Skolavslutning..med många minnen


För min mamma har skolavslutningar alltid varit något speciellt. När jag var liten så var det en stor dag..man städade hela huset inför skolavslutningen..och då menar jag allt från att putsa fönster till damma minsta fönsterbräde. Ute skulle björkar sättas upp, gruset skulle krattas, blommor skulle plockas in, tårta bakas, släkten skulle bjudas, staket skulle målas m.m..min mamma är extremt pedantisk.

Jag har insett att detta kommer aldrig ske i mitt hus. Jag nöjer mig med att satt upp några björkar, tagit in en vas med blommor, fixat en liten present och ska bjuda på tårta…jag tror inte att barnen kommer att märka att gräset inte är klippt, att huset inte är perfekt. Vad de däremot skulle kunna märka av är att ha en trött mamma och pappa. Ska tillägga att min mamma önskar att hon kunde tänka som mig. Vi har världens bästa relation pratar fler gånger om dagen..men när det gäller sätta krav på sig själv, så har jag släppt på dem mer och mer.


Istället ägnar jag min tid till barnen imorgon…vi ska mysa tillsammans. Till kyrkan kommer mina skilda föräldrar, … mormor och morfar till mina barn, jag & mannen och min bror. För för första gången sedan jag var barn och slutade i skolan ska mina föräldrar nu tillsammans gå på mina barns skolavslutning. En stor dag för mig och inte minst för barnen. Till morfar som läser här varje dag..vi längtar efter att ses *ler*.


För många år sedan var det lilla jag som slutade i samma byskola..minns det som igår. Jag älskar denna röda skola på landet är oerhört glad att mina barn får gå där med. Min son har dessutom samma fröken som jag hade som barn. Nu är det inte långt kvar tills semester..det är precis vad vi behöver..tid tillsammans och nya upplevelser. Barnen ser verkligen fram emot att få sommarlov!

Tack för alla kommentarer och mail angående mitt minne..har inte hunnit svara er..men era ord värmer. Jag hoppas kunna titta in till er i helgen..nu ska jag nanna sängen..behöver mer sömn.

Ta hand om er
Fortsätt gärna tävla om söta handdukskrokar här

Kram / Lotta
Är det något du undrar över kan du maila mig här eller besök gärna min inspirationsblogg med lånade bilder My Lovely Four Seasons

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

25 reaktioner på ”Skolavslutning..med många minnen”

 1. Hej Lotta!

  Har nu sutti en bra stund och bara njutit av dina vackra bilder. Har själv lite dåligt samvete att jag inte hinner kika runt bland alla goa bloggare, fattar inte hur allt kan snurra på så fort som det gör just nu. I övermorgon är det iallafall skolavslutning och dina bilder gav mig sommarkänslan som jag behövde.

  Kram Linda

 2. Hej Lotta!
  Vill bara lämna en liten kommentar, och säga trevlig sommar 🙂
  Är in här nästan varje dag men tiden till kommentarer är ju liten, ja du vet ju hur det är…
  Ville bara säga att fotot på dottern när hon kikar fram bakom dörren är helt underbart. Snyggt när du har fått ett långt skärpedjup i och med att gräset i framkant är alldeles suddigt.
  Ha det så bra.
  /Karolina

 3. Vännen dina bilder, jag får ont i magen….Dom är så fina. Visst var det annorlunda när vi slutade skolan. Vad härligt med dina föräldrar på samma plats. Jag är lyckligt lottad som har föräldrar som fortfarrande är gifta sedan 1962 när min äldsta bror är född.

  Kramis A

 4. Vännen dina bilder, jag får ont i magen….Dom är så fina. Visst var det annorlunda när vi slutade skolan. Vad härligt med dina föräldrar på samma plats. Jag är lyckligt lottad som har föräldrar som fortfarrande är gifta sedan 1962 när min äldsta bror är född.

  Kramis A

 5. Sista dagarna har du bara pumpat in fina bilder på barnen.. Bakgrunder och allt.. Super!!!
  Jag vill också ha…….. :))

 6. Tack för att du varit in till mig och nu när jag läser om avslutningen och pedanteriet känner jag igen mig. Bra att du släpper på detta och njuter av livet med barnen. Det är det som är konsten här i livet!
  Vilka underbara bilder. Förstår att det är din dotter. Jättevacker!
  Hoppas att vi får en bra sommar!
  Carin

 7. Mina tankar går i dessa dagar också till ”vår” skola och ett speciellt minne. Vi tågar till kyrkan och jag har en nyuppsydd(mormor förstås;)”stass”. Svarta byxor, orange(!) linne med SMÅ svarta prickar, och som pricken över i:t(he he)en orange långkappa med STORA svarta prickar!! De dö!:) Tror året var 1985 el 86. Det var tider det!!*S*
  I morgon så kör O och ´jag en lite mer traditionell färg. Vitt.
  Underbara bilder!
  Önskar er en superhärlig dag!!

  Kram Sofi

 8. Mysigt att få gå på avslutning i sin gamla skola.
  Sonen går i min gamla så när vi är där ger det ordentlig nostalgikänsla. MYSIGT!!!
  Kul att båda din föräldrar kommer på avslutningen håller tummarna att allt går bra.

  Är bilderna från i år??? Blommorna har i sådana fall kommit mycket längre hos er än här.
  varken Vallmo eller prästkragar blommar här än.
  kram kram

 9. Så skjønne bilder…likte de bildene av din datter…så nostalgiske og fine bilder…
  Ja de satte nok høyere krav om hva som skulle gjøres i hus og hjem før… *
  Men dere i Sverige har en lang sommerferie…

  Heldige er dere…
  Ønsker dere en fin dag =)
  Klem Kerstin

 10. Hej!
  Har följt din blogg ett tag, men utan att kommentera. Tycker den är jättemysig och en bra inspirationskälla. Tittade just på dina blomsterbilder, och jag undrar om du har någona aning om vad de där vitsippsliknande blommorna heter? Jag fotar en del själv, även dessa blommor, men ingen vet vad de heter… Ser lite ut som grova vitsippor.. tack för en fin blogg =)

 11. Fina bilder o härlig text. Vi firar också med jordgubbstårta (alltid likadan ska det vara!). Nu går båda på högstadiet så det innebär att inte föräldrar kommer, bara till dem som slutar nian. För trångt annarrs. Jag brukar dock smyga i utkanten eftersom dottern alltid sjunger och jag vill så gärna höra henne.
  På kvällen äter vi lite gott och vi brukar ofta ha någon liten present eller annan överraskning till barnen.
  Jag skulle däremot itne stäla mig och städa huset inför skolavslutningen. Dagen blir itne bättre för barnens skull för att här är staädat. De tär inte det som är avgörande menar jag (precis som du skriver så märker dom inte det). Nä, tårtan och gemenskapen är det viktigaste hos oss.
  I morgon är det dags här.
  Ha det så bra och hoppas alla i din fmailj blir nöjda med dagen. Kramar!

 12. Ni verkar ha ett så underbart liv där på landet! Är lite avundsjuk, måste jag medge.
  Det finns inget bättre än när hela familjen samlas och man har trevligt tillsammans.
  Underbara bilder du tagit. Din flicka vid den gamla dörren var vackert.
  Njut av sommarlovet. Här i Finland har vi haft lov från skolan redan 1vecka. Vår 13 -åring är redan helt uttråkad 😉
  -Lotta

 13. Hej Lotta!

  Underbara bilder och underbara tankar!!!

  Vill bara säga en sak att bero på ditt f.g. inlägg. Jag (som dock är utbränd) har fått möta ett nytt ord, hm…hur stavar man ??? disosiation…hm, ser inte rätt ut. Men iallafall…. när det blir mycket för hjärnan så stänger den av/flyr iväg lite och då glömmer man saker, den tendensen kan vi ha för oss lite till mans även när vi mår bra. Min personalcoach säger att hjärnan skyddar sig genom att ”dissa” ur en stund. För mig ”dissade” den ur ett par månader. Detta fenomen kommer jag not att få dras med. I lindrig grad kan det ju vara okej, men som för mig i ett par månader var det superjobbigt. Så när vardagen sen kör igång och mitt minne inte fungerar då vet jag vad hjärnan håller på med = ).

  Jag njuter av att läsa om din skola och ditt hem.

  Kram L-L

 14. Det låter som om du har fixat en hel del för dina söta barn ändå till skolavslutningen. Du vissar så fina bilder här att man nästan får en liten tår i ögat 🙂

 15. Vilken vacker berättelse.
  Du har en speciell känsla in din blogg som man tycker mycket om.
  Och det är så roligt att få möjligheten att följa så många olika typer av bloggar, med ändå en gemensam nämnare; fin inredning och vackra miljöer och inte minst naturliga, trevliga människor.

  Kram från Ulrika i Sandviken

 16. Mitt minne av barndomens skolavslutningar var att vi alltid samma dag flyttade ut på landet, till sommarstugan där vi sen bodde tills dagen före skolan började. Det var alltid speciellt när vi packade bilen och drog iväg, och sen fick sova på landet i bäddsoffan som var hur obekväm som helst men man läääängtade. Vi firade inte annars på nåt speciellt sätt. Mina barns skolavslutningar har alltid varit på kvällstid i alla år, så då har det inte firats något speciellt, jag kan känna att det mest varit en skön känsla. Det förändras ju en hel del när de blir äldre, men vi är en av de få skolor i vår sta där föräldrar även kan delta på högstadiet på avslutningen. I år slitade min yngste 9:an och nu har jag inga barn kvar på vår härliga 1-9 skola på landet, en era är slut, lite vemodigt. Kram, hoppas det blir en bra avslutning!

 17. Jag sällar mig till kören! Vilka underbara bilder du visar på din blogg! Det ger sommarlovskänsla. Tycker du är en klok kvinna som prioriterar dina barn! De är ju det viktigaste vi har. Lite blommor, några björkar och en god sommarlovstårta…mer behövs inte!

 18. Hoppas att skolavslutningen blir så bra som du vill. Håller med dig om att ungarna inte tänker på om gräset är klippt osv men skulle absolut märka om det vore någon utsliten mamma eller pappa.
  Kul att alla kan kom till den fina skolan ni har.
  Kram!

 19. Helt helt underbart att se vilka fina bilder du visar!!
  Hoppas att du fortsätter blogga trots att jag periodvis inte hinner blogga så mycket.
  du vet att jag inte kan se nog av ditt kök. Jag tror att du lever otroligt rikt liv och fortsätt med det. Saknar dina fina kommentarer hos mig men det kan man ju inte få när man inte ger. Längtar nästan till vintern igen då man har mera tid. Fast nu är det sommar och då jobbar jag. Sånt är livet.
  kram på dig
  annika

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *