Gilla julen Ikea

 
(klicka på bilden så kan du rösta)
 
 
 
 
Idag startar Ikea en jultävling där några bloggare blivit erbjudna att få lämna in jultips. Vi fick till uppgift att pyssla ihop billiga och inspirerande tips som har med Ikeas varor att göra. Man kunde välja på pynt, julklappar eller dukningar. Jag har i mina tips valt ätbara julklappar och en enkel dukning.
 
 
 

Här har jag bakat lingonmuffins i muffinsformen ”drömmar muffins” för 69:-. Jag själv tycker det är trevligt att ge bort något ätbart på julafton. Denna julklapp är dessutom inte så dyr. Jag har använt mig av receptet nedan och blandat i lingon. Gjort en frosting och dekorerat med rårörda lingon. Vackert och gott.

 

Recepetet är
ca 5-6 st, 2 ägg, 2 dl strösocker, 50 g smält smör, 2 dl naturell youghurt, 4 1/2 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 2-3 tsk vaniljsocker, pepparkakor. Vispa ägg och socker poröst. Rör sedan ner det smälta smöret och youghurten försiktigt. Blanda mjöl bakpulver och vaniljsockret och häll över smeten. Rör ihop allt till en jämn smet och blanda i en matsked lingonsylt. Häll upp i formar och grädda i mitten av ugnenpå 225 grader 1 ca 15-20 minuter.


Jag älskar mina burkar och flaskor från Ikea. De kan man ha till så mycket. Så mitt andra tips är att fylla dessa billiga burkar och flaskor med gotter. Jag har valt sill, pepparkakor och glögg. Sätt allt på en bricka och så har du en present med kärlek bakom. Det är piffningen som det roligaste tycker jag själv.

(klicka på bilden så kan du rösta)

Ett annat tips är att baka ett bröd i en bakform för 19:-. Slå in i ett brunt papper för att göra det extra vackert. Brunt papper finns även i inslagsdisken på Ikea.

(klicka på bilden så kan du rösta)

Jag har även ett tips på en enkel juldukning.

Om du är intresserad av att se bidragen kan du titta in på Ikeas sida och även rösta på din favorit. Det finns många fina bidrag. Röstar du på mig blir jag såklart extra glad *blink, blink*
 
Klicka på bilden ovan eller på mina bilder.
 
 
 
Ha det gott!
 
 
Det går lite debatt i att ha reklam på bloggen eller inte. Som ni förstår har jag inget bekymmer med det:-) Jag ser det bara som en ära att få pysselblogga åt Ikea, något jag är stolt över. Hur många gånger får man sina bilder rullade på Ikeas reklam/hemsida kolla här http://www.ikea.com/se/

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

46 reaktioner på ”Gilla julen Ikea”

 1. Godmorgon Lotta! Och jag är uppe först med tuppen idag och får äran att vara först här hos dig. Vilka underbart fina muffins du har gjort! De ser MYCKET goda ut!! Ska genast gå in och kika på tävlingen! Lycka till!

  Kram Jenny

 2. Hej Lotta!
  Vilka fina bilder som alltid!
  Klart jag röstar på ditt bidrag inne på IKEA:)

  Reklam på bloggen har jag heller inga problem med, det är upp till var o en, eller hur!

  Oj, över 2000 besökare per dag, helt oootroligt!! fast inte så konstigt, du har ju en av de allra finaste o mest inspirerande bloggarna i hela ”Bloglandia” 🙂

  Ha en bra dag bästaste Lotta!

  Kram Jenny

 3. Men så kul att du är med och tävlar på IKEA. Bra att du tänker på plånboken då du gör dina bidrag. Visst är det kul att få hemgjorda saker i present. Som ett extra plus så kommer din styling in och ”gör” alltihop. Tilltalande!
  Kram annika

 4. Ja visst är IKEAS burkar och flaskor fina! Jag använder också dem när jag ska ge bort sylt, sill, saft och sånt.

  Nu sist var jag tom så nu måste jag snart fylla på.

  Brorsan jobbar på det stora varuhuset, så jag tänkte önska mig lite nytt i julklapp.

  Kram
  Emma

 5. SJÄLVKLART ska man ha reklam på sin blogg ifall man har så pass många besökare så att man kan tjäna lite pengar. För detta innebär att man är duktig på att blogga och då förtjänar man pengar.

  Tänk bara hur många karlar det är som tjänar pengar på att ”jobba extra” med det som de är bra på: grävmaskinister, bilmek mm.

  Så blogga på du bara tjejen ~ med reklam ~ och vi kommer att besöka dig eftersom du ersätter alla inredningstidningar på jorden…

  Kram!

 6. Vilken trevlig blogg! Så vackra bilder och mycket insprirerande att läsa och titta på, vilket jag ska återkomma och göra senare. Det här är bara ett litet nyfiket besök i all hast.
  Glad måndag!

 7. Gud va duktig du har blivit att fota, och gillade verkligen dina fina julfoton till ikea har röstat givetvis. Ser fram emot ditt nästa inlägg alltid lika spännande Kram Therese

 8. Gillar verkligen dina bidrag till tävlingen, mycket bra tips, idéer och inspiration! Lingonmuffinsen borde jag faktiskt ta och testa, för min man gillar inte lingon annat än i bakverk och efterrätter…
  Ha en fin vecka! 🙂

 9. Så mysigt det ser ut hemma hos dig med vänner på middag och bak med barnen! Visst är det mysigt att göra julklappar själv, det gillar jag 🙂 Kram, Tina

 10. Hej Lotta, var precis inne och röstade på dig. Helt outstanding bilder i jämförelse med övriga bidrag!!!! Jag är så glad för vårt lilla samarbete. Verkar gå bra med min ansökan!!! 🙂

  KRAM och ha en bra vecka – härligt att det äntligen är advent nu!!!!

  /Kristin

 11. Vad fantastiskt kul att få pysselblogga åt IKEA, verkligen en sann ära =)
  Jag gillar verkligen idèn med muffisen. Ska stövla iväg när lönen kommer och köpa mig en plåt =)

  Hälsningar Malin

 12. Hejsan,

  brukar aldrig lämna några spår efter mig.. men jag har sedan ett tag tillbaka följt din blogg med glädje. Vacker inspirerande. Ser alltid fram emot att läsa din nya inlägg. Ja.. hmm, hur hittade jag hit, minns inte, men antigen var det genom ”inredningsbloggar” el från någon inredningsblogg..

  Har en liten fråga, undrar var JUL bokstäverna kommer ifrån, de finns med i ditt inlägg den 19 nov ”Lite Jul i skafferiet” Såå fina just därför de är så smala.

  Lycka till med ditt nya företag!

  Karin

 13. Hej gumman!
  Klart du ska vara stolt över att få vara med Ikea och pyssla! Och det där med reklam gör väl du precis som du vill med!!

  Många har åsikter om vad andra gör men det är DU som bestämmer hur du vill att din blogg ska framföras. Och det verkar som din funkar rätt bra..eller vad säger du :o)

  2000 besökare på EN dag Lotta. Då kan man inte göra annat än fortsätta som man gjort ;0)

  Lycka till med ikea vännen.
  Kramar Erika

 14. Grattis till ditt nya jobb och till alla dina besökare på bloggen! Du har så fint och din header är så färgglad och vacker. Jag blir alltid glad och får mycket inspiration av din blogg. Din stil är för mig alldeles lagom gullig och så hemtrevlig.
  Ang reklamen så gör var och en som de vill med den. Har man så många besökare som du har så skulle jag nog också satsa på det. Jag ser det inte som något fel att tjäna pengar på sin blogg. De som säger motsatsen är säkert bara avundsjuka.
  Stå på dig Lotta!
  Kram/Maria

 15. Jag tyckte att det skulle bli spännande när du skrev att du skulle julpyssla med Ikea. Vad ska det bli av det tänkte jag (den lantliga stilen är ju inte så framträdandei Ikeas sortiment). Men oj, vad du lyckas bra! Och det blir så mycket din stil! Helt kanon!

 16. Hej! Jättefina bilder från ikeas jultävling. Jag gillar muffinsarna jättemycket. De är så fina och och ser såå goda ut.

  Lycka till i tävlingen och hoppas att du tjänar en slant på reklamen på din blogg – det är du väl värd. Du som delar med dig så mycket av ditt liv och dina tankar. Att du dessutom gör inlägg så ofta ska väl belönas på nåt sätt tycker jag.

  Kram Mia

 17. Oj så skoj! Va fina saker du gjort och en sån kul ideé från Ikeas sida. Var inne och titta på alla andras saker också och dinna var ju helt klar bäst! Gillade särskilt dukningen och brickan med allt gott. Jag hejar på dig!!!

  Ha det bäst! Åse

 18. Har tittat igenom alla bloggares pysseltips hos Ikea och konstaterar att dina tillhör toppen av mina favoriter! Lingonbilden är ju bara för härlig – den fastnade jag för direkt!

  Reklam eller inte – det bestämmer man väl själv(?)

  Ha det bra,
  Sanna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *