Torka egen fågelmat

Innehåller annonslänkar

Jag skulle ha utedag igår med att fixa med höstblommor, sätta ner lökar osv men det spöregnade hela dagen. Istället var jag ute en stund på morgonen men sedan blev det att plocka ordning och städa istället. Det behövdes det också.

Jag har blir trött efter jag varit på resa så det tar ofta några nätter för mig innan jag är ifatt så igår tog jag allt i min takt och sov på eftermiddagen för att samla energi. När man varit i en utmattning som jag så tar även roliga saker energi lika mycket som det ger energi, men jag har hittat min balans nu och vet hur jag fungerar och vad jag orkar med.

Jag samlar fortfarande fröer och mat till fåglarna. En burk med solrosfrön har jag torkat och vill gärna göra mer. Dessa frön har jag tagit bort från de stora solrosfrökapslarna sedan torkat i ugnen i ca 30 min på 50 garders värme.

Nypon och rönnbär har jag också torkat på varmluft i 50 grader ca 5-6 timmar och det blev också en burk som jag har när jag gör egen fågelmat. Det har börjat samla mer för jag matar fåglarna hela vintern så det går åt mycket mat. Jag önskar mig en sådan här framöver, det vore toppen.

Jag torkade några frökapslar av solrosor också som jag kan hänga upp i vinter, de små är lättast när man ska torka hela.

Imorgon ska jag vara hemma och jag hoppas det går att pyssla ute då istället. Det är riktigt höstväder här, men mysigt. Idag blir det keramik för mig och kalas . Jag ska fira min systersons dotter och träffa mina släktingar. Alla lägga tid på att umgås med min familj är något jag prioriterar och vet att jag mår bra av. Kanske stannar jag till hos barnen också och ger sonen en kram som ska åka på resa.

Önskar er toppenfin och skön dag 🍂 ska förbi loppis och leta en glittrig sådan här topp som jag inte vill köpa dyrt 🙂 och behöver nästa vecka.

Kram Lotta

Det här setet skulle jag vilja mysa i, i höst här och här

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

1 reaktion på ”Torka egen fågelmat”

  1. Vad mysigt att du fortsätter med din keramikkurs. Visst är det kul! Jag har gått en kurs och tyckte det var så inspirerande och roligt.
    I år kan jag inte göra några fågelstationer och bjussa fåglarna på god mat, för vi har skaffat höns och då rekommenderas inte att mata fåglar i närheten pga. fågelinfluensa. Lite tråkigt men förståeligt!
    Ha en fin dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *