Att hitta lagom

Igår fota jag dessa bilder och idag är det snö ute så tro nu inte att vi har vår här om du vet att vi bor nära 🙂 Jag älskar den här lilla cafegruppen och den har stått ute hela vintern och är superbra kvalité. Verkar tåla allt.

Ibland brukar jag tänka ”vad är mitt jobb nuförtiden”? Nu när jag bara jobbar med blogg och instagram. Det är väl just inspiratör man ska vara på olika sätt. Att man bjuder på allt det där som man kanske skulle läst i en tidning förr. En influencer som yrket heter fast jag använder det ordet väldigt sällan som ska skapa content dvs innehåll.

Jag tycker också att UnderbaraClara skrev så bra igår också på sitt instagram. Vad jag vill göra och vad jag borde göra. Att dessa två ofta kommer i konflikt. Att inte jaga massa mer för man borde. Jag jobbar med min förnöjsamhet att inte sträva framåt karriärmässigt. I det här samhället är det så lätt att hela tiden tro att vi ska bli något, men jag har ju redan uppnått mina stora drömmar. Jobba med bloggen, fota framsidan på en tidning, köpa en sjötomt osv Men jag vill fortfarande vara nyfiken men det är mer på det privata planet.

Det finns mycket att vara nyfiken på men det ska komma av lust. Min hälsa och min vän inombords säger att jag behöver inte sträva eller uppnå en massa mer åtminstone inte nu men man vill ju ändå ha lite att pyssla med och träffa människor osv. Ordet lagom och balans är svårt när man är så pass utmattad som jag fortfarande känner mig mot förr.

Förnöjsamhet är fint. Att vara nöjd med det man har, se lyckan i de små stunderna och tingen. Att lyssna mer inåt. Jag tränar på det och min dagliga meditation gör mig påmind om varje dag var som är viktigt för mig.

Ja nu blev lite djup idag igen, men jag tycker om att dela tankar med er.

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

1 reaktion på ”Att hitta lagom”

  1. Och jag tänker Lotta, att du är ju så ung ännu 😀 haha, tänk så oändligt mycket tid du har på att utvecklas, ändra dig om tusen saker, hitta ny vägar, lära nytt. Visst är det häftigt att då vara nyfiken. Jag är ju själv ett antal år äldre än dig, tänker på hur himla mycket jag ändrat mig sen efter 50, ja både med bra saker och lite sämre som jag inte gillar. Men det finns tid nog att ändras det med. Jag står nog mycket med det där villrådiga just nu, dvs det som du beskriver borde vs vill göra. Först göra det man ska, sen grunna på det man borde. Och sen är orken slut till det jag vill. Kanske därför inget blivit förodlat hemma hos mig ännu. Det som jag vill göra, eller det jag borde? Och när? Inte lätt att få ihop det. Kram!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *