Årets julklapp blev resa till Kefalonia

 
Vi bestämde oss för att vi inte skulle köpa en massa julklappar i år, vi beställde istället en resa för oss och mina svärföräldrar som också fick en resa i julklapp av oss.
 
Vi har varit runt en del i Grekiska övärlden och jag gillar att åka till nya ställen. Så i år blir det Kefalonia, vi har pratat om det länge att åka till den ön och vi tycker om öarna runt omkring.
 
 
I år åker vi med Apollo och ingen all inclusive, hotellet hittar ni här. Vi kommer också hyra bil för at få se alla vackra stränder som finns på ön. I höst vinter som kommer nästa år skulle jag vilja spara till en långresa, men just nu är vi glada för detta. Mina svärföräldrar blev jätteglada. Har ni varit där så tipsa gärna.
 
Kram Lotta
 
 
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

11 reaktioner på ”Årets julklapp blev resa till Kefalonia”

 1. Var där med mamma 2012. Jätte mysig ö med mycket och se. Vi hyrde bil och körde norr ut, och det var lätt att köra och hitta och ön är inte så stor så det går fortare än man tror att åka. Vi åkte norr ut bla till Mythos beach, jätte härligt, ett tips är att åka dit tidigt på förmiddagen innan alla turistbussar kommer.
  Vi var även i en liten stad som heter Asos, jätte mysig vik med fisk restaurang vid havet, vi åkte oxå till den underjordiska sjön Melissani lake, lite överskattar men himla mysigt att åka runt där nere i det turkosa vattnet.
  Vill gärna åka tillbax till ön någon gång. Kram

 2. Jag har sparat i snart 5 år till en långresa nästa vinter då jag fyller jämnt, men börjar få kalla fötter. Vart ska man åka?? Vilka ska följa med? Jag kan inte alls boka lång tid innan för ingen vet hur livet ser ut precis då, så det kanske blir en kopp kaffe på stan ;=) Så ni gör helt rätt att reser i sommar och tar vara på familjen medans du vet var du har den… kram Milla

 3. Var där för några år sedan och det är en jättefin ö. Väldigt backig att gå i för vi kom så långt från havet.Vi hyrde bil och körde över hela ön delat på två dagar. Vi var till Fiskardo,det är den värsta bilresan jag har åkt på (utsidan på ett berg hela vägen)men väldigt vackert. Har varit till Korfu många år,det är våran favoritö. Trevlig resa önskar Gunilla från Hälsingland.

 4. Kefalonia är en fin ö o ni gör absolut rätt i att hyra bil för att se lite olika delar av ön. Vägarna är av det lite läskigare slaget om man inte gillar vägar som går på utsidan höga berg men det bidrar ju förstås till fantastiska vyer. Vattnet vid Mythos beach ser osannolikt turkos ut uppifrån, det blir något särskilt när stranden består av vita stenar o när det går vågor där är det skoj att bada. Det finns många fina ställen på Kefalonia o har du sett filmen Captain Corelli´s mandolin (Nicholas Cage/Penelope Cruz så är den inspelad till viss del på ön. Vår favoritö hitills är en annan, lite mindre ö men till Kefalonia återvänder vi gärna också

 5. Jag var till Kafalonia i våras. Härlig ö. Vi hyrde bil och åkte bl.a upp till högsta bergstoppen. Det var en upplevelse, bilresan upp och när vi väl var på toppen. Man såg ön Zakynthos. I dalen man ser ner i ligger en vingård, värd ett besök. Gott vin 🙂 Ha en härlig resa Mvh Laila

 6. Hej!
  Har inte varit på Kefalonia på jättelänge, var där i början av 90-talet, första gången innan det gick charterresor dit. Många fina stränder t.ex. Makris gialos utanför Argostoli. Myrtos beach är oerhört vackert, bäst är att hyra bil och ta sig dit. Sedan är Fiskardo i norr fint med gamla byggnader. Argostoli är relativt nybyggt efter en jordbävning. Bra restauranger runt torget. Sen finns det en undervattenssjö, Melissani lake. Skulle gärna åka tillbaka till Kefalonia!
  Annelie

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *