Jag har varit på en resa, en inre resa

Idag har jag bakat lussekatter, det bästa är nog lukten…det luktar jul. Så har jag sprungit min runda, jag mår verkligen bra av att komma ut och springa och tänka. Egentligen skulle detta kunna vara ett inlägg om lussekatter, men istället kommer det handla om min resa..en inre resa.
I början på detta år, jobbade jag med två jobb, både som förskollärare och fotograf….mitt liv rullade fort, jag hann inte med mig själv i varken tanken eller i handling. Jag som ville leva i nuet och njuta. Företaget gick bra, men ändå inte så pass bra att jag vågade hoppa av. I mars säger min man, nu gör du det..hoppar och satsar, de orden gav mig mod och oro. 
Det var det mest skrämmande hoppet jag har gjort i mitt liv. I april stod jag helt utan lön från någon annan, nu skulle jag visa världen att jag minsann kunde leva som frilansare. 
Jag jobbade som en tok, for genom Sveriges vackra land och sålde minst 8 reportage i månaden. Pengarna rullade in och jag höll nog på att dö i ren förskräckelse över min kapacitet och vad jag kunde prestera. 
För andra kan de te sig som jag jobbade för mycket, men jag njöt hela tiden. Det var underbart att få leva utifrån det man drömt om, jag upplevde aldrig att jag jobbade, jag lekte ju mest 🙂

Jag kunde renovera och köpa nya saker till mitt hem, vi reste utomlands, vi investerade i bilar m.m
Burkar från inredningsparty, fat HomeNord
Så kom hösten och jag tänkte bara att nu kommer det här underbara ta slut, det var nog en dröm att få styra sin tid. Det var nog en dröm att få jobba med något som man aldrig i sitt liv trodde man skulle klara av från början. Det var en dröm och snart är drömmen över….
Men så visar det sig och något som jag är så innerligt lycklig över att förstå att det verkar som att hoppet att våga var den största risken jag tog. Så länge man vågar, har ideer, vill utvecklas och försöker vara glad mot livet så kan det gå. Man kan inte sitta på sin ända och tro att jobben dyker på en..jag bestämmer min tid och jag bestämmer vad jag vill göra. Tro det eller ej, det funkar..jag har överlevt både hösten och snart vintern. 

Mått Countrystyle
Så när jag var ute och sprang idag så tänkte jag..vad har jag lärt mig av det här året? Jo det har varit en lång resa, en inre resa där jag förstått att jag nu landar i att om jag bara får det här att gå runt så passa mycket att jag får fortsätta att göra reportage, får fortsätta fotografera, träffa alla underbara människor så är jag nöjd. Så jag bestämde mig för att jobba mindre i jul, jag behöver inte visa att jag kan, jag behöver bara jobba så pass mycket att det täcker mina räkningar. 
 Jag behöver inte kunna renovera en massa, jag behöver inte alla saker…allt jag behöver är att få leva genom mina drömmar. Jag har lärt mig väldigt mycket om mig själv det här året, jag har gått ner 12 kilo och jag har börjat träna 3 gånger i veckan. Jag har fått en livskvalitet som jag inte vågade tro mig själv om! Jag vill ha det fint omkring mig, jag älskar vackra saker osv..men det enda som betyder något är att jag får jobba kreativt, att styra min tid, att få utvecklas inombords, att människor omkring mig mår bra och att jag får fortsätta på en ny resa nästa år tillsammans med min familj.

Livet är fantastiskt! och du har möjlighet att starta en ny resa mot dina drömmar varje dag..vilken härlig tanke

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

40 reaktioner på ”Jag har varit på en resa, en inre resa”

 1. Jag är så inspirerad av din resa, att du vågade!
  Jag har börjat ta ett litet kliv mot mina drömmar och det är kvinnor som du som har inspirerat mig till det! Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter!
  Kram

 2. Oj,det låter som en jättehärlig resa!Själv är jag ochså mitt i min nya livstilsresa!Allt väl till dig o familjen!/Anette

 3. Jag är glad av att du vågade hoppa! Det ger mig inspiration lch vilja att göra även mina drömmar sanna. Men ännu är ej tiden inne.. Eller hur vet man det?
  Varm adventskram

  Mia

 4. Jag är glad av att du vågade hoppa! Det ger mig inspiration lch vilja att göra även mina drömmar sanna. Men ännu är ej tiden inne.. Eller hur vet man det?
  Varm adventskram

  Mia

 5. Hei Lotta!! Jeg beundrer deg veldig!Å komme dit at du kan leve i din drøm må være fantastisk og meningsfyllt. Du er så dyktig i det du gjør. Klem

 6. Hittade din blogg av en slump när jag letade efter restaurang fyra årstider i Linköping . Tror det var innan jag flyttat dit permanent. Det var nyligen jag fattade att du är Östgötte 🙂 du inspirerar både med inredning och hälsa! Impad av joggning turen idag!!

 7. Du har varit en stor inspirationskälla, redan då för 2-3 år sen då jag började följa dig och din blogg. Och när du började med din 'hälsoresa' tänkte jag; kan du kan jag! ca -5 kg hittills men mer ska bort men alltid en början!
  OCH jag har börjat fundera på vad jag vill ”yrkesmässigt”. Mmmm jag följer dig lite parallellt i livet, men på mina villkor och efter mina förutsättningar såklart 🙂
  Du inspirerar verkligen och du ska vara glad, nöjd och stolt över allt du presterar, gör och kan! Både för dig själv och andra!
  stor KRAM

 8. Jag är så glad för din skull, att du vågade ta steget, för det känns som att det du gör nu är perfekt för dig. Du är en glad, positiv, duktig, kreativ människa med ett stort hjärta, önskar dig all lycka i framtiden! Med vänlig hälsning, Susanne i Påläng, Norrbotten!

 9. Så fantastiskt härligt det måste vara, du verkar vara en person som verkligen är värd allt detta.
  Åh va jag önskar jag kunde få vara med om detta nån gång, känns tyvärr inte så. Vågar inte sätta barnens liv på spel. Men drömma går ju…

  Fina ord från dig och hoppas du får hålla på med det du älskar.

  Mvh Gabriella

 10. Jaa vännen!!
  Din resa är verkligen fantastisk !!!!!
  Och jag blir så rörd av dina ord och återigen
  peppad att våga drömma och att våga ta steget
  att göra det man innerst inne vill :)))

  Tack fina du för att du är just du :))

  Kram Thess

 11. Vad härlig du är Lotta! ♥
  Jag berättade precis för mina barn att jag ska plugga igen nästa termin. Vet du vad de sa – är inte du för gammal för att plugga mamma. Men man blir aldrig för gammal för att lära eller tänka om och det vill jag att våra barn ska förstå!
  Jag beundrar ditt mod och det krävs mod för att vara modig sa någon till mig en gång. Lycka till i fortsättningen Lotta och du har många fans härute i bloggvärlden!

  Ta hand om dig och massor av kramar från Loo!

 12. Vilken otrolig resa du gjort! Vilket mod du visar – att våga följa sina drömmar och lyssna på sin inre röst. Modig är du och en inspiration för andra.

  Tack för att du delar med dig!

  Kram Carina

 13. Hej!
  Det låter allt rätt fantastiskt, och du säger ungefär de ord spm jag har som mitt motto: ”Att våga är att förlora fotfästet en liten stund, att inte våga är att förlora sig själv!”

  Även om jag inte bytt jobb så…är jag ganska tillfreds med mitt liv…*ler*

  Ha en alldeles underbar adventstid!

  Stor kram från mig härborta vid Bjärsjöån / Carina

 14. Hej Lotta!
  Vilket underbart inlägg att läsa och få avsluta sin andra advent med! Du inspirerar som vanligt Lotta! Att du sedan kan reflektera högt och sätta ord på dina tankar och drömmar, ja det betyder verkligen mkt för andra, för oss som får ta del av din vandring.

  Hoppas det blir en Skånetur förbi oss och vårt hem vid tillfälle!
  Önskar dig en fin kommande vecka!
  Kram Anna

 15. Sååå fint skrivet och vilkenr esa du gjort! Tack för att du delar med dig..
  Jag har gjort en annan slags resa, så jag kan förstå vad du menar med att våga och ta steget. Jag besegrade leukemi, vågade vara med i en pilotstudie som tog bort min smärta, jag har träffat mannen i mitt liv och i onsdags blev vi man och fru!!!!
  Önskar dig en härlig vecka!
  Kram Anna

 16. Jag undrar hur det går till när du ska få ett jobb? Ringer du upp tidningar och säger vad du har att erbjuda eller? Nu kanske de ringer upp dig men först i början, hur gjorde du då?

 17. Vilket peppande inlägg. Jag hoppas att jag snart når dit där du är, och vågar ta hoppet. Jag blir så glad av att läsa om din resa, som förskollärare själv kan jag nog känna igen mig en del 🙂

  kram /iris

 18. Helt otroligt vilken resa du gjort =) Du är ju helt underbar. Och du får mig att tro på mig själv och att jag kan så mycket mera. Att våga följa sina drömmar är ju något man vill kunna göra. Tack för du delar med dig, peppar och ger inspiration. Kram kram

 19. Vilken härlig resa du gjort! tänk om jag själv hade det modet att verkligen ”hoppa på” och göra det jag drömmer om, kanske, kanske vågar jag det en dag.

 20. Tack för att du inspirerar och står med båda fötterna på jorden Bästa bloggen av alla,så vacker och mysig. Och kul med lite träningstips ock kost. Väntar med spänning på dina sköna inspirationer Kram Rita

 21. Du skrev just förmodligen din bästa bloggpost någonsin!

  Gläder mig med dig! Tack för generositet, öppenhet och ärlighet. Det är inte alla som klarar av att flyga trots att de står med fötterna stadigt på jorden, grattis till den förmågan!

  Maria i Dubai

 22. Hej Lotta!
  Jag förstår precis vad du menar och är på samma resa som dej! Så kan det går när man lever efter hjärtat och man har underbara människor kring sig som stöttar.
  Lycka till! Kram Lilian / Hälsokrukan.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *