Skapa en köksträdgård

Innehåller annonslänkar

Jag skulle ju fota bilder till er på vad jag håller på med utomhus och här kommer lite bilder på nya köksträdgården.

Jag har inte bestämt ännu hur det ska se ut, men vi skulle behöva en liten redskapsbod och en kompost. Vi vill ha hallonbuskar, lite bärbuskar, mer jordgubbar. Kunna odla potatis och mer rotgrönsaker osv och så blommor såklart.

Jag fyller först upp med makadam, grus som är blandat med lite större stenar. Det här har en lastbil varit här och tippat av.

Jag ska ta flytta staketet som är rakt fram och såga upp veden och så hoppas vi på ett växthus här framöver med det här läget. När vi gjorde vår framsida så hade vi en liten grävmaskin som la all överflödig jord här nere så det är jag tacksam över.

Där kartongerna ligger ska nog odla blommor. Jag lägger kartonger för det är lättare att gräva sedan. Jag har också sparat sten som jag tänker att jag ska gjuta utmed gräsmattan där uppe för att få en snygg kant.

Ja det får växa fram , det brukar bli bäst så. Man börjar med att fixa marken och sedan kan man börja måla, ja det är så det känns.

En liten trädgårdsmöbel där nere bland träd, grönsaker och växter där kaffet kan intas i den fina kaffekoppen när man plockar lite hallon till frukosten. Fågelkvitter och vågskvalp. Ja det gäller att romantisera tillvaron 🙂 Jag älskar sådana här projekt så jag ska verkligen njuta av resan också. Jag har alltid gillat en sådan här gunga också, men måste hitta några träd bara.

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

6 reaktioner på ”Skapa en köksträdgård”

 1. Bastuhuset som du har skrivit att ni ska bygga, kommer det att vara på flotten eller bygger ni det som ett attefallshus?

  1. Anne-Charlotte

   Hej, det ska vara på flotten och så är det motor på den också så man kan åka ut på sjön .

   Kram 🥰

 2. Så inspirerande att följa er resa med stugan. Vi köpte ett nybyggt hus vid en sjö med en icke iordningställd trädgård för 3 år sedan men har svårt att få strandskyddsdispens för att göra något så jag får njuta av ert fina arbete så länge och så hoppas jag på att vi någon gång kan få fixa här också.

 3. Hej Lotta!

  Jag har för mig att du har gjort sådana stenkanter med natursten tidigare, och att du visat hur du gjort på bloggen för längesen. Men jag hittar inte inlägget. Om du vet att du har det, skulle du kunna länka? Annars skulle jag verkligen uppskatta en liten miniguide för oss amatörer som också vill fixa fint i trädgården 😊

  1. Anne-Charlotte

   Hej, ja det stämmer. Det bästa är ju om man gräver ur och lägger sand och markduk under och sedan gjuter mellan dem med betong, då slipper man bättre ogräset som vill komma mellan stenarna. Kram Lotta

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *