Kryddor och rosa kläder

Jag pratade med min syster igår på morgonen, hon har det inte så lätt i livet som jag har haft det. Vi skojade lite, jag brukar alltid göra det för att få henne gladare. Hon berättade att de som tar hand om henne sa att hon var så fin idag. Jag svarade ja du är alltid fin för hon gillar klä upp sig. Sedan sa jag , ”idag vill jag vara skitig”. Då skrattade hon.

Nu när jag har börjat jobba i klädaffär och ska sminka mig och göra mig fin så är de där dagarna när man får vara ”skitig” extra värdefulla. Min vän Jeanette som tyvärr inte lever längre hon tyckte det alltid var så kul jag sa så. Hon förstod inte att man ville vara skitig, men hon var ingen trädgårdsmänniska heller. Vi var olika på det sättet men hon var en fantastisk person som älskade människor. När jag är skitig så menar jag trädgårdskläder som har jord och fläckar och utan smink så det blev det på keramiken igår och alla affärer jag besökte. Jag bryr mig inte ett skit om det längre, den känslan är så skön.

I köket har jag satt kryddor i mina loppiskrukor för 15 kr styck Gräslöken fick bli en annan krydda men senare i vår får nog dessa krukor flytta ut i växthuset.

I växthuset växer det av både ätbart och blommor. Det är ca 6-7 grader i jorden på morgonen men sedan blir det uppåt 15 grader på dagen och om solen lyser blir det över 20 grader. Jag har ett element i växthuset så det blir i alla fall i frysgrader där inne. Man får passa sådderna så det inte fryser när de kommer upp. Nästa år ska jag skaffa mig ett litet plastväxthus där jag kan driva upp sådderna, inne i växthuset. fast fungerar det så här behövs ju inte det heller.

Idag satte jag ner lite kryddor i krukorna. Jag stod vid sjön när svanarna flyger över och det är sådana ögonblick som jag älskar. De här kryddorna får stå under lampan lite, Timjan klarar sig på ett bord.

Jag vill att det ska dofta gott när jag kommer in i växthuset och det gör det nu, sådder och kryddor och snart citronträd osv I år vill jag skaffa mig en blyblomma. Vi ska till Gryts handelsträdgård i påsk, då ska jag köpa lite.

Men nu ska jag till jobbet. Det blir rosa kjol här, topp här och skor här. Ikväll blir det kör igen men vårsånger. Hoppas det blir lite sol i helgen för på lördag vill jag vara i trädgården innan det bär iväg på spa.

Allt gott till er🌷

Gulligt påskpynt här, här, här och här

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

1 reaktion på ”Kryddor och rosa kläder”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *