Odla i pallkrage

Klädnypor Flitiga Fredrika
 
Projekt pallkrage har gått bra idag. Vi har jobbat hårt. Det går i mer jord än vad man tror. Vi har lagt en väv i botten så att det inte ska växa upp ogräs och satt plast inuti. Runt pallkragarna ska vi lägga stenplattor och så ska kanten målas. Jag tror det kommer bli en ny favoritplats i trädgården. På sikt kommer det kanske bli en liten trädgårdsbänk här med.


Tidigare stod en rutten lekstuga här, så det här känns mycket bättre. Nu väntar jag att det ska börja växa och gro. Har fotat en massa bilder ..men jag väntar med dem..kanske att jag försöker se om det kan bli ett gör så här reportage. Nu måste jag lägga mig för imorgon bär det av på reportage till Skåne.
 
Ha det gott alla fina!
Kram Lotta
P.s vi är inte så duktiga på det här med trädgård..men vi försöker:-)

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

17 reaktioner på ”Odla i pallkrage”

 1. Såg härligt ut med ett dopp, men lite kallt var det nog!:)
  Söt granne ni har fått.
  Vad ni har grejat ute hos er idag. Blev ju jätte bra med pallkragarna.
  Vi har roat oss med att plocka ner överskåpen i köket, kul lördagsnöje!:)
  Kram

 2. Tack, tack för tipset med pallkragarna. Jag skulle vilja så mer, men tycker det är så besvärligt att stå böjd och krokig över ett ”vanligt” grönsaksland.

  Kramkram
  Ullis

 3. Slike plantekasser misunner jeg deg…så nå skal jeg få min mann til å lage slike til meg! 🙂 Takk for masse flott inspirasjon, titter innom her hver dag! 🙂

  Dorthea! 🙂

 4. Höga pallkragar är toppen.. sådde i mina igår, vet förresten HUR mycket jord som går i.. vi köpte pallkragar för fem höga förra våren och 2 släpkärror med jord, jo allt kanske inte blev till pallkragarna men en kärra lite drygt. Plattor eller flisgångar har jag tänkt runt mina.. liten sittpall är skönt för rumpan att ha när man vilar och begrundar sitt arbete.. =). Ska bli spännande att följa ditt arbete här. ha det gott Moa

 5. Du har fantastiskt fint och tar mycket fina foton! Visst går det förvånansvärt mycket jord… Men det är ett praktiskt sätt att odla. Jag gjorde också ett pallkrage-inlägg idag 🙂

 6. Passa på att njut av värmen, här i södra Sverige har vi bara regn och åter regn. Lycka till med trädgårdsarbetet.

  Hälsningar Pia i Västervik

 7. Jag tycker det ser ut som att ni fixar och donar riktigt bra i trädgården!
  Detta kommer säkert att bli ett favorittillhåll för att se hur det växer och även för att det blev så fint!
  Ha en skön söndag!
  Kram Allis

 8. Jag använder också pallkragar att så i perfekt tycker jag,då har man mer koll.Ha en riktigt skön söndag. Skönt det såg ut med premiärbadet.;)Kram Ulrika

 9. Det var ett projekt som heter duga, så flitiga ni är och så mysigt och trevligt allt ser ut, mpåste ta tag i min odling också: ) Och vilket bedårade par det var nedan med mor & son i hagen!!! Värmen är här och jag är såååå gla!!! Mari.

 10. Härliga bilder. Här nere i Skåne har det regnat hela helgen så jag hoppas vi kan bjuda på bättre väder när du kommer ner.

  Cilla♥

 11. åh vad ni har jobbat och gjort snyggt…
  jag har också knyckt lite pallkragar från jobbet och har tänkt att fixa en kryddträdgård…
  men…. har inte kommit längre än att jag har köpt fröer och googlat på en massa sidor om odling!
  Men har ju läst att även om så fröna blir 1000 år så kan de gro, så om jag inte får dem i landet detta år så kanske nästa sommar…

  Fina foton!

 12. men vilken bra idé!!
  det här ska jag göra i helgen.
  men har ni fyllt hela med jord? man kan inte lägga nå i botten så det inte behöver gå åt allt för mkt jord?
  hoppad du får en fin dag
  Elin

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *