Det känns som livet är parallellt.

Jag sitter vid bordet i köket i stugan och gråter, krokodiltårar. Allt är liksom över, bara minnen kvar nu. Barnen är stora och flyttar ut och livet gick så himla fort fram tills nu. Allt känns fint och rätt, men jag måste bara få gråta en stund.
Jag skriver till mina barn att jag känner mig så ledsen, mest för deras skull, jag säljer deras uppväxt, deras barndomshem. Jag/vi vill vill bo vid sjön i framtiden, vi älskar att vara där, ja vi vet vi gör rätt men det gör inte känslorna mindre för det. När jag gråtit färdigt och jobbat en stund så åker jag hem till stora huset. Hem dit det också känns bra , men inte för vår framtid med utflugna barn.
På kvällen åker jag till min syster som inte mår bra och tar hand om henne. Jag sitter där i röda strumpor, rosa byxor och grön tröja, osminkad och bryr mig inte om hur jag ser ut kl 23 på kvällen, bara att hon ska bli bra. Hon blir inlagd. Min egen trötthet gör sig påmind. På vägen hem sent på natten ringer min älskade mamma och pratar tills jag är hemma. Sedan sover jag som en stock och idag blir hundträningen inställd. Jag behöver landa lite och jobba av hemma. Allt går långsamt. Livet får ta tid.
Det känns som livet är parallellt. Det riktiga livet och det liv vi ska visa upp och vara i sociala medier. Livet är så mycket mer än det som visas upp på en blogg, Facebook eller instagram. Det är inte bara lyckligt och vackert. Det är sorgligt och svårt och kämpigt också och det är ok. Livet är allt. Alla kämpar vi på med vårt. Alla har vi våra lyckliga dagar och våra svåra stunder och vi får bara ta hand om tiden, ta hand om dagarna. Livet. Därför vet jag allt blir bra. Det som har varit har varit så bra och det som kommer känns också bra. Allt har sin tid.
Jag har precis avslutat mitt program som jag haft ” vi föräldrar som haft barn i cancer” . Jag känner mig så glad att jag inte går och tänker på Elins sjukdom längre. Jag mår mycket bättre, min utmattning är mycket bättre. Livet får ta plats, känslorna får vara som de är. Vi väntar inte på lyckan, vi fångar den. Vi tar chansen när den kommer. Jag ska banne mig ge mig det bästa livet jag bara kan i framtiden och det kommer bli så bra. Jag älskar att vara vid sjön nu. Det är mycket kvar att älska och längta efter.
Tack för du är med på resan
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

18 reaktioner på ”Det känns som livet är parallellt.”

 1. Förstår så väl dina känslor ♥️ Upplevde samma sak för flera år sedan. Men vi älskar det nya huset och barnen tyckte vi gjorde helt rätt. Lycka till och njut 💕💕🤗

 2. Har följt dig sen starten, i glädje och sorg.
  Livet pågår hela tiden.
  Fastnade idag för en mening i ditt inlägg. Den har jag också skrivit ner.
  "Vi väntar inte på lyckan , vi fångar den".
  Ett HEM är där familjen är, samlas och trivs, kanske inte samma hus som ni alltid bott i. Lycka till!

 3. Hej fina du
  Oj va jag känner igen mig i det du skriver,sorgen över att ett stort kapitel känns som över..men då tar ett annat kapitel vid och det blir toppen.
  Ett mindre boende framöver ger mer tid till er och kommande barnbarn framöver🙌Så blev livet för mig.Saknade aldrig huset som jag grät över innan.
  Du inspirerar just nu mig att ta mig igenom en separation och du får mig genom dina inlägg att våga satsa och tänka framåt,,,tacksam att jag hitta dig.
  Kraaam

 4. Livet. Det är inte bara rosenrött. Eller svart och vitt. Nej, alla palettens färger.

  Sakna måste man få göra. Minnas allt det som varit. Även om ni tar ett steg framåt så finns minnena kvar.

  Jag gråter också idag. Saknar mina barn som är vuxna och som jag inte träffar så ofta som jag skulle vilja. Saknar mina vänner som jag inte kan krama om just nu. Saknar mina kafferaster tillsammans med kollegor…

  Samtidigt gläds jag åt allt vackert omkring mig. Alla fina hyacinter, amaryllisar och alla levande ljus.

  Livet.

  Kram. På avstånd.

 5. Förstår känslan av att ha tagit rätt beslut men ändå känna ett vemod.
  Att sörja saker som inte kommer tillbaka betyder väl att man har haft en fin tid. Att tiden man har upplevt har gjort avtryck i hjärtat.

  Vilka underbara ord från barnen.

 6. Det är bra att gråta, separationsångest är så himla jobbigt😔 Men nu har ni ert nya hus (med ett läge som är något utöver det vanliga👌) där ni kommer att skapa nya minnen med nära och kära😊💕

 7. Jag har ett favoritcitat av Kirkegaard: ”Att våga är att tappa fotfästet för en stund att inte våga är att förlora sig själv” känns som det är där ni är nu, att det gungar lite känslomässigt, men allt kommer att bli bra till slut för allt har sin tid och tiden var inne för er att göra en förändring, ha det gott, kramar

 8. Fina och tänkvärda ord har du skrivit som sätter fart på reflektion och eftertanke hos mig….
  Livet är som en berg-och dalbana och vi påverkas av det som händer runt omkring oss, det vi inte rår på som hälsa, omgivning och våra känslor….
  Livet förändras och vi lever med och av våra minnen och vår framtidstro….! Alla nyanser av ljust och mörkt både framåt, bakåt och i nutid präglar oss och våra tankar….
  Det är nog så livet är😳…på gott och ont..😇
  Tack för dina ord- de ger eftertanke❤️

 9. Fina och tänkvärda ord har du skrivit som sätter fart på reflektion och eftertanke hos mig….
  Livet är som en berg-och dalbana och vi påverkas av det som händer runt omkring oss, det vi inte rår på som hälsa, omgivning och våra känslor….
  Livet förändras och vi lever med och av våra minnen och vår framtidstro….! Alla nyanser av ljust och mörkt både framåt, bakåt och i nutid präglar oss och våra tankar….
  Det är nog så livet är😳…på gott och ont..😇
  Tack för dina ord- de ger eftertanke❤️

 10. Så herlige barn♥️ Så fint å få være med på din reise! Jeg henter både inspirasjon og livsvisdom fra deg, og jeg forstår så godt hva du skriver. Mine to barn blir ferdig med skolen til sommeren begge to og tenker flytte for å studere videre. Jeg tror det er bra å ta en dag innimellom å tenke på det som har vært, det som blir savnet og gode ting som vi håper skal komme. Tårer kan være godt for oss, for neste dag er vi kanskje kommet litt lenger i å akseptere vårt liv slik det ble, og derfra er det godt å kunne ha gode drømmer for fremtiden når vi går videre. Tiden har gått så fort det kjenner jeg også veldig sterkt på. Gode ønsker til deg og familien fremover♥️

 11. Vilka fina barn du har! Att kunna se att det dom fått i huset nu kan glädja en ny familj är stort.
  ❤️

  Det är dessutom bra att gråta lite ibland tänker jag. Det har ju varit ert hem så lång tid.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *