Krakow och födelsedag

Hej fina bloggläsare, nu är jag hemma igen och jag haft det så bra. Vi börjar väl från början när jag hade födelsedag. Kalle och jag fick ju resan till Krakow i julklapp av barnen men sedan firade vi även min födelsedag den dagen vi åkte.

Elin hade fixat så fint med ballonger, blommor och en rolig födelsedagspresent med massa roligt i. Kan visa en annan dag vad som var i men paketet är kvar hos Elin så jag ska hämta det imorgon. Philip spelade gitarr när jag kom, så gulligt och så sjöng de. Av mannen fick jag en drejskiva, så jag blev så firad.

Vi köpte sushi som vi åt innan vi skulle åka på resan. Ja det blir mycket matbilder från Krakow för vi har ätit mycket gott.

Vårt hotell låg nära gamla stan i Krakow och med helt okej standard. Lite mycket festande på kvällarna och lite livligt men sköna sängar, fräscha rum och trevlig personal osv Hotellet heter Wyspianski.

Vi kom fram sent till Krakow så första kvällen var det bara att gå och lägga sig men dagen efter startade vi med frukost på stora torget, Europas största torg. Här fanns det massor av restauranger runt hela torget och vi är så nöjda med all mat vi ätit.

Priserna på maten ligger ungefär på hälften mot vad det kostar i Sverige. väldigt prisvärt att åka hit.

Vi har gått mycket och första dagen hade vi sol och gick upp till slottet Wawel. Jag kan bara tänka mig hur vackert det kan vara på våren och sommaren här. Nu var vädret ungefär som här hemma.

Det blev många stopp för kaffe och killarna drack öl och var nöjda. Elin och jag gick på Zara, men jag handlade ingenting.

På kvällen gick vi ut och åt och igen och då blev det polsk mat. Vi var också på hotellrummet en stund på eftermiddagen och sov.

Alla restauranger var så himla fina och vi behövde inte boka bord någonstans för det fanns gott om platser i februari. Den här kvällen blev det polsk mat.

Så mysigt när man kan sitta utomhus att äta.

För mig har det varit härligt att känna att jag kan resa igen, att jag orkar och det fungerar när jag är med familjen. Jag behöver mycket sömn men vi åt inte frukost förrän kl 10.30 så man kunde sova länge.

Sista dagen innan vi skulle åka hem tog vi ett varv i det stora köpcentrat Natt galleria. Där fanns tex Zara home som hade så mycket fint.

Pettson fick en leksak för igår fyllde han ju 3 år.

Jag kan varmt rekommendera Krakow till er. Massa fina byggnader, god och billig mat, sevärdheter om man vill ( vi hann inte med saltgruvan eller Auschwitz men kanske resor någon mer gång, Auschwitz har jag redan besökt en gång) bra priser på resa osv

Ja det var lite från vår resa för den här gången. Nu är vi hemma igen och djuren är glada och allt är som vanligt.

Nu ska jag ut och fixa för mitt bärlager kommer till trädgården, tjohoo så kul det ska bli att fixa fint.

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

2 reaktioner på ”Krakow och födelsedag”

  1. Vilken mysig resa! Längtar också till att börja resa igen efter pandemi och annat, och Spanien är nyligen bokad. Härligt!
    Ha en fortsatt fin vecka.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *