Smultronställen på Österlen

Innehåller annonslänkar

Nu är jag hemma igen och tänkte dela med mig av några av Österlens pärlor att besöka. Vi börjar med Österlenkryddor som var första stoppet för dagen.

Här handlade vi lite kryddor till oss, till barnen och till en present. Där finns också glass att köpa och på nätet finns också en webbutik. Ja det är ett trevligt stopp om man är på Österlen.

Sedan fortsatte vi till nästa ställe. En liten bit av Medelhavet som hade en helt underbar trädgård. Där blev jag inspirerad av att kika på keramiken också och hur jag själv skulle kunna göra mina egna prydnader till trädgården.

Det fanns massor av fina krukor och växter och butiken hade även inredning. Att se krukorna utanför orangeriet, kotten som står på fontänen osv ger mig idéer till det jag vill göra här hemma.

Nästa stopp gick till Gunnarshögs gård där vi köpte Rapsolja och lite mer presenter. Ingen butik som inspirerar mig så mycket men man kan handla lite bra grejer där som man kan använda i sin matlagning

Utmed Österlen/ Skåne finns ju vackra stränder precis överallt så dessa kommer jag inte skriva om. Vi var på flera av dem.

Hylkegården har jag varit tidigare och där finns väldigt fin inredning. Där tog vi en kort vända för inredning är inte något jag köper så mycket längre när vi bor så litet, men roligt att kika på andra ställen vad som finns.

Ett av de stoppen som jag uppskattade mest var Kajsas konst och keramik. Jag följer Kajsa på Youtube och på instagram och hon är så himla duktig. Där köpte jag två trädgårdsknoppar fast jag ska försöka göra flera sådana själva.

Sådana här små skyltar hade varit roligt att ha i framtiden.

Ett jättemysigt matställe på Österlen är ju Olof Viktors så där stannade vi första dagen. Det är så kul att se alla ställen igen som jag tidigare besökt.

Nu ska jag äta frukost med barnen här. Philip har gjort frukost och ikväll blir det kräftskiva. Kalle och jag ska gräva för växthuset så vi kan komma igång med grunden.

Ha nu en skön och fin dag 🌺

Kram Lotta

Ellos har så fina nyheter, som myströja här, pyjamas här, kappa här

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

1 reaktion på ”Smultronställen på Österlen”

  1. Irene Söderberg-Nilsson

    Har bott på Österlen i 10 års tid och på Gunnarshög köper man den finaste/goaste rapsoljan👍!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *