Den där längtan är också viktig

Jag hörde på en podd där man pratade om att längtan är också viktig och bra för oss. Att längta att man ska träffa någon, åka bort och göra något kul, längta efter att renovera, eller sjunga konsert eller vad det nu kan vara.

Att längta betyder inte att du lever för mycket i framtid utan att du uppskattar det som du har framför dig. Jag längtar mycket men jag älskar nuset också. Förr kunde man få skit för man skrev att man längtade men det betyder inte att du inte lever i nuet. Nej det har inte alls med det att göra. Längta är en del av livet.

Jag älskar min vardag och mitt liv nu i vardagen men det gör mig inte sämre att jag kan längta efter att ha lite framför mig. Någon liten resa, träffa en vän, tända första brasan i kamin osv.

Att längta betyder att vi upplever saker två gånger. Både innan vi ska åka som nu innan vi åkte till Öland och sedan när vi är där och sedan kan vi minnas och längta till en annan gång och göra samma sak igen eller minnas hur fint man haft det.

Tack till alla er som jag får dela mina tankar och känslor med. Ni är flera tusen som läser här varje dag. Jag vill absolut inte påstå att jag vet och kan massa saker och är någon expert någonting utan jag ser mig som en lärande person. Jag kan inte än, jag lär mig. Det förhållningsättet gör mig nyfiken och gör att vågar mer nya saker. Man behöver inte kunna , man håller på att lära sig. Man kan ändra sig, göra på ett annat sätt, man kan tänka på ett annat sätt osv

Stickad liknande tröja här ( årets färg är blå) och blusar här

Nu kan jag längta efter att tända första brasan här hemma, köpa en hyacint, vara ute i den klara höstluften och grilla korv, första bastun i Sjöstugan. Det finns mycket att längta efter och jag är så glad att den känslan är tillbaka. Jag vet hur det är att inte ha någon längtan alls. Jag är tacksam att min glädje är tillbaka.

Har du mörkt hemma? Sätt upp lite ljusslingor utomhus. Min ljusslinga finns här och fler fina här och här

Ha en fin lördag

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *