Ingentingär gratis..


Jag har funderat lite sista tiden när jag varit ensam om att sköta huset här hemma när min man varit borta och jobbat. Jag tycker om att slita med min kropp. Jag har burit ved, skottat, eldat, lagat mat osv..och jag gillar det, fast jag varit sjuk. Jag tycker om att jobba med kroppen. Jag vill inte att andra ska skämma bort mig..jag vill klara mig själv.
När jag startade mitt företag hade jag en deal med min man att inte bara ”ha kul”, utan även kunna tjäna de pengarna jag gör på förskolan ( min man är en ”vanlig arbetare” på Saab..varken ingenjör eller chef) . Jag beslutade mig för att jobba dubbelt..i motvind är jag stark! Jag skulle visa både honom, mig själv och andra att det går..jag kan. Han har ställt upp med allt runt omkring, stöttat och hjälpt och haft barnen  när jag varit borta och gjort reportage och fotat familjer.
När jag tänker efter har jag varit så hela mitt liv..min man med. Jag/vi har kämpat och slitit för att komma dit jag/vi vill. När jag jobbade i butik i Linköping så parkerade jag bilen långt utanför staden och gick varje dag för att få några extra kronor över för parkeringen var så dyr. Jag insåg snart att så ville jag inte ha mitt liv. Jag började plugga på universitetet och läste på komvux samtidigt och jobbade på helgerna i butiken..samt hade små barn och det gick.
Jag vill bara säga att det går..om man är inställd på att kämpa, slita och jobba för det man vill så går det. Ingenting är gratis i livet. Dagarna med min man är inte alltid topp..livet är ingen dans på rosor..men med kämparglöd och en inre styrka att våga, vilja och att hoppas så kan man alltid uppnå en del av det man önskar.
Så ni som ser på min blogg bara som ett rosa moln..jag har inte fått så mycket gratis i livet..jag har skapat min egen lycka, jag har inga föräldrar som ger mig pengar utan mer av sin tid. Mitt motto är inte att ha fina saker..jag vill bara leva utifrån mina drömmar och skapa ett liv som jag trivs med.
Har ni börjat med julklapparna..vi har börjat fylla skafferiet..barnen blir alldeles tokiga av att titta in där och jag med:)
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

22 reaktioner på ”Ingentingär gratis..”

 1. Så bra skrivet Lotta!
  Jag tror att det finns många människor som väntar på att lycka och välgång bara ska komma till dem.
  Men det ligger något i det gamla uttrycket ”Att vara sin egen lyckas smed”.

  Du är en väldig inspirationskälla och det är därför jag läser din blogg.
  Jag förstår att du är människa som oss andra och att du inte heller alltid har det perfekt runt omkring dig.

  Kram i kylan!

 2. Så sant,man läre kämpa för lyckan och dom som bara får allt gratis är nog inte så lyckliga.Jag har oxå kämpat för min lycka men på ett annat sätt och jag har kommit långt.Jag har äntligen träffat en go och snäll älskling och jag bor i ett litet drömhus..:))Mina tre grabbar har bra liv trots omständigheter i livet och det gör mig nog lyckligast..:) Nu önskar jag dig en riktigt skön och härlig Lördag…Kram/Annelie

 3. Hejsan Lotta.
  Kan läsa lite underton i din text att du kanske fått obefogad kritik av något slag?
  Tycker det du skriver är alldeles rätt och riktigt – vi kan nästan vad vi vill med hjälp av ”tankens kraft”. Tanken kan vi själva styra över och den kan ta oss uppför backar och följa med oss ner i dalarna, för att sedan kilva med stora steg uppåt igen.
  Du är en kämpe Lotta och det förstår man om man följer din undebara blogg! Du är otroligt positiv och ser möjligheter och det är så himla härligt!

  Jag arbeter precis som du i förskolan värld och den är bitvis kämpig och mycket kravfylld. Men vilken hjälp vi har i livet när vi lägger fokus på det som är bra och känner tacksamhet för det vi har runt omkring oss. Nu blev det många ord en lång kommentar, men jag vill bara säga att fortsätt vara Du-Lotta för det är du så himla bra på!!!!!!
  Massor av kramar från mig -Loo!

 4. Hej Lotta!
  Hos dig tittar jag in då o då och får inspiration av dina fina bilder.
  I dag får jag inspiration av din text också. Gillar din inställning och jag tycker det syns på din blogg att du lägger ner mycket tid och kraft (och kärlek) på att få allting att gå runt.
  Ha det bra och TACK!
  Kram Monica

 5. Här är en till (två till, det gäller min man också) som definitivt kämpat i motvind, i måååånga år.
  Det går – det har stor potential eftersom man uppskattar även det lilla, i det goda när man har annat att jämföra med.

  Idag behövde jag dina ord lite….
  Tack!
  <3

 6. Tack Lotta för det du skriver!
  Jag känner verkligen igen mej i din text. Jag och min man har också kämpat för det vi har och velat gjort. Nu står jag inför en ny utmaning och det är dax för mej att börja kämpa igen för att komma dit jag vill. När jag läser din text idag får jag inspiration att kämpa vidare…så tack!

  Ha en helt underbar dag!

 7. Hej fina bloggare!

  Det kändes som en sten i hjärtat föll när jag läste ditt senaste inlägg.

  För det du skriver om är vardagens verklighet. Jag kände så igen mig och du sätter orden på pappret. Själv har jag sju barn mellan 10-21 år. När mina tvillingtjejer var 2 år började jag plugga till lärare och många skråckade och undrade hur det skulle gå. Har inte haft föräldrar som kunnat ta barnen inte heller svärföräldrar. Och ska sanningen fram har många av våra vänner klagat på mycket trots att de fått hjälp både med barnpassning och med pengar.

  Jag har blivit stark av att få klara av saker och ting precis som du skriver!

  Jag läser din blogg varje dag och tycker den är så fin och inspirerade. Precis som du skriver är också att man själv skapar sitt eget.

  Kram till dig och ha en bra dag i julstöket <3

 8. Håller med tidigare skrivare, så kloka ord!:) Jag är mycket så själv också, att jag vill klara mig själv. Därför sårar det mig mycket när jag någon gång ber om hjälp av folk och de lovar, men sedan inte håller det. Jag, vi, kämpar hela tiden med att få vardagen att gå ihop och det är inte alltid lätt.
  Beundrar alla er som läst när ni haft småbarn, jag läste innan våra barn och jag inspireras av er som tar steget och förvandlar dröm till verklighet. Kan du, kan jag!:)
  Kram

 9. Så sant det du skriver. Livet är ingen dans på rosor och man får slita för att komma dit man vill. Minns när mina barn var små och vår semester började och vi hade inga extra pengar för att göra roliga saker. Först kändes det inte skoj men min man tycker alltid att det är en utmaning att lyckas få ihop allt och efter ett par timmars funderande hade vi tänkt klart. Vi skrev ner det vi ville göra tillsammans med våra barn den sommaren och vilket som var gratis. Sol och bad är gratis när man bor vid havet. Det är underbart med cykelutflykter, en 4H gård besökte vi väldigt ofta och alla underbara lekplatser. Lovar att det var en fin semester och vi saknade inte något. Men så frågar de som varit iväg vad vi varit och när vi svarade hemma tänkte de säkert att vi var tråkiga och att deras semester var med värd. Jag tror aldrig man ska jämföra och för mig betyder stunderna med familjen mest oavsett var vi är.
  Underbara Lotta, gå din egen väg och du lär dina barn vad som är viktigast och hur man måste slita för att få
  KRAMAR
  Lena i Kalmar

 10. Hej !!
  Bra skrivet !!
  Jag håller helt med dig !!
  Känner igen mig själv så otroligt mycket i det du skriver,jag har kämpat för det jag vill och tror på och har aldrig fått någon hjlp av någon och kämpar fortfarande, egen företagare är nästa mål, som kommer att gå i lås någon gång nästa år,om jag får som jag vill.
  Enda skillnaden är kanske att min man inte är sådär superpigg på att stötta mig i olika lägen ,varken med feedback eller hem och barn utan till o med det får jag klara själv, men jag grejar det med och där får man väl skylla på dålig uppfostran !!
  Ha det gott,
  Kram,Monica

 11. Bra skrivet! Så sant, vad man fått kämpa sig fram i livet och visst är det härligt när man får skapa sin egen lycka och inget är färdigt serverat. Så ska det vara tycker jag 🙂 Liksom du så är jag mycket ensam medan min man reser i sitt jobb och då faller ju allt på frun i huset, man ska sköta allt, hemmet, huset, barnen, gården osv… jag är som du, vill klara mig själv 🙂 Ha en mysig lördag!

 12. Jag Älskar din blogg! Jag tycker att du verkar vara en härlig person =) Är glad att jag hittade hit där jag får massor utav inspiration!
  Mvh Maria

 13. Lotta
  Ibland känns det som att bloggvärlden är lite av ett ” visa vad jag har” ställe. KAn ibland undra om jag skulle vara lyckligare om jag haft mer pengar. Pengar är så viktiga men är det verkligen så viktigt att man måste jaga dom till varje pris. Ibland stannar jag med upp o får den där ” vad håller man på med” känslan i kroppen. Så många som har sina hem fullt utrustade med fina märkesmöbler, ting, skidresor solresor mm mm mm Hur får alla råd med allt? Och är det verkligen detta som är livet?

  Gillar att våga stanna upp och inte följa strömmen……Så det fortsätter jag med 🙂

  HA en fin helg du rara! Kram Anna

 14. Hej Lotta!
  Ännu ett inspirerande inlägg från dig! Härligt! Du skänker oss en massa ”girlpower” och jäklaranamma! Du är som en vuxen pippi långstrump, det vill säga till synes orädd för att ta i, tar dig an utmaningar men tar dig fram utan att trampa på andra! Härligt!
  Dags att ut och njuta i snön igen!
  Trevlig lördag!
  önskar Anna T i Skåne

 15. Tack vare din underbara blogg med allt vad du bjuder mig som på så lyckas du iallafall göra mina mörka moln till rosa. Tack! Kram Anna V

 16. Du har tur du, som har föräldrar som ger av sin tid till dig.
  Och vad bra du har det som kan jobba hårt, det är ingen sjukdom som hindrar dig.
  Du har 2 fina och friska barn.

  Och det har du fått gratis….

  Även om du tror att du har skapat din egen lycka kan du bara göra det till en viss del. Det finns också saker som du inte alls har fått tack vare eget arbete, utan bara för att du har turen att vara väldigt lyckligt lottad.

 17. Dom bilderna du delar med dig av är bara så underbara och precis i min stil…
  Jag vill bara att du ska fortsätta precis som du gör och strunta i om där sitter människor där ute som är avundsjuka eller något annat…
  Bokstäverna JUL i skafferiet, var kommer dom ifrån?

  God Jul och var rädda om varandra

 18. Lotta exakt så är det, hade inte kunnat skriva det bättre själv!
  Ofta stöter jag själv på okända människor som tycker jag lever
  i en lyx tillvaro med inredningsbutik och thailandsresor..
  men som du skriver INGET kommer gratis. Det ligger stenhårt jobb sedan jag fyllde 15 och en stark vilja att göra något av livet ligger bakom. Jag tror vi är rätt lika du och jag:))
  TACK för din underbara kommentar hos mig!
  Du är en av mina största inspirationer ute i bloggvärlden och du lyckas med det du gör för att du är just den du är LOTTA!
  Hoppas ni får en härlig lördagskväll!
  Kram
  Lina

 19. För de flesta av oss kommer inte allt på ett silverfat och det tycker jag är bra.. Att lära sig att man måste kämpa för att komma någon vart i livet är det bästa i mitt tycke..

  Jullapparna här är i stort sett klara och det är så skönt, slipper man tänka på dem mer..

  Ha nu en fin kväll..

  Kram Mia

 20. Det är ju strävan och kampen till målet som gör att man blir stark. Å det som man själv kämpat för känns såååå mycket bättre att få än att bara få det serverat, tycker jag!! Tack för att du delar med dig av det som du brinner och kämpar för i livet. Du inspirerar mig!!

  Här får du iallafall något som är gratis – en stor KRAAAAAM :D!!!

  // Inredningsfrun 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *