Besöka Skördemarknaden på Öland

Innehåller annonslänkar

Dag nummer två på Öland var det dags igen att ut och åka och besöka alla små mysiga ställen. Vi ville hinna med att se många ställen och valde att inte åka in i Borgholm osv. På morgonen efter frukosten så åkte vi upp till Löttorp för att sedan åka tillbaka ner mot söder. Det var ett smart val för vi hade inte alls lika mycket trafik åt det hållet.

De här bilderna är från Albrunna pumpor/perenner och det var det näst sista stoppet men jag börjar med dem ändå för jag älskar sådana ställen där man kan köpa pumpor billigt.

Vi tog vägen på den östra sidan ner mot Föra, Torparehova, Gärdslösa osv Här fanns gårdsbutiker hela vägen och massa loppisar och bara stanna på alla ställen man såg.

I Löt köpte jag två lampfötter för 55 kr på loppis och pumpaljus på Vic&Mic.

Vi åkte vidare ner till Gårdby café som jag besökt för massor av år sedan och låg på ett annat ställe nu. Det hade blivit väldigt populärt och sålde goda smörgåsar och fika. Där var det kö men annars har det gått bra med köer.

Sedan checkade vi in på hotell nummer två som var Ekgården som var ett till toppenfint och mysigt ställe.

Vårt rum var personligt och fint men vi lämnade bara våra väskor och fortsatte vår lilla tripp ner mot söder.

Efter vi varit och köpt pumor åkte vi tillbaka till The Kalm of Taste där vi delade en pizza och en god morotskaka. Jag handlade även glögg, pepparkaksocker och glöggsocker.

Å jag njöt så mycket av att få umgås med min stora , fina, kloka och vackra dotter och att vi har så himla roligt tillsammans. Det är en fröjd att åka med familjen och en fröjd att få vara med ett barn i taget. Den stora glädjen är ju att orka och att kunna göra sådana här saker igen.

Sista stoppet innan vi åkte hem var att åka in på marknaden på Eriksöre igen och det var ett lyckat kvällsstopp.

På kvällen var det ännu mysigare och vi upptäckte att marknaden var större än vi sett dagen innan.

Vi drack glögg och längtade efter julen och alla julmarknader som vi ska besöka.

Vi hittade ett pumpafält och det var magiskt med solnedgången där och vara med Elin som också är utbildad fotograf och gillar fota och bli hög på livet.

Lycklig ❣️

På morgonen fick vi vår frukost i en korg och det var trevligt och gott men de spelade någon snabb musik så man nästan blev stressad så vi såg till att äta upp och sedan packa för åka hem.

Vi var vid Ölandsbron kl 9.30 och det var ina köer hem. Ett stopp för att tanka bara så var vi hemma till kl 12. Jag kan verkligen rekommendera skördemarknaden på Öland. Det bästa är att bara planera några stopp och sedan ta det som det kommer. Då behöver man inte ha så höga förväntningar eller bli irriterad på bilköer. Har man barn med däremot så rekommenderas några få ställen.

Kram Lotta

Ikväll tänkte jag beställa lite från Granit, ljus här , om några veckor kan jag troligtvis flytta in i växthuset.

Den här bänken var skitsnygg också och de har träbrickor här som ni brukar fråga mig om. De har ljusslinga i led här och vinägerflaska här

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

2 reaktioner på ”Besöka Skördemarknaden på Öland”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *