Ett liv som man orkar med

Igår lyssnade jag klart på den här boken, jag kunde inte sluta så 2 timmar med Camillas varma röst i öronen och hur hon berättar när hon lev utmattad, förlamad och låg i respirator, men också livet efter ett trauma. Vi har följt varandra sedan jag startade blogg och nu jobbar Camilla med att inspirera andra med att vara mer kreativ och att våga göra sina drömmar.

Idag vaknade jag med en känsla av tacksamhet och att jag har allt jag behöver. Livet är en bergochdalbana med anhöriga som är sjuka, med saker saker som händer inom familjen, hur världen ser ut men jag kan styra mina tankar omkring det som händer och gå bättre sakta som Camilla skriver. Att vara nöjd med mindre, dra ner på saker för att skapa tid för att orka och må så bra som går.

Hela förra året jagade jag onödiga kostnader och i höst ska jag byta ner mig i bil för att även där ha mindre kostnader och mer pengar till det jag verkligen tycker om, som att plantera träd och köpa växter. Jag tycker om fina kläder, jag gillar vackra saker men det finns mycket jag inte behöver längre. Men den bästa känslan att känna är att jag lever ett liv nu som jag orkar med.

Jag går på jobbet och säljer fina kläder, gör människor glada och så kommer jag hem och har er, min man, djuren, mitt hem och så allt annat i min tillvaro och jag känner mig rik för det. Vissa dagar känner jag mig fortfarande helt dränerad på eftermiddagen och påminns om att jag måste sakta ner. Ibland är det för tyst i perioder och då kan jag gasa lite igen.

Nu ska jag göra iordning mig här för keramik , handla färg till hyllorna som ska upp i växthuset och jag ska kika på något träd på stam. Sonen har blivit sjuk som jag skulle besöka i eftermiddag så istället kanske jag besöker min dotter.

Min lediga dag ska fyllas med det jag tycker om, sedan väntar 2 jobbdagar till. För ett år sedan vågade jag aldrig tro att jag skulle kunna jobba 4 dagar på en vecka igen på ett annat ställe än hemma, men det kan jag nu. Det fungerar om det är en kort tid. Maria som har gått bort i cancer skrev ofta ”tänk på att inte tömma dina reserver” . Jag tänker på henne så ofta, på hennes ord och jag känner efter hela tiden.

Efter läst Camillas bok så känner jag kraft i att ta tillvara på det som jag lärt mig efter Elins leukemi. Så många kunskaper om vad som är viktigt i livet för mig och för oss. Det är gåvan jag fick i det svåra.

Nu ska jag fixa ordning här och ladda ner en ny ljudbok att lyssna på i bilen. Jag ska lämna hunden och sedan till lite affärer och på keramiken så ska jag försöka skap en sådan här höna bara för det är kul, för kul behöver man ha.

Ha en fin dag 🌸

Kram Lotta

Rosa blus här, rosa kappa här , snygg kjol här

Koden ARSTIDERMAR24 ger 33% rabatt på dyraste varan och 5% på redan nedsatta varor hos Ellos HÄR

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

2 reaktioner på ”Ett liv som man orkar med”

  1. Kloka tankar som vanligt 💛 Jag försöker också skapa ett sådant liv, mår inte bra av ekorrhjulet men ibland är det svårt att veta hur och var man ska börja.
    Ha en fin dag!

    1. Anne-Charlotte

      Hej, ja att springa i stress är dränerande och gör en sjuk. Försök att ta bort saker, i början kan det vara att bara rensa hemma. Göra sig av med saker är skönt, sänka kostnader och sätta sig ner och skriva vad du känner skaver i ditt liv. Tyvärr behöver man ofta göra saker som kommer göra ont ett tag innan det blir bättre. Lycka till på resan. Kram Lotta ❣️

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *