Vi har köpt växthus

Innehåller annonslänkar

Det är så fina kvällar nu och ljuset är magiskt. När Kalle stod och målade igår på vår lilla bod och vi konstaterade att vi saknar inget högt stort hus eller någon gammal skola på 600 kvm som skulle renoveras tak på osv. Istället har vi så pass stort nu att vi kan lägga tiden på det vi verkligen vill göra just nu. Här går det bra att stå på marken att måla eller på en stege för att nå, allt är så mycket lättare.

Nu är växthuset beställt. Vi hade tänkt att bli klara med lite andra projekt före växthus men sedan är det nedsatt sista dagen idag och då kände vi att vi passar på. Det kommer ändå dröja till slutet av juni innan det kommer och kommer säkert inte vara uppsatt förrän i mitten av sommaren. Det blev ett Växa utan mur.

Det ska målas grått osv och så allt förarbete, dra el osv. Växthuset kommer bli en arbetsplats för mig och en plats där vi kan sitta många om vi har gäster. Kalle älskar ju också odling och citrusträd osv så vi planerar ju även bygga ett litet orangeri/trädgårdsbod där vi kan hålla lite värme på vinter/vår. Där kommer vi förodla, ha redskap och kunna ställa in träd på vintern osv . Det huset var det tänkt att vi skulle börja med innan växthuset.

Ja det kommer lite som det kommer men så vi njuter av våra sköna helger. Det är helt underbar tid nu. Jag ska åka och köpa mer färg och bensin nu så jag kan klippa gräset och Kalle ska åka till brädgården efter jobbet och köpa klart några plankor. I veckan blir vår bod/vedbod klart. Nästa projekt efter det får bli att bygga om altanen ner mot sjön och göra utekök och fixa köksträdgården fast det är mest jag som pysslar med. Så nu vet ni lite hur våra tankar går.

Vi har ju inga barn hemma längre, minskat på umgänget och lägger vår mesta tid här hemma för att få pyssla med det vi älskar. Kalle jobbar också hemma 3 dagar i veckan för att slippa resorna och spara tid och energi osv. Mitt andra jobb ligger nära. Det vi planerade för med flytten blev så bra. Jag är så glad att vi bor här nu och livet är väldigt harmoniskt och skönt för oss.

Nu ska jag sätta fart här. Ha en fin vårdag, det blir riktig värme här nu och allt sätter fart.

Kram Lotta

Saker till mitt växthus och köksträdgård

Ljusslinga här, bänk här, sådana här lampor i taket

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *