Fest hos en granne

Igår var vi på fest hos en granne, en massa härligt folk träffade vi med lekar och god mat. Vad jag beundrar människor som orkar bjuda hem 80 personer till sin trädgård och fixa. Sådana fester blir ju också så roliga med en massa blandade åldrar och härligt väder.
Jag träffade tex min fröken jag hade i lågstadiet i byn och henne och hennes man som vi köpte vårt hus av. Kalle och jag gick hem ganska tidigt för att vattna och för att plocka ordning hemma för att komma till stugan igen. Vi var inte här förrän kl 23 och nu är Elin och Findus med också.
Idag kommer det vänner från Skåne hit och vi ska fortsätta pysslandet här vid vattnet och så har vi jobbdag här på måndagar. Nu känns det skönt att få några dagar här igen.
Igår var jag så trött efter 5 timmar på fest, många människor och stora fester är fortfarande det som tar väldigt mycket energi ifrån mig. Jag älskar ju umgås med människor, jag är en supersocial person i grunden men jag bara inte orkar längre att hålla ihop på en sådan fest en hel kväll. Det syns inte utåt, men det känns och jag får liksom verkligen jobba på att orka och att vilja gå bort. Så var det inte före min posttraumatiska stress som jag fick efter min dotters leukemi. Det har gått flera år men jag känner fortfarande av det vid vissa tillfällen.
Nu har jag ändå kommit till en punkt att jag klarar det , men det är fortfarande en sådan tillställning som gör mig allra tröttast. Så tråkigt att det är så. Jag vet att jag kan upplevas som tråkig osv när vi går hem tidigt , inte tar någon alkohol osv eftersom jag orkar så mycket annat med trädgård osv , men det här med mycket folk får jag ta lite i taget. Middagar med vänner däremot när man är va 10 pers funkar däremot som vanligt. Sedan är inte stora fester något som lockar mig men dessa privata tillställningar är ju supertrevliga.
Ja, ja lite tankar från mig. Jag får acceptera att jag är som jag är och våga leva det liv som passar och funkar just nu. Nu ska jag plocka ordning här , ut och ta mitt kaffe och sedan fixa för spontana gäster. Ha en fin dag!
Kram Lotta
💗

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

2 reaktioner på ”Fest hos en granne”

  1. Jag läser din blogg och följer dig på Instagram. Gillar det du skriver! Du har även inspirerat mig att jobba mer i min trädgård, små saker som jag gör men de betyder så mycket. Min trädgård är inte lika stor och fin som din, men men… Det du skrev idag om fester så igår kväll, lördag, när man kanske ska göra något extra stod vi, min man och jag i vedhögen och då tänkte jag "så härligt att jobba här" och det kändes verkligen så. Sen gick vi in och åt god mat på vår härliga altan. Inger

    1. Vad glad jag blir av dina ord, Ja man måste följa sitt hjärta och göra det som känns bra för en själv. Nu ska ut och skita ner mig och greja med min strand. Jag tycker er lördag lät helt perfekt. Kram Lotta

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *