Äta i Vimmerby och en underbar kväll

Vi har inte så långt till Vimmerby. Igår blev det en tur dit för lunch och så kolla in någon trädgårdsbutik för min del. Ja Kalle gillar också växter. Jag har ju letat efter ett ställe att handla växter på som inte ligger så långt bort. Men först blev det ett stopp på Astrid Lindgrens Näs.
Vi kom till Lindeborgs blommor Vimmerby och det blev ett favoritställe. Så bra med växter , perenner och annat roligt. Hit kommer jag åka ofta.
Det här inlägget skulle kunna bli en kärleksförklaring till min man. Även om vi bara hade lilla sportbilen så glädjs han med mig att köpa växter. Han packar in och är glad och inget gnäll att bilen varit på rekond eller att han inte kan köra saker. Han gör mig mig så förbaskat lycklig med att se möjligheter och vill ha roligt tillsammans.
Vi var även på stan en sväng så han fick köpa öl, vi handlade en gryta vi saknade och ett fint underlägg till båten och köpte glass.
På kvällen gjorde Kalle mat och tog fram bubbel och kvällssolen var magisk. Jag kan säga det där igen att min man gör mitt liv mer njutbart med sin mat och med sitt sätt att vara. Jag är sämre på det. Jag är ju en arbetsmyra eller har i alla fall varit.
Sallad med lax, räkor, stenbitsrom, gräddfil, rödlk, färskost, sallad mm
tallrik här 
Jag gillar jobba och slita och glömmer ibland det där njutbara med mat och dryck osv , men det är Kalle så bra på så vårt liv för så mycket mer värde tillsammans genom hans omtänksamma sätt att vara. Ibland glöms han bort här, för jag visar när jag röjer och städar eller vad det nu kan vara när han jobbar men när han kommer hem så lagar han alltid god mat och bjuder på det där lilla extra.
Vi har lärt oss så mycket efter Elin blev sjuk, hur vi vill ha det. Vi har varit ganska intensiva och högljudda och haft mycket åsikter men allt det där som unga men har lagt sig med åren. Han har varit lite ”Italinenare” säger jag. Velat göra på sitt sätt, pratat högt och intensivt och jag med har med velat mycket, varit lite mer galen och det har gjort min man lite stressad ibland. Vi har båda haft mycket energi.
Men nu är vårt liv så lungt, så mycket omtänksamhet om den andra. Vi har sett den andra i så många situationer, hur vi hjälpt, kämpat och varit dåliga i perioder och man sätter ett annat värde på att vara tillsammans nu. Det är sällan tjafs mellan oss. Vi har varit trötta i perioder i flytten och bara velat komma hit i livet. Jag vill bara bli klar och Kalle tycker det är jobbigt att ta tag i allt skräp, då har vi någon gång varit sura men annars finns inget bråk, inget tjafs osv Det finns inte tid för det. Vi har bara den här tiden och varandra så himla kort tid. Nu måste vi vara superrädda om det.

Jag fortsätter att plantera på kvällen och Kalle är den som fortsätter vattna, skörda gurka osv

Så glad för oss ❣
Ikväll ska vi åka ut med båten och sova över för första gången. Jag säger hej nu och önskar er en härlig dag.
Tack för ni finns och vill läsa om oss.
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

6 reaktioner på ”Äta i Vimmerby och en underbar kväll”

  1. Härligt!
    Och glasen är ju så vackra! Dessutom när jag följde din länk i dag, så var det rea! Så nu äger jag också några!
    Dessa har jag suktat efter lång tid🙂

  2. Hej, har följt din blogg i många år! Härligt att läsa och grattis till så fint hus. Du är en kämpe….. 🌹Vill passa på att tipsa om ett mysigt fikaställe i närheten av mig i Blackstad om du inte redan varit där…. Nyhults goda hantverk! Mot Gamleby och efter Hallingeberg! Kolla instagram! Supergott! Ha det fint!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *