Det klibbar i nacken och under brösten

Innehåller annonslänkar

Tankar

Jag öppnar fönstret i sovrummet när jag städar, behöver lite härlig luft och håret klibbar sig i nacken och under brösten. Jag känner mig ständigt klibbig och klimakteriet är ständigt närvarande. Jag vill inte ha något plåster, vill inte äta några tabletter osv Elins cancer gör sig allt för påmint om hur skört livet är och jag vill gärna ha koll på min kropp och mitt huvud med att inte ha något. Jag vill kunna kontrollera det ändå, men jag får fundera mer på det framöver.

Jag städar huset i varje vrå. Det är stökigt, jag har slängt kläder både på fåtöljen uppe och nere. Jag orkar inte ha ordning när jag jobbar i klädaffären, då hinner jag inte. Jag har inte den där farten på samma sätt längre. Fast igår gick jag säkert upp och ner 20 gånger i två trapper med kläder på jobbet. Ner med gamla rean och upp med massa snygga höst och vinterjackor så nog fick jag min dos av motion.

Fina blockljus, kan rekommendera dessa här , bricka till ljus här

Det regnar idag, ganska mycket och jag ska väg och fixa mina naglar och sedan ska vi bort med vänner. Kalles bästa kompis från han var liten. Det ska bli så kul, jag funderar vad vi ska göra och vad jag ska ha på mig. Det är en hemlig tripp så jag vet ingenting men det känns som byxväder, men jag är ständigt varm så klänning kanske ändå passar bättre. På med tröjan, av med tröjan osv. Hur länge ska det hålla på egentligen? Att vara 40 och vara 50 är stor skillnad på många sätt, jag försöker ge mig acceptans.

Jag ska fortsätta städa här. Det känns som det aldrig blir klart, det blir det inte heller. Tvätten och disken bara fortsätter och städningen med och jag är inte så noga längre. Mina mamma och bonuspappa ska komma hit och sova över nästa vecka. Det gäller att göra allt det där enkla och skapa minnen, det är ju minnen som vi har med oss som ger en skön känsla i magen.

Det är väl bäst att ta tag i dagen. Jag längtar efter min kamera, så här kommer några gamla höstbilder. 1 september nu och vi lämnar sommaren och går in i en av mina favoritårstider. Jag gillar höst men jag gillar inte mörkret lika mycket längre. Det känns fint att vi har roliga saker bokade och skulle vilja åka på en liten tripp med min familj i höst. Nu blir det städning och Podd.

Tips på höstigt nagellack här och matchande läppstift här

Ha en bra fredag

Kram Lotta

Två supersnygga set kjol här och tröja här och kjol här och jacka här

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

8 reaktioner på ”Det klibbar i nacken och under brösten”

 1. Hej …såg nu på morgonen på FB annons från Lindex om en ny typ av
  plagg ….som jag fattade bra vid problem med svettninga de andas är typ underkläder..lite nyfiken så ska in och kolla mer Krama

 2. Jag orkar inte heller städa eller hålla ordning särskilt mycket hemma när jag jobbar (har hjärntrötthet i bagaget och jobbar deltid). Energin räcker inte till både och på en dag, men så får det vara.

  Vad är det för podd (eller kanske poddar?) du lyssnar på? Vill gärna ha tips på något att lyssna på när jag promenerar 🙂

  Ha en fin fredag, kram! 🌸

 3. Välkommen till ”koftåldern”! Jag har alltid gillat koftor, men aldrig använt dem så flitigt som nu med alla vallningar! Perfekt att kunna reglera temperaturen. Man får göra det bästa av situationen helt enkelt 😅😄

 4. Jag blir tokig om jag har rörigt och stökigt, plockar alltid undan både kläder och annat krafs. Har varit i övergångsåldern och tog hjälp av en tablett, hjälpte mig väldigt mycket, fick i alla fall sova bättre på nätterna. Har också ett madrasskydd med temperaturreglerande material, köpt på Ikea.

 5. Vill inte göra dej besviken, men jag kom i klimakteriet vid 48 ungefär. Åt hormoner nåt år och mådde så superbra! Fick sen en stroke och fick inte fortsätta. Nu vid 64 kan jag känna svetten rinnaa emellanåt, kanske det aldrig går över…….

 6. God morgon! ang klimakteriet, ett litet tips Lady Care det är magnet man fäster på trosan. den hjälpte mig.
  Ha en fin dag!

 7. Tipsar om boken Stark genom klimakteriet. Följer även författaren på Insta och är med på Fb. För några år sen gick det några tv-program på SVT om klimakteriet med bl a Amelia Adamo som gäst.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *