Svamppasta med kyckling

Philip är här i helgen och lagat god mat till oss 💕 . Först var han ute i skogen och plockade kantareller innan han kom hit. Här kommer en beskrivning på maten som efterfrågats på instagram.

Portabello, kantareller, vitlök, gul lök , timjan , oxfond grädde, créme fraiche, pasta kyckling lårfile, parmesan, ost, salt, peppar

Hacka portabello, kantareller, gul lök, vitlök och timjan. Fräs i olivolja tills svampen och löken är mjuk. Häll sedan på crème fraiche, grädde och oxfond och låt det koka på svag värme. Smaka av vid olika tillfällen och tillsätt mer oxfond samt salt och peppar om du har dåligt med smak. Koka pastan och stek kyckling och extra kantareller i smör att garnera med på sidan av. Häll gärna av kycklingfettet samt smör ner i såsen för extra smak. När pastan är klar blanda ner den i såsen och riv ner onödigt mycket parmesanost. Lägg upp på tallrik tillsammans med kycklingen och lägg på de stekta kantarellerna runtom, avsluta med mer parmesanost och en kvist timjan.

Ha en fin dag

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

4 reaktioner på ”Svamppasta med kyckling”

  1. Herlig med en som kan diske opp med så flotte retter!
    Håper det går bedre med deg♥️ Titter innom hver dag og når det ikke er nytt innlegg finner jeg et fra tidligere og det er også koselig.
    Gleder meg til å få se hvordan resultatet fra stenlegging foran inngangen mot veien ble. Jeg henter så mye inspirasjon fra deg når vi nå holder på å lage til på vår egen tomt😊
    God søndag til dere!

  2. Men sluta! Det lät ju löjligt gott! Han är allt himla duktig. Önskar att jag hade intresset att lära mig bli bra på att laga mat. Det låter kul, det smakar gott så varför provar jag inte att laga sådan mat? Jo för att min familj inte hade ätit det. När familjen rynkar på näsan åt det jag provat laga så tappar jag intresset. Kanske får gaska till mig och bara servera sånt och den som äter den äter. Finns ju alltid mackor och yoghurt hemma om maten inte duger. Ja så ska jag nog börja tänka.
    Jag sparar receptet! Tack!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *