vi hjälps åt

Igår var jag hos sonen och hjälpte honom styra upp flytten. Hans kompisar hade hjälpt till men det var mycket kvar att göra. Jag ska dit idag och så imorgon tar nog Kalle ledigt så gör vi klart allt. Städningen har vi lejat bort på lördag.

Det blir så bra när allt blir klart och skönt att han får ordning och ett eget boende med förstahandskontrakt, provanställningen slut i februari och fast jobb. Ja han får nära jobbet sedan också och kan sova längre och så billigare bilkostnader.

Han och tjejen tog ett gemensamt beslut för flera månader sedan att gå ifrån varandra och Philip har inte ägt lägenheten han bor i nu, så det är skönt att vi hittat en sådant mysig boende i ett bra område i samma hus som syrran och nära kompisar.

Han fick jobb nu i två dagar långt ner i Skåne så då styr pappa och mamma upp och hjälper till och syster och pojkvän med. Jag och Elin älskar ju göra fint och Philip tycker också om att ha snyggt omkring sig så detta är bara kul att få hjälpa till med. Vi ska göra så mysigt.

Eller som Elin sa, ”det man har familjen till. Man hjälps åt. Vi är ett team”

Så då vet ni vad jag gör några dagar framöver. Det ska bli supermysigt att göra fint hos sonen och för min egen del är toppen att ha ungarna i samma lilla lägenhetshus i Linköping. En på övervåningen och den andra på undervåningen. När jag vill åka till stan kan jag bara parkera hos dom, gå in till stan och så träffa dem båda om de är hemma. De bor nära ån i Linköping så bra område att kissa hunden också. Vill vi ut och äta kan Pettson följa med och vara i deras lägenheter så länge.

Det har varit många olika saker en längre tid som varit lite oroligt för oss, mycket förändringar osv men just nu är allt så bra. Jag vet att det alltid kommer saker som man måste reda ut, men varje dag som jag kan vakna och få känna detta lugn och glädje omkring oss, är en bra dag. Jag är väldigt glad att mina barn har kontakt med varandra varje dag genom sms och att de vill bo nära varandra.

Idag ska jag fira min syster och mamma som fyller år samma dag, sedan fortsätta tömma hos sonen.

Ha en skön fin dag alla

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

1 reaktion på ”vi hjälps åt”

  1. Det är så gött att kunna hjälpas åt i familjen, att man gör det för att man vill och ställer upp för varann helt naturligt. Som man sjlv fick hjälp en gång av sina föräldrar och nu får hugga in här och var och bistå med datorer, flytta runt på grejor och annat. Det är inte alltid självklart, alla familjer fungerar inte så. Blir lika förundrad varje gång att höra om hur smågint och bittert det kan vara mellan generationer i till synes helt vanliga familjer, att det liksom pyr under ytan… Jag tänker att oro och förändringar till slut kan göra en människa ganska slutkörd och vända allt o alla emot sig som en slags försvarsmekanism. Och där vill man ju inte hamna. Som du säger så kommer alltid en del nya orosmoln och touchar ens tillvaro, men att hitta rätt verktyg att hantera dem så de inte slår ned på ens personlighet är ju en viktig strategi. KRAM på dig! ** Milla

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *