Restauranger i Gdansk

Alla bilder från mobilen
Näst sista dagen i Gdansk var det lite regn, vi delade lite på oss och några av oss gick upp i det stora tornet i gamla stan. Vilken utsikt! Jag hade bara mobilen hela dagen ,men det får duga.
Vi var även inne en stund på det stora Varuhuset som ligger i Gdansk, 170 butiker och jag som inte är så förtjust i stora varuhuset valde att göra annat. Men tjejerna sa att det var lite billigare på kläder än hemma och det fanns massor snyggt. Tar man tåget till Sopot så ligger ett varuhus precis utmed tågstation.
Vi som valde att gå på stan gick in i den vackra kyrkan och så hittade en ljuvlig liten restaurang utanför som heter Piwna 47. Helt underbart ställe med väldigt god mat och processo. Tips till alla. Lite dyrare men helt ok om man åker ett tjejgäng osv.
Efter lunchen gick vi hem för att vila för sedan var det dags för festkväll och tapas.
Vi hade fått tips om ett tapas ställe som vi bokad bord hos och det bör man göra några dagar innan. Stället heter Patio Esapanol. 
När maten kom in så var den himmelskt god! Bästa jag ätit på länge och det var så fint upplagt.
Gillar ni tapas och ska till Gdansk så missa inte detta ställe. Vi var så nöjda med maten och allt var toppen. Vi köpte för 10 personer och delade med Sangria och vin och det blev 220 kr var med dricks för oss 7 tjejer. Det är dyrt i Polen, men så prisvärt.
Ett sista tips på restaurang med supergulliga ägare är Zarkorkowani, det ligger lite utanför centrum och nära kontoret där vi hämtade nyckel till vår lägenhet. Här var det också himla mysigt, god mat och ägarna ordnande taxi till oss osv. i
Dagen efter var vår hemresedag så då blev det inga foton  men hoppas  ni fått lite inspiration att resa till Gdansk. Billiga flygbiljetter och billigt att bo och så himla fint och bra.
Kram Lotta
💗

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

5 reaktioner på ”Restauranger i Gdansk”

  1. Hej Lotta…
    Funderar lite ….allt som ni beställde för 10 personer kunde väl inte kosta 220kr…? eller menar du per person?….då tycker jag personligen att priset är låg för det utbudet! hälsningar Anna

  2. Du skriver att det är dyrt i Polen? Polen är ett otroligt billigt land för oss svenskar att leva i… Många fina restauranger där du får en 3 rätters till priset av vad en rätt kostar i Sverige…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *