Fröknäcke och paprikaost

 
 
På julmarknaden köpte jag fröknäcke, måste göra eget med lchfrecept. Har ni något bra recept?
 
 
Till det åt jag Boxholmsost med paprikasmak, mums den var jättegod och krämig. 
 
 
Denna ost beskrivs så här

Gräddigt mild med tydlig paprikasmak, Vår Paprikaost passar lika bra till frukosten som till festdesserten. Smaken är gräddigt mild med ett friskt inslag av röd paprika. Lagrad 2-3 månader.  Fetthalt: 35%

 
 
Så drack jag te, på vintern blir det en kopp te nästan varje kväll.
 
Idag har jag börjat med julklappana, några ska det bli och det vore skönt att bli klar snart så man slipper springa i affärer. Så har jag fotat hos Sharpman och fått hem fina saker som ska bli bilder, ni ska få se lite snygga nyheter här på bloggen också.
 
( i samarbete med Boxholmsost)
 
Kram Lotta
 
 
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

13 reaktioner på ”Fröknäcke och paprikaost”

 1. Fröknäcke !!! 1 dl linfrö hela,1 dl sesamfrö skalade, 1 dl solrosfrö,1 msk fiberhusk,2 msk olivolja, 2,5 dl hett vatten. pumpa frö och flingsalt.Blanda allt väloch bred ut tunnt på bakplåtspapper i en långpanna. lägg på pumpafrö och flingsalt. grädda i 150 gr. i 60 min,ta ut och dela i fyrkanter så stora du vill ha.Lägg på galler och låt torka på eftervärme i 60 min

 2. Lisa Gunnarsson

  Hejsan!
  Jag gör fröknäcke efter receptet på majsmjöl vissa byter ut majsmjöl mot mandelmjöl och de är supergoda. Då jag inte är så duktig på LCHF så vet jag inte om mandelmjöl eller majsmjöl är ok.
  MVH Lisa i Jämtland

 3. Jag är inte så förtjust i fiberhusk, tycker det gärna smakar lite konstigt med det i, men jag har hittat det här receptet från ICA som jag har tänkt prova. http://www.ica.se/recept/froknacke-716579/
  Har bara inte riktigt hunnit till själva provandet ännu. Det kom väl nåt annat roligt emellan ;). Å Boxholmsost är fina grejer. Kryddosten är grym, både till julbordet och kräftskivan.

  Kram kram!!!

 4. Älskar denna paprika osten;)fröknäcke skulle jag också vilja baka själv,såg riktigt gott ut och te är ett måste under dessa mörka kvällar.

 5. Hoppas du gillar receptet på fröknäcke ,det är super enkelt att göra, det blir tunt om man trycker ut det ända ut i kanterna ,.det är beroende framkallande!!! Mums till ost! Går att smaksätta med kryddor,jag föredrar bara detta enkla recept!

 6. Har ett bra recept på fröknäcke som jag brukar göra! Blanda 2 ägg, 1dl sesamfrön, 1 dl pumpafrön, 1 dl solrosfrön, 0,5 dl linfrön i en bunke. Bred ut på bakplåtspapper, strö över flingsalt och grädda i ungen, 200 g i ca 10 minuter (jag brukar grädda ca 20 min för jag tycker de blir godare de, mer rostat i smaken). Dela i lagoma bitar! Förvara i kylen! 🙂

  Lycka till!

  Kram Marie

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *