Ästad Vingård och Sinnenas Spa

Kalle gav mig två nätter på Ästad Vingård och Sinnenas Spa i julklapp och nu när han fyllde 50 år passade fint att ta ut en de nätterna och åka iväg på lite spa. Det hade varit snöstorm dagen innan men vi kom dit och vi fick helt makalöst vackert väder med strålande sol hela dagen.

Det visade sig att detta ställe var lika fantastiskt som vi sett på bilder tidigare, om inte ännu vackrare. Ästad Vingård ligger inte så långt från Varberg. På deras hemsida står det… På Sinnenas Spa finns varma och kalla utomhusbad som får kroppen att slappna av och själen att vakna till liv. I de klara källvattensjöarna kan du ta ett uppfriskande dopp, för att sedan värma dig i utomhuspoolens 39°C året om. Eller kliv in inomhus, till bad- och duschmiljöer som inspirerats av våra naturliga omgivningar kring gården.

Ja det var så otroligt vackert och fint byggt kring dammar och den gamla kvarnen. Undervattenbastun var så fin och efter att ha suttit där gick man ut och tog ett kallbad med änderna.

På gården finns även en vingård som jag gärna skulle vilja se nästa gång och flera restauranger av olika slag.

Allt är så fint gjort och jag fick så mycket inspiration till vårt eget kommande bastubygge.

Vid ångbastun kunde man också bada kallbad utanför så det gjorde både Kalle och jag. Det fanns såklart även spa och 4 olika sorters bastu även inomhus men vi var största delen utomhus.

Vårt rum var också jättefint med sköna sängar och bastu i rummet. Vi hade beställt en liten plockbricka till rummet.

På kvällen gjorde vi oss fina för att äta 4 rätters på Logen. Nästa gång ska vi prova ÄNG som ska vara en speciell matupplevelse.

Maten på Logen var också fantastiskt gott. Kalle valde en kötträtt och jag tog fisk. Något vinpaket valde vi inte med var sitt glas blev det och så en liten whiskey till mannen.

50 åringen var så nöjd med dagen. Han har ju själv valt och längtat att åka hit och dagen blev som han önskat.

På Ästad Vingård är maten viktig och det känner man verkligen. Allt är så gott och snyggt upplagt. Frukosten var så god och så blir jag så lycklig av fina miljöer.

Vi har haft det så härligt och skönt och även om det bara blev en natt så känner jag mig så avslappnad och glad för att få umgåtts med min 50 åring. Nu har vi ytterligare en natt att åka hit och då vill vi äta på ÄNG och så hoppas jag komma dit ännu fler gånger framöver. Nu har vi ett nytt favoritspa, helt klart det bästa och vackraste vi varit på.

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

2 reaktioner på ”Ästad Vingård och Sinnenas Spa”

  1. Lisbeth Larsson

    Så härligt ni verkar ha haft det, svårt att inte ha på det stället! Var ju häftigt med bastu på rummet, tyckte vi!! Du som är så trädgårdsintresserad, får åka dit lite längre fram, så välskött o fint i alla rabatter!! Och oxå passa på att åka till höråsens plantskola i tvååker 👍🏻

  2. Hej Lotta. Kul att Ni gillade Ästad.Jag har varit där för ca 10 år sedan 2 ggr på konferens. Underbart ställe. Hälsa o Gratulera Kalle. KRAM

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *