Kontraktet är påskrivet

För snart 9 år sedan började jag att fotografera och starta den här bloggen, idag 9 år senare har jag skrivit avtal med 24 nya länder som mina bilder ska säljas i. Tänk att bloggen ledde mig hit.
Så ikväll firar vi jag och mannen och barnen har valt att åka till kompisar. Det har varit tuffa år här på slutet när Elin fick cancer men jag klarade behålla mitt företag och dessutom utveckla det under den tiden. Det har gått jättebra både med bloggandet och fotograferandet och nu är kontraktet påskrivet för 24 nya länder. Tjohoooo…..Mina reportage kommer såklart fortsättas att säljas i Sverige och Norden som innan men genom en agent.
Mina bilder kommer säljas i är tex. Dubai, Australien, USA, Brasilien, Indien, Ryssland, England och Sydafrika och så några fler. I Sverige försöker tidningarna få oss fotografer att skriva på dåliga avtal med att inte ha upphovsrätt till våra egna bilder och det vägrar jag. Jag har gått en annan väg och det här känns så bra.
Det fanns de som inte trodde på mig när jag började. De som sa att jag hade för dålig utrustning, att konkurrensen är hård, att jag inte hade utbildning osv men av motgångar blir man tuff och stark. Det gäller att följa sin egen väg och inte jämföra sig eller tävla med någon annan. Det blir lite som det blir och det här ska bli spännande att se hur det går. Har man inte provat kan man inte veta och då kan man heller inte varken vinna eller förlora. Man lär sig längst vägen, på allt.
Tack för just DU är med på min resa
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

47 reaktioner på ”Kontraktet är påskrivet”

 1. Grattis fina Lotta! Vilken driven och duktig kvinna du är. Älskar att läsa din blogg. Du ger så mycket inspiration och energi. Önskar dig en underbar kväll och helg!

 2. GRATTIS
  blir glad i hela kroppen när jag läste detta. härligt med en kvinna som vågar att stå upp för sig och sitt företag. du är en pärla på så många sätt.

 3. Stort grattis 😀
  Kan inte du skriva mer om detta? Hur har du lyckats sälja dina bilder? Hur gör man om man själv vill göra det och när du skriver att du säljer repotage, vad innebär det egentligen? Får du i uppdrag av en tidining att skapa något eller skapar du först och sen kontaktar tidningar?
  Förstår att du har en agent/manger som hjälper dig men det hade varit väldigt intressant att få veta om du vill dela med dig 🙂

 4. Åh, så roligt! Stort grattis till Dig! Har ganska nyligen börjat att följa dig här på bloggen och är nyfiken på ditt arbete. Vilka tidningar gör du arbeten till? Gör du hela reportage (text och bild)? Är det "beställningsbilder"? Hur har du fått kontakt med tidningarna? Tycker att det är roligt att du gör det som du gillar bäst och även kan utveckla ett intresse till ett fungerande företag. Kram och lycka till!

  1. Hej, det är mina agenter som väljer tidningar nu för tiden och sköter allt så jag väljer inte. I Sverige kan man inte sälja själv längre för då får man inte behålla sin upphovsrätt. Kram Lotta

 5. Stort grattis till dig! Har följt dig några år nu, men är dålig på att kommentera, ska bli bättre på det 🙂 Du är så inspirerande och har blivit en förebild! Tack för att du fortsätter dela med dig av livet 💕💕Kram Mia

 6. Gratulerer! Jeg har fulgt bloggen din siden 2010, i oppturer og nedturer, og liker den veldig godt. Du har skapt din egen arbeidsplass; godt jobbet!

 7. vet du Lotta, du är precis som pippi fast på riktigt 😉
  Var det inte hon som sa-
  " det här har jag aldrig gjort förut så det går säkert bra"

  Lotta på pricken!!!

  Å så är du ju stark, bakar, har djur, ett roligt hus och är nästan alltid glad men även ett jädra humör när det behövs hi hi jamen du hör ju själv, på pricken pippi!!

  hejja dej, min favorit Lotta

  filijaders med kramar och grattis//Mia

 8. Löttaaa! Du är så välförtjänt av detta! Din väg är din egen. Andra lyckas på sina vis, och du är du. Hoppas detta blir kanoners för dig! Kram Milla

 9. Åhhhhhh vad glad jag blir när jag ser vad du skriver 👏🏻!!! Ett STORT grattis och vilken förebild du är för andra människor. All lycka till i framtiden och tack för en jätthärlig blogg.

  Ha en fortsatt trevlig helg.

  Mvh: Jessica

 10. Stort varmt grattis! Blir så glad att läsa.
  Du är en förebild även för mig!
  Jag har inte den bästa utrustningen… Älskar att fota men vet ej riktigt hur vad jag ska göra med det.
  Jag har fotat en del event…inget betalt, inte mitt namn vid fotona… Så jag förstår det du läser.
  Varm kram och lycka till!!! <3

 11. Så himla coolt och ett stort grattis till dig! Både du och din blogg är en stor inspiration för mig och jag ser dig som otroligt driven och kreativ. Keep up the good work och klappa dig på axeln. Puss och kram!

 12. Grattis! Fortsätt tro på dig själv. Jag känner igen det där. Vi satsar rejält på vår verksamhet med hästar och har en 5 årsplan. Men det finns alltid dom som inte tror man ska lyckas eller ha andra negativa åsikter. Vi lyssnar inte på det heller utan satsar på det vi har som mål.

 13. Åh va roligt, det låter jättespännande och det är du helt klart värd! Du verkar alltid kämpa på så bra och levererar jämt inspirerande blogginlägg och fina bilder!
  Camilla

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *