Hop on och hop off bussen i New York

Sista dagen så valde vi att ta Hop on och hop off bussen så Elin skulle slippa gå så mycket, det blev ändå en mil i benen fast vi åkte mest buss.
Vi började med frukost på time sqare Premier deli cafe. Omelett med någon potatis som jag inte åt för typ 150 kr sedan köpte vi biljetter för att åka bussen. En vuxenbiljett kostar 59 dollar det fick det vara värt. Vi fick platser längst fram både dit och hem så det blev toppen.
Första stoppet blev i Soho, där gick vi inte speciellt mycket så det hann jag inte se, men det var väldigt mysigt där.
Sedan blev det en tur över till Little Italy och China town. Så himla häftiga områden och kul att få se.
Sedan fortsatte vi till minnesplatsen för world trade center. Där var det som ett lugn la sig över platsen. Så mäktigt och sorgligt på samma gång.

Från 9/11 memorial gick vi sedan ut med Battery pl, där stannade vi och åt lunch på Merchanst river house. Precis utanför ligger Frihetsgudinnan. Vädret var fint och vi såg Frihetsgudinnan från land så vi tog aldrig gratisbåten för att titta närmare. Isgäller åkte vi vidare för att gå på Brooklyn Bridge.

Så tog vi bussen hem och vår resa hade nästan nått sitt slut. Nästa dag skulle vi åka hem och nu var Elins drömresa snart över, så nöjda och glada för allt vi sett. Nästa resa ska Philip få önska och då blir det charter med all inclusive, det gillar han.

Dreams some true, eller som Elin brukar skoja och säga…cancer kan ta sig sig i röven 🙂 nu står vi här trots ett hb 109 och en cancerbehandling som inte är slut.
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

2 reaktioner på ”Hop on och hop off bussen i New York”

  1. Så roligt att se era bilder. Jag och vår äldsta dotter var där samtidigt, upplevde samma saker och gick på samma gator.
    En av gångerna vi hängde i central park berättade jag för henne att ni var på plats, jag sa att Lotta tycker nog om att vara här men jag tror nog hon trivs bäst hemma hos hönsen och lugnet…
    Ca 220 000 steg tog vi vår vecka, vi gick och vi åt :). Det var andra gången för mig men nu känner jag mig lite mätt, vill se nåt annat.
    Så härligt för er att ni kom iväg! Kram

  2. Takk for flott beskrivelse og fine bilder fra turen til New York! Min mann og jeg var der sammen med et vennepar høsten 2013. Og vi opplevde og fokuserte på mye av det du og din familie gjorde! Veldig kult å se igjen mange av stedene vi også besøkte. Det var en utrolig spesiell opplevelse å være på Ground Zero. En atmosfære preget av respekt og ettertanke! Mange mennesker, men stillhet. Og takk igjen for alt du formidler på bloggen din, Lotta! Gode hilsener fra Ellen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *