Lantliv och trädgård, jag älskar det

Innehåller annonslänkar

Godmorgon alla bloggläsare. Hoppas ni har det bra ❣️ Jag har haft så fina dagar med att pyssla här hemma och det känns extra bra nu att jag hunnit undan med jobb när barnen kommer i helgen och vi ska gjuta betong.

När vi skaffade stugan så hade jag nästan alltid 2-3 samarbeten som skulle fotas när vi har här. Då fanns det mycket jobb, jag passade på att göra karriär/tjäna pengar och skaffa mig ett fritidshus. Sedan blev jag ju utmattad av både jobb och dotterns år med cancer. Men nu är allt skillnad. Medvetna val och förändringar och här är jag nu och har det så bra.

Mitt skåp köpt här för länge sedan

Jag plockar in buketter från trädgården och får pirr av att odla och ha lite mer blommor nästa år. Jag älskar att jorda mig, skaffa mig ett eget litet paradis. Jag har gått på så många stigar, gjort så många olika saker men trädgård och lantlivet har alltid varit min plats att landa.

Jag har städat och plockat ordning här för jag har svårt att få ro att göra det ska jag ska och jobba vid datorn om jag har stökigt hemma. Ibland kan jag bara skita i det och går ut och ibland måste jag ha fint inne. På sommaren tex så bryr jag mig inte lika mycket men sedan på helgerna när barnen ofta kommer då bryr jag mig inte, för då är det viktigt att få vara i nuet och få vara med.

Inred hemmet med Ernst, lykta här, svart hög ljusstake här , vacker vas för nyponkvist här

Tröja här, väska här

Vi får se om vi hinner plocka lite kantareller i helgen igen. Jag var ute två gånger igår och det finns mycket. Jag samlar också nötter, nypon och rönnbär till fåglar och ekorrar i vinter.

Jag städade verandan igår också från alla björkfrön, det blir skitigt fort här ute men jag dammsuger ibland och sedan struntar jag i det. Man måste ju få leva och det blir aldrig klart och perfekt överallt.

Det känns som vi ofta har en tanke att allt ska vara så perfekt innan vi ska bli nöjda och till det läget kommer jag aldrig.

Det var kör igår också. Å det var så kul och sjunger alltid i bilen när jag åker hem. Man kan komma dit lite trött men går alltid där ifrån med glädje. Vi fikar alltid på vår kör också och det ges tillfälle att prata lite. Jag blir så inspirerad av Marianne som är pensionär som berättar att plockat 9 liter lingon, drar upp både gädda och aborre, tog upp potatis och fiskar kräftor själv. Hon är min inspiration. Marianne läser här på bloggen ibland också så jag vill bara skicka dig en kram. Du är grym och jag älskar höra om allt du gör.

Tog min lilla skål för att äta yoghurt här på morgonen. Å vad jag längtar efter att lära mig dreja mitt eget porslin.

Är lite sugen på att binda en höstkrans idag men skulle behöva en ljung först.

Jacka här och tröja här

Nu vill jag avsluta med att säga att jag blir glad av att få fortfarande skriva till er. 15 år har jag suttit här och försökt få ner mina tankar. Jag är 15 år äldre och ni är fortfarande kvar. Det känns fint. Nu ska jag fortsätta jobba här vid datorn.

Ha en skön helg 🍂

Kram Lotta

Höstmode superfin tröja här , vacker blus här snygg rutig kappa här

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

3 reaktioner på ”Lantliv och trädgård, jag älskar det”

  1. Vill bara skriva att jag efter många år tycker det är lika mysigt att läsa din fina och inspirerande blogg🧡
    Sitter just nu på tåget hem från stugan i Jämtland🍂
    Kram från Helene

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *