Vemär jag?

När jag står och bakar då funderar jag en del över livet, jag är där i mina egna tankar och tänker på hur jag kan förändra den person jag är, vad som är viktigt för mig och min familj, hur vill vi/jag leva?
Kavel och pensel Rice, täcke House of linnea, tallrik Ellis Corner
Jag inspireras av andra men jag försöker att att inte lägga någon energi på avundssjuka, vad andra gör, köper, lever osv. Jag kan ta beslut om mig själv genom att se hur andra gör…tex. så skulle inte jag vilja ha det, eller så skulle jag vilja leva osv. men jag vill helst inte lägga en värdering i det..det är svårt.
Handduk Balders hage
Jag landar väldigt ofta att jag tänker inte så mycket om andras liv, jag glädjs förstårs med andra osv. men jag skapar istället det liv jag vill leva. En del människor jag möter är så jäkla nyfikna om allt..jag bara undrar hur har de tid..vad driver dem att de måste veta allt om alla? Blir de lyckligare då själva.. eller olyckligare. Jag har så dåligt minne också, så jag kommer knappt ihåg hälften när folk berättar.

Kakställning House of linnea, vit låda Louise interiör

När jag var yngre så ville jag mest vara som andra, ha samma kläder, göra som andra…det har varit en resa att landa i sig själv..att jag är bra som jag är.

Jag ser min egen kropp och hjärna som min starkhet. Att älska sig själv är en investering för livet. Jag bryr mig inte om mina10  kilos övervikt..jag är i alla fall snygg med min söta ända:)

Gratängform Gerbera, mugg Koffert
Från den dag jag la fokus på mig och mitt liv så hände något positivt. Jag har mycket mer tid och energi till det jag tycker om, jag är nöjd över att vissa saker inte är perfekt. För mig kanske det är viktigare med något annat, än att tex. bilen ska vara snygg och städad, att huset ska skina och vara rent, osv. Alla gör som de vill och jag lever mitt liv…jag är bra som jag är! (obs för er känsla!! på bloggen är allt snyggt och fint, men det är städat och stylat..bloggen är för inspiration, den är bara halva sanningen)
Baka i nattlinnet i uterummet bland mina fina saker..det är jag:) Nu ska jag bjuda familjen på finfrukost.
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

42 reaktioner på ”Vemär jag?”

 1. hei,
  sant dette,
  jeg er nok mye lik deg,
  er ikke sjalu/avundsjuk på andre å ønsker alle alt godt, gleder med masse på andres lykke,
  for det viktigste er å leve som en ønsker hver dag, kilo og rynker teller så lite,
  ønker deg en topp helg,
  klem fra sylvia

 2. Oja, visst är det svårt att försöka bara vara sig själv och inte hänga på alla andra. Jag är precis som du, att jag förundras över hur alla andra har tid med att vara så ”intresserade” av vad alla andra gör. Den tiden har inte jag. Har knappt tid med min egen familj. För familjen är bara bäst! Här kan man vara sig själv utan att någon värderar allt som görs och sägs.
  Det är viktig att uppskatta vardagen för det är trots allt där vi tillbringar mest tid.
  Ha en skön lördag. Här i Skåne skiner solen från en klarblå himmel.
  Kram
  Carina

 3. Ungefär så tänker jag med, varför ödsla energi på att vara avundsjuk på andra, istället för att glädjas åt andra som lyckas/har det bra/åker på semester etc…. Det där med dåligt minne stämmer in på mig också…:o) lyssna på skvaller är inte min melodi, och minnas den eller den som man inte haft någon ”relation” med utan bara hört talas om etc…

 4. Det är så härligt att läsa om dina tankar och funderingar. Visst ska man älska sig själv. Det är egentligen vår största uppgift i livet att komma fram till att ”jag duger som jag är”. Om vi inte gör det kan vi inte heller glädjas åt andra. Då vill vi ha och vara som andra. Hur roligt är det när vi fått gåvan att vara just oss själva.

  Samtidigt som man läser här inspireras man inte bara över dina underbara bilder utan också hela tiden om det du skriver och hur du skriver det. Du verkar vara en sån otroligt härlig person du Lotta och fortsätt alltid att vara den du är.

  Jag älskar dina färger här inne. Lantlivs Lotta med färg, rött, blått, rosa.. Jag blir så glad. Jag tror att mitt hem kommer vara lite som ditt 🙂 Lantliv med färg.

  Ha en bra lördag. Kram Josefin

 5. God förmiddag!
  Så kloka ord, de gör att jag själv tänker till. Jag håller med dej och jobbar också med mina tankar. Ibland är det t ex svårt att inte bli avundsjuk på dem som har det bättre ekonomiskt men pengar är inte lycka! Det gäller att försöka prioritera det som är viktigt för en själv och familjens. Ibland glömmer jag bort mig själv…
  Hoppas du får en mysig dag! /annasaramaria

 6. For noen helt herlige bilder:) Og for et nydelig kjøkken:) Dette falt virkelig i smak:) Nydelig blogg du har, legger meg til som følger, og titter snart innom igjen:)

  klemmer fra Myrullpiken<3

 7. For noen helt herlige bilder:) Og for et nydelig kjøkken:) Dette falt virkelig i smak:) Nydelig blogg du har, legger meg til som følger, og titter snart innom igjen:)

  klemmer fra Myrullpiken<3

 8. Så kloka ord och jag känner att jag mer och mer tänker så jag också. Det är jag som ska trivas med mitt liv och det är jag som ska trivas i min kropp och i mitt hem. Jag unnar andra ett bra liv också, men jag är inte avundsjuk på andra för att de har saker som jag inte har. Är jag nöjd med mitt liv, så mår jag bättre också.
  Ha en skön dag, kloka Lotta!:)
  Kram

 9. Heisan Lotta!
  Fant din blogg her inne i blogg landia..
  Så mye vakkert her inne…men også vakre ord du skriver..og masse guld for sjelen!
  Legger meg til som følger i samm stund:)
  sommerhilsen
  Eldrid

 10. Tack Lotta! För ännu ett fint och tänkvärt inlägg. Du är en stor insperation. Inte bara för din blogg är full av vackra bilder, du har ett vackert hem och inspirerar med bak och annat härligt. Nej du är stark, glad och självsäker. du har startat eget, du är öppen och positiv. Och du är den du är och nöjd med dig och ditt liv. du är där jag strävar mot att komma. Och hoppas att jag snart kommer vara. Tack för att du finns inspirerar mig och ger mig mod och hopp. Kram

 11. Hej Lotta!
  Vilka vackra och tänkvärda ord och med så skönt inspirerande och läckra bilder till. Kommer att ha med mig känslan hela kvällen tror jag, fast jag ska städa på sambons kontor 😉 Tack! <3
  Trevlig lördag,
  Jenny

  Ps. Spännande med erbjudandet du skrev om, låter härligt!

 12. Kloka & tänkvärda ord! Jag tror att man tänker så när man blir äldre, so ung vill man bara passa in.
  Underbara köksbilder, smart att använda kakställningen till bakartiklar!
  Kram Helena

 13. Så kloka ord. Dom går rakt in i mitt hjärta. Precis så lever jag och tänker. För det mesta funkar det ibland rasar jag igenom. Men jag tar mig tillbaka. Sedan jag köpte mitt hus jag har idag har jag vuxit i mig själv. Jag kan,jag vet hur jag vill ha det. Jag var på väg åt ett annat håll ett annat hus. Men ödet drog mig tillbaka. Nu satsar jag 100 %. Här ska jag vara kvar. Länge! Men inne i mitt huvud finns tankar och planer för en annan framtid om många år. Men det är då,nu är idag. Jag älskar mitt liv nästan varje dag. Kram.

 14. Så fint inlegg!Jeg tenker også slik. Ikke så opptatt av hva alle andre har eller gjør men fornøyd med det jeg har og higer ikke etter noe som er større og finere hele tiden. Det er ikke de verdiene som er viktigst for meg.

  Fine bilder og koselig blogg du har!

  Hilsen Gry K

 15. Kloka och tänkvärda ord! ”Att älska sig själv är en investering för livet” – så sant som det är skrivet.
  Helt underbara bilder! Inspirerande! Så mysigt att stå där och baka… och fundera.
  Kram Cecilia!

 16. Fantastiskt o klokt skrivet. Din blogg inspirerar verkligen. Nu blev jag sugen på att baka bullar 🙂 skämt o sido många skulle nog tänka efter hur de lever. Livets resa är tuff o hård och man ska absolut ta hand om sig själv och sin familj i första hand. Kram Linda

 17. Du är klok som en bok du! 🙂
  Älskar när du delar med dig av dina tankar och funderingar!
  hälsningar Weronica

 18. Du är så klok, fina Lotta!
  Det krävs en hel del att komma dit du är.. att älska sig själv som man är, och inte fokusera så mycket på vad andra har och gör.

  Jag önskar att jag var lite mer som du…

 19. Jag känner igen mig i mycket av det du skriver, men är inte där riktigt än, tänker ofta på att jag ska strunta i vad folk tycker och tänker men jag lyckas inte att koppla bort det. De gångerna som jag kört mitt eget race utan att bry mig om vad andra tycker, då har jag verkligen mått bra. Så då borde det inte vara så svårt att låta andra att ta ens energi i onödan. Du skriver så mycket klokt och fortsätter att inspirera mig med dina tankar om livet och alla fina bilder. Ha det gott!
  /T

 20. Fint inlägg, men jag tror att jag gillar slutklämmen mest. Den där parentesen som ärligt säger att bloggen är halva sanningen och visst förstår man att det är så men lätt att glömma när man tittar in till andra på deras bloggar ibland : D

 21. Bra skrivet, så sant, man ska leva för sig själv och inte för andra. Vad härligt det låter att du trivs så bra med dig själv! Med ditt fina hem kan du vara stolt – även om det bara är halva sanningen… 😉 Hoppas erbjudandet leder till det du hoppas på!

  Kramar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *