Det nalkas skolavslutning

När jag var liten var skolavslutningar något speciellt och stort. Min mamma och pappa smyckade hus och trädgård massor för denna dag, jag fick nya fina kläder och en present. Nu är det jag och min man som får föra denna tradition vidare.
 
 
 
Numera går mina barn i samma röda byskola med mindre än 50 barn. De går från skolan med fana till kyrkan. Sjunger underbara sommarsånger och efter det picknick med alla i gröngräset på skolgården. Det har jag fått uppleva som barn och det får nu mina barn uppleva och jag är så glad för det!

 
 
Efter skolan samlas vi här hemma med far och morföräldrar och äter tårta. En bra start på ett sommarlov..

 

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

18 reaktioner på ”Det nalkas skolavslutning”

 1. Tänk, mina barn har också upplevt riktigt gammeldags skolavslutningar! Det är jag också så glad för.I en gammal byskola med klass 1, 2, 3, 4 tror jag det var. Fröken var av den gamla stammen med blomsterklädning kvällen innan, sånger o uppvisningar för oss stolta föräldrar o anhöriga. Efteråt alltid jordgubbstårta hemma, då mina föräldrar alltid kom med en liten peng.Härliga minnen!
  Nu på tisdag slutar vårt första barnbarn 1:an, då ska vi till kyrkan!
  Ha det gott!

 2. Härliga traditioner!
  Här är skolavslutningen i vår stadsträdgård. Alla år utom förra året, så har vi fikat där innan vi åkt hem. Förra året spöregnade det hela tiden och fikan fick tas hemma istället!:) På kvällen firar vi in sommarlovet hos makens föräldrar.
  Kram

 3. Precis så har jag oxå haft det! 61 barn i skolan som rekord tågade vi ner från skolan till kyrkan med flaggan först… Känns som det är en svunnen tid (trots att man bara är 37 år!) Skönt att höra det finns lite sånt kvar… Kram Jessica

 4. Åh vilken dröm:) ja nu är det dags för traditioner minsann när min Emmas går ut sin fösta klass:) tårta ska jag nog med baka, tack för tipset:) kram kram M

 5. Det jag minns från mina skolavslutningar var att vi alltid flyttade ut på landet samma dag, så det var en evig väntan att få åka iväg. Det jag minns med var att det aldrig heller var några föräldrar med på våra avslutningar… undrar om det var så överlag måntro?
  På mina barns skola har det alltid varit skolavslutning på kvällen, så det har mest varit att gå hem och ta lite kvällsfika. Nu vankas det dock stor fest, för på lördag tar min dotter studenten. Jag håller på att få nippran av väderkartor och inköpslistor…
  Ha en härlig avslutning!

 6. Hej Lotta!!
  Å, ja!! Visst är det underbart med traditioner. När jag va liten hade vi snarlik som ni.
  Jag minns att vi skulle plocka en bukett blommor att ha på bänken & vi fick godis av fröken & alla va så finklädda =)

  Min son ska ha KOSTYM på sig på avslutningen 🙂 han är 14 år & en riktig ”streat” kille, så det är lite kul att han ska klä sig i slips & kostym =))

  Önskar dig en underbar morgondag & du!! Vilka underbara bilder du visar!!!
  Varm kram Tina

 7. Vad fint med traditioner.
  Jag minns mina skolavslutningar som något väldigt speciellt. Man var finklädd och vi sjöng, fröken fick blommor och sen skiljdes man åt. Den pirrande känslan man sen hade när man körde hem, var härlig!
  Sommarlov!

  Jag önskar er en fin avslutning!!
  Här i Tyskland har vi ett par veckor skola kvar… 🙁
  Kram Elle

 8. Åh! Vad härligt det låter. Minns också skolavslutningaran som något alldeles speciellt!

  Vill bara uppmärksamma dig på en sak:
  Jag premunerar på din blogg via bloglovin och får mail var gång du gör ett inlägg, så som det funkar.
  Ibland kollar jag inte av varje dag och när det har kommit många mail brukar jag gå in på ett av dina inlägg och klicka på ”till startsidan” för att läsa från senaste inlägget och bakåt till det sista jag läste. Men när jag klickar där så slussas jag till ett inlägg den 31 maj. Är det bara jag som kommer dit eller har det blivit nåt fel?

  Kram

 9. Vilka härliga sommarbilder och vilka fina traditioner. Man minns sin barndoms somrar och vad magisk examensdagen var. Alltid lika roligt att komma in här till dig och se allt fint du gör. Kram/Veronica

 10. Åh vilka fina bilder Lotta!
  I dag har vi skolavslutning för vår fina kille och i morgon är det Alice tur!!
  Ha det toppen! Hoppas ni också får fint väder!!
  Kram Susanne

 11. For en koselig tradisjon! Har ikke hørt om noen som gjør det i Norge, men den idéen skal jeg ta med meg til mine barn begynner på skolen. Koselig å feire sommerferien med kake og sommerblomster. Ha en god dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *