Lchf och två ägg

 
Godmorgon vänner, jag ska hoppa i säng igen för igår satt jag uppe sent och hade det skönt vid brasan och idag tar jag sovmorgon. Jag struntar i Formex och stannar hemma i veckan. Idag jobbar jag hemma och så blir det nog lite städning, först en tupplur 🙂

Någon frågade mig om jag bara äter 2 ägg till frukost, ja det stämmer. Väldigt ofta blir det bara två ägg och det klarar jag mig på till kl 14-15. Frukost äter jag när jag är hungrig och det blir ofta inte före kl 10. Om jag ska iväg så blir det innan jag åker, men kan jag skjuta min frukost och jag inte är hungrig så gör jag det.

 
 
Ha en toppendag!
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

15 reaktioner på ”Lchf och två ägg”

 1. När jag jobbar hemifrån så kan jag också göra så där och skjuta på frukosten till 10-tiden. Två ägg står jag mig länge på.

  Hoppa Formex?! Jag önskar jag hade möjlighet att åka dit.

  Kram

 2. Ja du verkar ju ha ett jättejobbigt liv. Jag förstår inte hur du kan säga ibland att du är stressad när du kan styra över allt själv.

 3. Hej Lotta
  kan du inte ge lite mer exempel på lchf på ditt vis, jag vet att du inte följer slaviskt denna diet.
  men du har ju nått i hamn ändå! på ditt vis. (och du man kan vara stressad av olika saker här i livet tro mig 🙂
  Kram Anna

 4. Om jag var egen företagare så skulle jag stressa över just det – jag måste få jobb annars går det åt pipsvängen… Så anonym, jag tror att alla har saker man kan vara stressad över.

  Lotta, får man ha kaviar till? 🙂 Antagligen inte då det innehåller en massa socker…

  //Petra

 5. Jag förtår inte varför det ska vara så svårt och jobbigt för vissa att se någon göra det de drömmer om och lyckas….eller det gör jag visst det. Jag är ju psykolog :))
  Att se någon faktiskt göra de förändringar de vill ha, våga ta steget att göra något annorlunda och se hur långt det bär. Att se någon våga ta chansen och riskera att misslyckas….men också att lyckas det kan väcka mycket ångest hos andra människor. Speciellt hos människor som inte själva vågar följa sina drömmar, som inte vågar testa något nytt. Alla människor kan göra förändringar i sitt liv. Sen kanske inte alla kan göra samma sorts förändringar, men alla kan börja följa sitt hjärta. Kanske börja i det lilla och göra små förändringar, eller kanske ännu oftare – stanna upp och börja fundera kring vad det är man faktiskt drömmer om. Vad är det man egentligen vill? Är det ett annat jobb, en annan livsstil, en hobby, gå ner i arbtsti, börja arbeta hemma och styra sin egen tid – eller vad är det för drömmar som gömmer sig långt därinne?? När det börjar bli tydligare kan man börja göra de förändringarna man vill ha. Alla kan det. Skillnaden är att vissa också gör det, medan andra bara tänker och får ångest över att se andra våga.

 6. Petra visst är det så! kan jag vara stressad över mitt företag, annars vore man nog inte mänsklig. Men just nu jobbar jag hemma i tre månader så jag gör allt som fixas inför sommaren, för då blir det åka av 🙂

  Jag tänker så här..om du vill ha kaviar till så äter du det. Om du drar ner på annat och rör dig så spelar inte den lilla kaviaren någon roll.Om den inte skapar sug för det. Så länge inte jag har sötsug så är jag nöjd.
  Kram Lotta

 7. Anna, jag har skrivit lite om Lchf tidigare under Hälsosammare liv. Du kan göra avsteg så länge du inte får sötsug, men inte varje dag. Men räkna med att det tar längre tid. Det finns ju de som går ner 30 kg p 8 månader osv. Mina -17 kg har tagit 1.5 år men jag har inte så bråttom.

  Maila mig annars om det är något speciellt du undrar över.

  Kram Lotta

 8. Tack balans i livet kloka ord. Jag hade inte mycket pengar på kontot när jag hoppade, men det har gått bra. Inga kommer in om jag inte vågar eller riskerar något. Jag är oerhörd tacksam för varje dag det går.

  Kram Lotta

 9. Hej Lotta!
  Jag har läst din blogg i ca ett halvår nu, och jag finner den väldigt inspirerande!
  Jag pluggar och det innebär mycket stilla sittande, viktuppgång och ett konstant sötsug… Har börjat äta LCHF, följer det inte slaviskt… Men liksom du behöver jag inte ta min astmamedicin. Börjar dagen med ägg, en smoothie, ost m.m.och är mätt länge… Tack för att du förgyller min vardag och inspirerar mig både vad det gäller hälsa och inredning!!

 10. Hej Lotta,

  Jag är riktigt avundsjuk på ditt jobb och ditt hem. Men inte så att jag missunnar dig, nejnej! Det ger mig bara inspiration att själv fortsätta framåt!

  Om jag skulle bo i ditt hem skulle jag gå omkring med ett saligt leende på läpparna hela dagarna! Jag håller själv på att omvandla en sommarstuga – så att det blir samma rofyllda anda som i ditt hem.

  Inspirera mera! Såna som du behövs!

 11. Du är en förebild! Ta inte åt dig av märkliga kommentarer, du sprider så mycket fint omkring dig – båda visuellt och mentalt! Gillar din blogg och ditt mod! Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *