Här trivs jag

 
Jag känner mig mycket lugnare i att skapa min egen trend än hur det var för 5 år sedan, så jag väljer även i år hoppa över Formex. För mig är det för mycket folk, jag blir mest vimsig och varm där inne 🙂 Jag vet vad jag vill med detta året både när det gäller mina jobb och mitt hem. Formex hade varit kul bara för att man träffar så många trevliga människor där, men jag tycker det blir så rörigt i mitt huvud. 
 
Jag tycker om att inreda med en del saker som ingen annan har och en del saker som alla har. Jag formar efter det jag gillar, både billigt och dyrt. För mig passar det bättre att åka omkring och inspireras i olika butiker. 
 
 
 
I mitt hem är jag redan nu nöjd med det vita som grund, det skapar lugn för mig. Jag vill lägga till lite pasteller som dimmblå och rosa. Jag har inte så många måsten med huset inne, det får liksom ta lite mer tid nu. Jag vill göra om i sovrummet, och så utgå från det jag redan har. 
 
Mina Ikeasoffor får möjligtvis nytt tyg nu när vi får katt, men jag köper inga nya just nu. Jag skaffade mig istället en vacker pläd i min färg från Louise Interiör. Visst var den fin. Kommer troligtvis få bo i sovrummet den dagen det är klart. Vi slåss om plädarna i soffan och nu var det rea. 
 
 
 
Louise Interiör som har loggan på bloggen , passar också på att ge er 10 % ytterligare rabatt på reapriset i samband med Formex och mässdagarna om du är sugen på en pläd fram till söndag 18/1. Skriv Lotta i kassan så dras det av.  
 
 
Vad har du för inredningsdrömmar i år, var är du i livet, hur vill du inreda? Berätta gärna, roligt att höra. Vi är ju alla på olika nivåer vart vi är i livet och hur vi lever. 
 
Ha en fin dag!
Kram Lotta
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

27 reaktioner på ”Här trivs jag”

 1. Så mysig pläd, förstår att du trivs under den:)
  Jag inspireras av bloggar och webbshoppar. Det finns så otroligt mycket fint och jag har liksom du svårt att gå i affärer, i synnerhet om det är mycket folk.
  Är det lagom, man vill inte vara helt själv heller, då blir ju det jobbigt, då inspireras jag även där. Det kan vara fina miljöer eller stilleben som de byggt upp. Även hotell om man har möjlighet att bo på det är inspirerande.
  Mitt mål med 2015 är att jag ska ta mig tillbaka. Men jag vet att jag måste ta den här tiden för mig att vara hemma och landa i allt. Kroppen har sagt sitt och behöver nu ro. O idag har jag det iaf. Nu gäller det att det ska hänga i sig.
  Sen har jag så många drömmar. Så många idéer jag skulle vilja genomföra.
  Jag har tankar kring en tavla jag vill designa för ett gott ändamål, skriva en bok, mina memoarer, och jag skulle vilja kanske starta eget. Jag drömmer om att bli rensningskonsult (typ)….
  Men jag VÅGAR ju inte. För jag måste ha en inkomst. Vi klarar oss inte på en.
  Jag måste liksom komma fram till HUR jag ska kunna göra, men det är så mycket där uppe i mitt huvud som vill ut på något sätt…
  Så nu fick du en skopa av allt som snurrar på i min skalle ;-))))
  Ha en fin onsdag!
  Kraaaam Anna

 2. Min första inredningsdröm för året är att nu i veckan börja renovera min tidigare garderob till barnkammare till vårt andra barn som beräknas anlända i slutet av mars. Tyckte att det blev så fullt i sovrummet senast med spjälsängen på min sida sängen så nu blir det eget litet krypin alldeles vid fotändan av sängen. Till sommaren blir projektet att få till en takkupa av något snyggt slag i den blivande andra barnrummet.
  Hur jag vill inreda? Så bra och så snygg förvaring som möjligt av alla pryttlar!

 3. Håller med dig. Med åren blir man lugnare och tryggare med det man har, är och tycker. Underbart att inspireras av inredningaaffärer, magasin och bloggar och utifrån det göra en egen tolkning som passar vårt hus, vår livsstil och kreativitet. Men visst påverkar årstider och ljuset mitt val av färger och prylar. Numera står inte allt framme utan jag plockar runt och ställer undan prylar allt emellanåt. Och är man inredningsintresserad så finns förstås alltid en lista…på min står det TV-rummet.
  / RosMarie

 4. I höstas flyttade vi. Till en liten gård.Fick den till bra pris och sålde vårt andra hus med vinst. Så nu har vi möjlighet att leva mer på mindre, det är så härligt.
  Köket behöll vi som det var förutom att vi målade luckorna i en ljus pastellgrön färg, blev jättefint och det känns bra att kunna bevara det gamla, det är ju liksom helt funktionsdugligt. I vårt förra hus hade vi renoverat allt (bodde där i 20 år) men här har vi inget behov av det. Här är så hemtrevligt som det är och det är så skönt att känna så…
  Må så gott!

 5. Så fint, ljust och trivsamt det ser ut! Här hemma funderar jag hur jag vill ha det med färgskalan, men det blir nog blått och vitt i vanlig ordning, min favorit:)
  Kram

 6. Förra våren köpte vi en gammal skola i Blekinge! Ett underbart hus från 1911, och ett från 1900! Vi bor i det "nyaste" huset, och håller på att göra om nedervåningens två skolsalar till bostad! Så just nu drömmer jag om vårt vita lantkök, med öppen planlösning så att kök, matrum och vardagsrum blir ett enda rum! Panel och någon vacker tapet på väggarna och såpskurat trägolv! Jag bara längtar längtar längtar efter att få ta tag i "finarbetet" när snickarna är klara, och att få inreda! <3 Det är underbart att få skapa ett hem i ett sånt hör gammalt vackert hus!
  Hämtar inspiration från tidningar och bloggar! Bl.a från din blogg och din instagram! Tack för det! 🙂
  Kram Catharina

 7. Hej,
  Jag älskar inredning och har gjort sedan jag var liten. Jag är precis lika gammal som du är Lotta och har följt din blogg i flera år. För egen del så har jag hunnit köpa på mig lite av alla möjliga stilar under årens lopp. Nu vid 40 har jag kommit på (bättre sent än aldrig) att jag kan tycka om olika stilar men det funkar inte att blanda för mycket hemma hos mig. Jag har alltid gillat "Kärring- Östermalmsstilen" (låter kanske lite hårt) men med det menar jag Svenskt Tenn, blått (lite som Kinaporslin), klassiska gamla lampor och stilrena drag. Jag har därför de senaste tre åren rensat massor, massor, massor hemma. Skickat allt till Röda Korset som jag inte vill ha gardiner, kuddar, ljuslyktor, små gulliga skyltar mm. Det funkar liksom inte att ha en massa olika saker och stoppa in nytt, det blir ingen helhet då bara ännu mer rörigt. Så nu när det är "lite mer avskalat med det jag gillar" så har det varit lättare att följa en linje. Det är ärvda möbler,porslin och lampor blandat med få nya saker. Exempelvis så är det senaste året så hypat med en del Svenskt Tenn saker hos en del bloggare och jag kan inte förstå det för det är inte gratis direkt. Det som är mode nu tex kommer inte vara poppis om fem år och att tex då har köpt Svenskt Tenn prylar för att man tycker att det är inne just nu men som man kanske inte kommer vilja ha om fem år känns för mig väldigt konstigt. Dyra saker köper jag för att jag har dom i tio, tjugo år och kanske längre än så. Allt dyrt är inte heller snyggt. Vi har ett hus vid kusten och där har jag inrett med enbart ljusa marinafärger med vitt som bas. Inte mycket saker men fina kuddar och plädar med ljusblåa, röda pasteller. Jag inspireras av bloggar men jag har inte samma behov av att köpa småsaker längre i butiker som jag alltid har gjort. Det jag har sparat hemma är tex ljusstakar och ljuslyktor som är gamla, ärvda och endast några få nya från Ittala. Jag har inget behov av tusen olika ljuslyktor, muggar, småskyltar mm som jag tidigare köpt så fort jag sett något fint. Nu känns det mycket mer enhetligt hemma och inte alls plottrigt. Det är dessutom befriande skönt att kunna gå in i en affär utan att komma ut med en lykta, liten skylt eller något annat utan bara ha tittat och konstaterat att det var fint men inget jag behöver. Det är skönt att bli äldre när lugnet efter nytt, nytt, nytt har lagt sig och istället kunna trivas med det man har och välja saker med omsorg. Det märks vilka bloggare som är trygga i sin stil och inte hänger på modet hela tiden. Täcket du visade i inlägget ser jättefint ut!

  1. Å vad fint du beskriver hur du hittat din stil, jag känner också mer och mer vad jag gillar och hur jag vill ha det. Ett sommarhus vore inte dumt d kan man ju ha två stilar 🙂 Jag gjorde om för några år sedan och är jättenöjd. Nu har jag mitt ljusa hem som jag längtat efter. Nu vill jag lägga mer pengar på resor igen. Kram Lotta

 8. Men alltså så mysigt och harmoniskt! Jag önskar att jag hade sån känsla för inredning. Man vill ju skapa en sån där miljö där man känner sig lugn och harmonisk och det ser du verkligen ut att ha lyckats med 🙂

 9. Du är så klok och så modig. Vågar göra annorlunda och inte bara vad som förväntas. Du har lyckats med så mycket och du är min förebild. Kramar från Lena

 10. Dina soffkuddar är så fina. Skulle bli glad om du ville berätta var du har köpt dem. Har sökt i alla tänkbara butiker och webbsidor utan resultat 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *