Skaffa solceller

REKLAM BIXIA

Det är många projekt som väntar här hemma, men man hinner inte så mycket på en helg. Jag tycker ändå att vi gjort ganska mycket här i stugan på våra tre år. Vi drömmer ju fortfarande om glasveranda, tvättstuga och ett garage med solceller.

För er som gått i tankarna att beställa solceller så finns det fortfarande möjlighet att få dem installerade redan till sommaren och då kunna dra nytta av dem när de producerar som mest.

Elpriserna har just nu gått ned men det är fortfarande stor osäkerhet framåt i tiden. Genom att producera sin egen solel så framtidssäkrar man sitt eget elpris genom att man minskar sitt behov av att köpa el. På köpet höjer man även värdet på sitt hus vilken är en fördel när man väl vill sälja sin fastighet i framtiden.

Dessutom är en av de främsta anledningarna till att installera solceller på taket är att man gör ett hållbarare klimatavtryck genom att man minskar behovet av fossila bränslen. Ju mer förnybar el vi får, desto mindre el behöver tillverkas av t ex. kol och gas i europa. Det påverkar inte bara klimatet utan även elpriset här i Sverige.

Om du installerar solceller kan du nyttja det gröna skatteavdraget som är en skattereduktion på kostnaden för både arbete och material. Från med 1 januari 2023 höjdes avdraget till 20 % vilket gör det än mer förmånligt att installera solceller just nu.

Läs mer om Intresseanmälan solel HÄR, Allt du behöver veta om solel HÄR, Grönt skatteavdrag HÄR

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *