Rårörd rabarersaft

 
Igår hällde jag upp min rårörda rabarbersaft på petflaskor, de flesta får bo i frysen så tar jag fram en i taget. Den blev väldigt god och kommer bli toppen till alla fikakalas i sommar.

3 kg rabarber
3 st citroner
3 liter vatten
3 kg socker

30 g citronsyra om du ska ha den på flaska, jag kör på petflaskor i frysen och har inte i någon citronsyra
 
Låt det stå i 3 dygn svalt. Sila, blanda sedan i sockret. När sockret löst sig är det bara till att fylla på väl rengjorda flaskor eller petflaskor. 
 
 
Ha en bra dag!
 
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

7 reaktioner på ”Rårörd rabarersaft”

  1. Du gör rabarbersaft, min mor har gjort hyllesaft (fläderblomssaft för er icke skåningar) och jordgubbssaft och jag plockar smultron och stoppar i munnen – OJ vilka barndomsminnen som sköljer över mig! 🙂

    Ha en fin dag!
    Kram

  2. Får jag komma med ett tips? Om man inte tar med citroner så smakar saften mycket mer rabarber. Det beror ju på vilken smak man vill ha. Förrut hade jag alltid apelsin i men jag tycker att det är godare med bara rabarbersmaken. Tack för en härlig blogg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.