mycket resor, då blir det ingen altan” ..precis det vi kan det…livet kommer liksom aldrig tillbaka..ett altangolv kan vi göra när vi vill, men resa med våra barn..det här och nu som gäller.

Vi renoverar här hemma mest hela tiden, alltid är det något som är igång för vi älskar att förändra och förbättra. Men vi lägger klart mycket mer pengar på upplevelser nu för tiden. Förr hade vi inte den chansen ekonomiskt, men nu tänker jag inte renovera bort vårt liv. När man börjar resa så inser man vad livet går ut på, helst nu när barnen är större och längtar iväg de också.

När vi är borta på våra resor eller bara åker till simhallen osv så mår jag så bra. Det är svårt det där med balans, vad man egentligen behöver och kan prioritera. Nu ser jag fram emot våren då vi ska iväg på mycket kul som spa, fjällen, Spanien, teater osv , för hur det än blir så kommer jag inte ligga på dödsbädden och rabbla upp alla fina prylar jag köpte..jag kommer minnas stunderna tillsammans,..det är jag säker på.

Ha en skön dag
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

30 reaktioner på ”Låt livet komma emellan”

 1. Jag har leggat på dödsbädden men mot alla odds lyckades jag överleva när jag kom hem efter en tid på sjukhus fick min man cancer och jag kan lova dig i så svåra stunder förstår man precis vad det är som betyder något och INTE är det alla fina prylar eller de människor som SUGER energi av dig.Utan det är människorna som man älskar kram helene

 2. Kloka ord , precis så har vi alltid levt, visst har vi ibland fått förklara och även försvara att vi reser världen över eller likaväl bara går i ide tillsammans hemma men det har vi i snart 26 år tillsammans alltid struntat fullständigt i vad andra tycker och tänker.Att vi gjort rätt visar uppsakttningen från våra vuxna barn, de pratar ofta minnen både resor och upplevelser som vi gjort tillsammans.De flesta av våra vänner lever likadant , ja inte alls likadant utan liv som passar dem.Vem vill egentligen va och ha det precis som alla andra med prylar ????? Fortsätt du med det som passar ER :-)Boka på du ,resa och upplevelser kan man inte få för mycket av. Vi har precis fått första barnbarnet♥ OMG säger jag bara ,vilken lycka, så denna vintern blir det ingen paradisresa till andra sidan jordklotet,går inte att va utan honom så länge :-)Däremot bokade jag in två weekend storstad istället . Må så gott och lev precis som du vill.Livet är alldeles för kort för att ursäkta sig eller göra som nån annan tycker.
  Kram Bittan

 3. Livet är inte dagarna som gick utan dagarna du minns!

  Fint skrivet som vanligt Lotta. Jag instämmer. Man ska ta till vara på hur man själv känner och inte leva för vad andra gör.

  Jag har också kommit dit, att göra som är bäst för vår familj. Vill barnen hellre resa till Norge än Grekland så gör vi det. Ja, du fattar säkert vad jag menar.

  Nu har vi ju tillgång att alltid ha boende på Cypern men ja livet ska levas.

  Kram och du…tack än en gång! Har knappt smällt det än!

  Kram Anna

 4. Livet är inte dagarna som gick utan dagarna du minns!

  Fint skrivet som vanligt Lotta. Jag instämmer. Man ska ta till vara på hur man själv känner och inte leva för vad andra gör.

  Jag har också kommit dit, att göra som är bäst för vår familj. Vill barnen hellre resa till Norge än Grekland så gör vi det. Ja, du fattar säkert vad jag menar.

  Nu har vi ju tillgång att alltid ha boende på Cypern men ja livet ska levas.

  Kram och du…tack än en gång! Har knappt smällt det än!

  Kram Anna

 5. Dina ord lade sig som en varm filt runt mitt hjärta.
  Mitt i storstadshetsen jagar vi vidare efter gud vet vad och jag vill bara resa bort med min familj. Jag tänker gå in och boka en resa omedelbart och alla måsten får stå till sidan.

  KRAM

  Islandgirl

 6. Vilken härlig känsla att läsa detta inlägg, många kloka ord!
  Har nyss hittat hit och här vill jag stanna..

  Kram på dig!

 7. Kloka ord som vanligt. Vad skönt att ha hittat den tryggheten i sig själv och sin familj. Jag har inte riktigt kommit dit, men har bestämt mig för att göra ordentligt försök 😉
  Kram.

 8. kloka och sanna ord som vi ofta glömmer..vi jagar våra saker och glömmer bort upplevelserna…jag tror vi glömmer bort vinsten med upplevelserna i jakten på prylar som ska förgylla vår vardag…
  det är upplevelserna som vi kommer ihåg!
  kram Åsa

 9. Sakta, men säkert kommer jag dit jag också. Jag behöver inte köpa en massa nya saker för att må bra. Vi trivs med vårt liv och jag vill hellre ge mina barn en massa upplevelser än en massa saker.
  När min pappa fick cancer och fick beskedet att det inte fanns något mer att göra, beklagade en vän till honom detta. Pappa sa då att ”jag har levt ett bra liv!” Och det vill jag också kunna säga den dagen det är dags för mig att lämna detta liv.
  Du skriver ofta så kloka ord, Lotta och du får mig att känna att jag gör rätt när jag lever som jag vill och inte som andra vill att jag ska leva!:)
  Kramar

 10. Åååå så fint å lese hva du skriver! Riktig kloke ord 🙂 Livet er her & nå og minner vi skaper for oss selv og andre! Det er helt sant som du skriver, det er opplevelser vi vil huske. Vi har et ansvar for våre barn: nemlig å skape gode minner for livet! Klem Kjersti

 11. Du har så rätt! Finns massa roliga prylar, kläder o annat som man gärna skulle vilja äga … men det är inte det som betyder något! Att ha familj o vänner som man älskar o som älskar mig tillbaka för den jag är – det är allra viktigast i livet. Plus i kanten för allt man upplever tillsammans. Kram

 12. Jag har varit ledig från datorlivet ett par dagar. Skönt att inte bli sittande för länge vid en maskin i ledighet. Nu inser jag dock vad jag saknat dina inlägg, kloka du 🙂 Mycket tänkvärt!

  En fråga också, blomman som du fotat i ett fönster i detta inlägg, vad heter den? Jag ser dem här och var, så stilrent fina, men vad är det för något?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *