Första badet

När vi vaknar på morgonen blir det för mycket för lillebror, han orkar inte skolan efter allt som händer. Han är ledsen och bara gråter. Att vara syskon till en syster med cancer är svårt. Han slutade tidigt igår från skolan och väntade på henne att hon skulle komma hem från sjukhuset. När Elin åkte in till sjukhuset var hon ganska pigg så han hoppades att hon skulle vara det när hon kom hem också. Men Elin hade fått droppet som ger henne nervsmärtor och kom knappt ur bilen och in i huset. Med denna sjukdomen ser varje timme olika ut. Elin har ont och gnäller tills smärtan försvinner på kvällen men då har Philip gått och lagt sig.
Philip förstår direkt läget på kvällen och väljer sälja jultidiningar med mormor. Han åker bort en stund för att slippa se och för att slippa höra när hon har ont. Det gäller att fånga upp honom också hela tiden. Imorse rann det över, han tycker det är svårt när det blir för många saker på en dag och han tänker på sin syster i skolan.
På sjukhuset igår var läkarna så positiva, man tycker att Elin kommit långt och hennes chanser att klara cancern är väldigt goda. Det biverkningarna däremot man bekymrar sig för, att hon har så ont hela tiden och att det trycker bort hennes annars så glada härliga sätt att vara som människa. Elin är en postiv person men just nu hinner hon inte vara den så ofta för hon har ont varje dag. Informationen om Elins alla biverkningar, schema och allt hon gör är inte alltid lätt att hinna förmedla till lillebror. Så han behöver en dag hemma. De bäddar ner sig i sängen bredvid varandra och tittar på gamla bilder och stannar hemma. Vi förklarar hur läget är med Elin, tittar på hennes schema och berättar och vi gråter tillsammans.
Sedan på förmiddagen så hoppar vi i nya spabadet som Elin önskat att vi skulle köpa för akutersättning man får på försäkringen för ett mycket sjukt barn. Vi som föräldrar kunde haft dem till vardagliga saker som räkningar och utgifter men vi valde att Elin fick bestämma och hon ville köpa ett spabad. Elin kommer få mer pengar när detta är över och de ska sättas på hennes konto.
När hon sitter där i badet ser hon nöjd ut och hon har inte ont. Hon mår bra av att ge sin familj något som vi aldrig trodde vi skulle funna köpa. Det känns underbart att få tid tillsammans. Så gick en dag till med cancer och nu ska jag snart till frissan och ut och äta med en nära vän.
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

19 reaktioner på ”Första badet”

 1. Ska tänka på er när jag gnäller för småsaker när jag läser hur ni har det. Idag skickar jag en extra kram till Philip men givetvis får ni alla en kram. Ni vet att det är många som tänker på er hoppas det värmer och ger er styrka.

 2. Så lätt det kan vara att all fokus kommer på den som är sjuk, men hela familjen drabbas ju och mår dåligt. Jag tycker att ni är fantastiska att se det friska i det sjuka, och att se till alla i er familj.
  Härlig kärlek mellan syskonen! Det gör en förälder så varm om hjärtat.
  Kramar till er!!

 3. Tack Lotta för att du delar med dig. Det är så lärorikt att få ta del av er resa och dina tankar.
  Forsätt kämpa tillsammans och njut av ert nya spabad.
  Kramar

 4. Hej finaste Lotta. Och…fina lilla Elin. Självklart kan inte lilla Elin vara glad och positiv i ett sånt här läge. Det verkar ändå så att ni klarar detta bra. En så stark och fin familj. Så å underbart för er med spanade. Hoppas allt känns lite bättre snart och att Elinslipper ha så ont. Massa kramar från Inger

 5. tack Lotta för att du berättar om ert liv med en cancersjuk dotter, tänk vad man ska vara tacksam för att man är frisk och varför gå omkring och gnälla för minsta lilla jgrej! Skickar stora kramar till hela familjen ! Kram

 6. Känner inte Er, men har följt dej/er genom bloggen. Du skriver så fint och ärligt både om inredning, trädgård, träning-promenader och lite kläder/mode TACK!!
  Även om denna hemska resa med cancersjuk dotter, tänk vad man har mycket att vara tacksam över, du får mej att tänka till. Önskar Er alla allt gott och en stor Kram

 7. Åh, tårar i mina ögon för er fina son! Det är bra att låta honom vara hemma ibland och komma ifatt, det är mycket oro att bära för någon så ung. Så ikväll sänder jag en extra kram till er fina pojke! Vilken lycka Lotta, du har fått två fantastiska barn😘

 8. Stora kramar till er, ni är så fina! Och du skriver så fint om allt, får mig att ändra mitt sätt att tänka på vardagens problem, så TACK! För att du delar med dig.

 9. Hallå du fina!
  Lille lille vän…
  Tänk vilken raring han är den där Philip..
  En känslosam kille med ett hjärta av guld.
  Kan tänka mig att det kan vara lätt att glömma bort det barn som faktiskt är friskt….kroppsligt…alltså…själsligt och i hjärtat är ju han också lite trasig….
  Jag tycker det så underbart för er med spabadet…det är bara så hemskt att du måste förtydliga Elins val av köpet igen….
  pga hemska avundsjuka människor…

  Njut ordentligt nu å vad snyggt det är med trä runt om förresten
  Stor kram Katarina

 10. Det finns inte ord. Njut av badet och bada tills ni blir till russin alla fyra och om och om igen. Vatten är fantastiskt bra mot smärta så ni gjorde så rätt. Kram A

 11. Stackars brorsan, måste va otroligt påfrestande för honom. Som vuxen har ni väl ändå hunnit få ert perspektiv och era "rutiner" i det praktiska kring att åka med till sjukhus och pyssla om. Medan han kanske står bredvid och inte på samma sätt hjälpa till med konkreta saker. Låter bra att vara tillsammans en sån här dag.

  Spabadet ser jättehärligt ut. Ni har gjort mig sugen på att börja kolla… 🙂 Önskar er en fin onsdag.

 12. Herre Gud vilket liv ni har nu.
  Förstår att lillebror blir rädd.
  Ni sköter detta så himla bra, och
  jösses vilken bra grej med spabad.
  Skönt för Elin. Kram Inger

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *