Päronmarmelad och Äpplepaj

Innehåller annonslänkar

Jag har sovit i 12 timmar inatt, helt galet så mycket jag kan sova men jag låter kroppen få ha sin rytm för jag jobbar på kvällen istället men somnar alltid 22.

Idag regnar det så jag jobbar inne med admin. Planerar roliga jobb som ska fotas och väntar på att min lunch ska bli varm så ska jag äta efter jag skrivet till er.

Igår kokade vi päronmarmelad för vi hade päron över, här kommer receptet.

Päronmarmelad

1 1/2 kg små päron (gärna gråpäron)

färskpressad juice av 1 citron

En skvätt päronlikör / eller 1/2 dl färsk strimlad ingefära

4 dl syltsocker

1 tsk citronsyra

4 dl syltsocker

1 tsk citronsyra

Skala och kärna ur päronen. Skär i små bitar. Lägg i en kastrull med citronjuicen. Koka upp och sjud på svag värme ca 10 minuter utan lock.

Blanda ner ingefära eller en skvätt rom och syltsocker i kastrullen, koka kraftigt ca 2 minuter. Ta från värmen och rör i citronsyra, låt stå ca 5 minuter. 

Skumma av marmeladen och häll upp i väl rengjorda burkar.

Jag gjorde också en äpplepaj och jag rör alltid ihop själva pajdegen i en gryta. ca 100 gram smält smör i med 1 dl socker, 1 dl mjöl, 2 dl havregryn med en tesked vaniljsocker i grytan. Rör runt och så häll blandningen över de skivade äpplena och in i ugnen 175 grader ca 30 min.

Här i stugan sitter jag ofta i sängen och jobbar och det är så mysigt att kunna sitta och titta ut över sjön. Det var min målbild när jag letade fritidshus. Jag sitter ändå inte så länge för det orkar inte mitt huvud så jag hinner inte få ont i ryggen osv.

Kudde från förra året men årets modell här

Idag tänkte jag tipsa er om lite olika adventljusstakar, sådana man tänder ljus i. Här kommer mina favoriter 🕯️

Ernst adventljusstake vit HÄR, Stumpljusstaken HÄR , Kähler med små granar HÄR, Kähler svamp HÄR

Bowl lätt att pynta HÄR , Nordic Light dalaröd HÄR, ring med blockljus HÄR

Ha en skön och fin dag

Kram Lotta

Tröja här
Blus här
Tröja här

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

4 reaktioner på ”Päronmarmelad och Äpplepaj”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *