Att tänka på inför husvisning

Att göra fint inför en husvisning har varit ganska lätt för mig för jag har tiden men om man bott länge och äger många uthus osv så kan det kännas som ett enormt jobb man har framför sig. Vart ska man börja? Vi har nog varit lite slarviga med bodar och barnens gamla saker osv och haft stora utrymmen att ställa på så det fanns mycket saker att ta tag i. Jag tycker nog att jag rensar ofta, men gudarna ska veta att det också fyller på så fort. Det gäller att börja i tid för det blir så mycket annat att tänka på i slutet.
Jag är ingen expert eller så men här kommer några tips som var önskat
 
Jag började i bodarna ( gamla skolan 600 kvm, orangeriet, bodarna, källare, garaget osv. Detta tog flera månader. Fokusera på ett ställe i taget, ge inte upp utan bara kör på. Lägg i högar, stora återvinningen, hjärta till hjärta, spara och ge bort.
Sedan forsatte jag utomhus, vi hade en del skrot att köra bort. Jag samlade ihop allt och fick hjälp att köra det till tippen. Många kärror blev det.
Inomhus
Börja gärna med vinden, förråd osv. Dessa tar tid.
Ta bort personliga saker inomhus
Få saker ska vara framme på bänkar osv så rensa så mycket som bara går
Rensa i skafferi, lådor m.m som ni tror att de som köper kommer vilja titta i
Städa ur kylskåp osv
Plocka in fräscha växter
Lite färska kryddor eller någon fin pepparkvarn
Ha luftigt i rummen om det går, ta bort småmöbler
Bädda fint i sängarna, gärna lite hotellkänsla
Buketter på borden och några tända ljus
Fräscha handdukar, tvålar m.m och även där rensa bort allt på hyllor och låt endast få saker stå framme
Nu säljer vi huset på vintern så vi behöver inte tänka på att göra fint i trädgården, annars gäller såklart att klippa gräs, ställa upp lite fina blomkrukor , trädgårdsmöbler , dynor osv

Nu har jag inte så mycket kvar att göra för jag har gjort det mesta , men jag har rensat sedan september och varit så många vändor på hjärta, till hjärta osv

Nu åker djuren och Kalle och sonen iväg på torsdag och sedan är det bara gå igenom rum för rum. Det sista får jag lägga in i bilen så länge 🙃 ja det var bara några enkla tips som jag har gjort
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

10 reaktioner på ”Att tänka på inför husvisning”

 1. Oh ja, det är mycket mer jobb än man tror att göra i ordning innan visning och ni som har så många uthus också och stor trädgård men nu är det ju vinter i alla fall. Ett tips från mig som har jobbat som fastighetsmäklare i nästan 20 år. Skippa doftljus på visningen, det irriterade många spekulanter kommer jag ihåg. Lycka till och kram

 2. Superbra tips, Lotta. Som du legat i! Har följt rensningen med spänning. Älskar känslan av att skapa luft å utrymme med… 😊

  Om ni vill ha tips på hur man EJ ska göra, följ @hemnetknarkarna på Instagram. 😜 Där ligger det ibland folk kvar i sängarna på säljbilderna mm. Ingen hotellkänsla där, haha!

 3. Undvik doftljus, doftpinnar, parfym etc. Dels för att många är känsliga men det för också tankarna till att det kanske finns lukter i huset som man vill dölja.

 4. Ni har jobbat på rejält.Huset är jättefint och kommer säljas direkt.lykosar de som får flytta in där.

  Håller med de andra om doftljus,doftpinnar mm.

  Som doftallergiker så har jag fått vända i dörren vid visningar.Nu kollar jag innan så det inte finns sådant.

 5. Vilken härlig stil och känsla i badrummet, där vill man ju stanna. Jättefina handdukar. Vilket enormt arbete du har gjort, nu önskar jag er lycka till på färden till nästa lilla bo.

 6. Vilket hästjobb du har gjort med all rensning i så många och stora utrymmen!
  Varmt lycka till med försäljningen av ert fina och smakfulla hus!!!!
  Vila lite efter visningen så att du får återhämtning….. Du har troligtvis gasat på mycket en längre tid nu och först blir det ju en kick…. men sedan är det viktigt att bromsa så att gasen inte triggar hjärntröttheten igen….. Med omtanke om dig!
  Varmt lycka till nuuuuuuu!!!!!

 7. Håller med. Man blir direkt misstänksam att doftljus etc är framme för att dölja lukt av mögel/katturin/annat otäckt.

  Det absolut viktigaste är att huset är rent, verkligen rent från tak till golv. Det sönder ju en klar signal att husägaren tagit hand om sitt hus och att det är i det skick det utges för att vara. Om folk inte orkar torka av golvlisterna innan visning så har de förmodligen inte orkat hålla efter luftfuktigheten i badrummet heller även om möglet inte syns ännu.

 8. Många snyggadetaljer som ögonen fastnar på =D, bra tips. Sedan som du säger man lär ha rätt saker som detalj framme så det inte väcks misstankar osv

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *