Jag vill inte skapa fasader

Det är så mycket som är ytligt nu i vårt samhälle. Vi visar bara upp våra bästa sidor på facebook och instagram osv och det är så lätt att hänga på där och tro att det är så livet är. Glatt och perfekt för alla andra, men i själva verket är det många som tänker ”jag orkar inte”. Jag hör av så många människor att fler och fler i min ålder är trötta och blir sjukskrivna osv. Sociala medier bidrar till att vi skapar fasader istället för att våga berätta hur vi mår och hur vi egentligen har det.
Jag vill gärna visa fina bilder, jag tycker om att köpa fina saker men jag vill också dela hela livet med er även när det är tufft och jobbigt. Ibland är det svårt att skriva om det jobbiga för det kan vara väldigt privat, men tex när Elin var sjuk så var det en lättnad för oss att ni läste. Istället för att stänga inne allt så var ni delaktiga i vår sorg och det som var svårt och det underlättade vårt liv. Så vill jag fortsätta ha det. Att dela med er även det som är svårt.
Jag måste ofta stanna upp och tänka vad vill jag med livet och jag vill inte bygga fasader. Jag vill inte få er att tro att vårt liv är perfekt för det är det inte. Det finns inga perfekta liv, eller perfekta familjer…det har jag sagt förrut. Jag får ibland stänga av mig från instagram för att inte ryckas med i allt. Instagram och bloggar är inspiration men vi måste också lära oss att lägga ifrån oss telefonen för att leva våra egna liv.
Jag vill inte bara visa mig sminkad eftersom jag går osminkad 5 dagar i veckan, jag vill inte bara visa färdiga fina resultat på våra byggen/vårt hem om det ser ut som kriget här emellanåt, jag vill inte skriva om saker bara är bra när livet är tufft. Jag vill visa att jag är mänsklig och att livet är kontraster. Jag älskar kontraster.
Jag vill inte bygga fasader. Jag vill visa upp och berätta om livet så trovärdigt som möjligt och det är därför det blir så blandat här, precis som jag lever. Högt och lågt. Jag vill leva mitt liv, inte jämföra mig. Bara inspireras av andra på ett bra sätt och sedan ha vårt liv.
Fasader måste man leva upp till och det blir ofta väldigt tungt och svårt om man känner att man inte orkar
Idag blir det trädgårdsjobb, poolen ska få tak, gamla pannan ska lyftas bort osv. Jag älskar vara hemma med Kalle och pyssla. På med arbetskläder och mössa.
Kram Lotta
💗

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

16 reaktioner på ”Jag vill inte skapa fasader”

 1. Så fint skrivet!
  Känner precis samma sak och försöker numera hålla ett mer distanserat förhållande till sociala medier -även om mam söker inspiration och även om det är lätt att fastna- så går jag in kortare stunder och försöker leva mer i nuet och koncentrera mig mer på familj och vänner och inte som för några år sen fota allt och att det mesta man gör måste ”läggas ut”. Jag liksom du driver också eget sen 2 år och jobbar som inredningsstylist- för att bevara min egen kreativitet har jag känns det nödvändigt att pausa och skapa själv utan att alltid hänga på insta eller andra sociala medier. Nej, nu vill jag bara vara och njuter av att ibland gå in och checka av det som ni ”större profiler” uppdaterat med.
  Så väldigt skönt!
  Önskar dig en fin helg!
  /Från en annan Lotta

 2. Så bra skrivit Lotta! Håller helt med. Jag är så trött på yta. Riktigt trött blev jag efter senaste jobbresan med en massa modebloggare så var högt i det blå,långt i från verkligheten och levererade retuchade bilder på sig. Deras sätt var självupptaget och barnsligt. Efter det känner jag mig ännu mer trött på yta. Tycker att du är en riktigt bra förebild Lotta! Stor kram

 3. Så bra skrivet, och så sant.
  Du är en utmärkt förebild, fortsätt som du gör.
  Älskar dina bilder de är så fina.
  Ha en underbar helg med de dina <3
  Kram Anette

 4. Godmorgon
  Det är just det jag gillar ned din blogg. Du är så ärlig och visar både glada och mindre glada sidor.
  Det känns som om man känner dig.
  Du har ett fint hem och en underbar familj.
  Är så glad att din dotter mår bra nu och skaffat kille..
  Att din son är så duktig med att hjälpa till och fint blev hans rum
  .
  Ni är en fin familj ❤❤

 5. Fina bilder kan väl aldrig vara fel. Det gäller bara att inte tro att livet alltid är vackert utan att det består av både fint och fult, med- och motgång, glädje och sorg.
  Det är ju det som ÄR livet.
  Vackra bilder är bra som inspiration och källa till glädje.

 6. Fint skrivet Lotta! ❤️
  Jag har tagit bort Facebook och Instagram sedan en tid tillbaka.
  Sociala medier är bra i mångt och mycket men samtidigt kan jag konstatera att det gör något med relationerna och samtalen oss människor emellan som jag inte vill vara en del av.
  Jag mår inte bra av att veta allt om alla eller att ständigt se folk förmedla en bild av sig själva som inte stämmer överens med verkligheten. Det blir emotionellt avtrubbande och väldigt förvirrande.
  Jag väljer att träffa mina äkta vänner i verkligheten istället.
  Kram och trevlig helg!
  Jenny

 7. Vilket underbart inlägg. Så skönt att det inte bara är jag som tänker så. Började nästan tro att alla andra var perfekta och att allt jag har bara är skräp. Tack! Det värmde att läsa. Nu kan jag kanske fortsätta blogga om mitt lite "fula" och normala liv och leverne. Ett liv utan överflöd av pengar och dyra prylar Kraaam Pia

 8. Precis det älskar jag med din blogg <3
  Du är ärlig och visar och skriver precis som det är. För livet är ju en berg- och dalbana verkligen…
  Och jag tror att det är viktigt att våga visa att allt inte är perfekt, alla dagar mår man inte toppentoppen. Det måste finnas plats för hela livet.
  Stor stor varm kram till dig fina Lotta <3

 9. Det är så sant det du skriver och den där fasaden gör att många mår dåligt för dom tror att många lever livet genom rosor och champagne. Men vi är alla sårbara. Jag som du skriver för att berätta och visa att varje dag är inte den andre lik. Kramar och ha det gött ute i höstvädret.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *