Äppelmos till gröten

Ni ville ha receptet på äppelmoset. Jag kokade bitar i kastrull, så detta är kraftigt mos som min mans mormor sa när hon levde 🙂
Receptet kommer från  Söta saker 
 • ca 3 kg äpplen
 • 3 dl vatten
 • 3 dl socker
 • 1-2 vaniljstänger
Skala äpplena och skär i klyftor. Lägg dem i en stor kastrull med vattnet. Rör ner sockret, tillsammans med fröna från vaniljstången (och för all del hela den överblivna vaniljstången också). Koka på låg värme tills äpplena gått sönder, cirka 5-10 minuter. Mosa sönder lite slarvigt med ballongvisp så att vissa bitar förblir hela medan andra mosas sönder (vill man ha ett slätt mos så kör man på tills allt är mosat). När sockret löst sig helt och allt är blandat – fiska upp kvarvarande vaniljstänger och häll moset på rena burkar. Äppelmoset klarar sig ett par veckor i kylen. Om du fryser in moset, tänk på att inte fylla glasburken ända upp till kanten eftersom burken kan spricka då!

Jag försöker att hålla mig ifrån en massa kolhydrater, men havregrynsgröt har jag ätit någon gång då och då. Detta moset är supergott i havregrynsgröt och såklart mycket godare än köpt.

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

5 reaktioner på ”Äppelmos till gröten”

 1. Men du! Tack för påminnelsen. Äppelmos var bra länge sedan jag kokade ihop sist. Jag tycker att hemma gjord äppelmos alltid smakar bäst då man kan sjystera smaken efter tycke och inte behöver få så där söt sliskig smak, som man riskerar att få på köpt burk.
  Såg riktigt gott ut på din bild. Så tack ännu en gång!!!

 2. Hej,
  Tack för en underbar blogg. Mycket feelgood varvat med tankar om livet…..
  Undrar bara om du har någon ny rabattkod till Campadre?

  Kramar och önskar dig en fortsatt fin helg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *