Snabbinlagd gurka

 
Nu har jag provat gurkan som jag la in och receptet kommer från Receptfavoriter. 
  • 1 vanlig gurka – slanggurka, 350-400 gram
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl vatten eller mineralvatten
  • 2 msk socker
  • 1/2 krm vitpeppar eller svartpeppar
  • 2 msk ättiksprit 12% eller 1 msk ättiksprit 24%
  • 2 msk hackad dill eller persilja (valfritt)
  1. Skölj gurkan. Skiva så tunt du kan. En mandolin, osthyvel eller med kniv funkar.
  2. Blanda salt, vatten, socker, peppar och ättiksprit i en skål, bunke, plast- eller glasburk. Helst ej rostfritt då det reagerar med syran i ättikan om du förvarar gurkan lång tid.
  3. Lägg i gurkskivorna och vänd runt.
  4. Låt gurkan stå och dra i kylen i minst 1 timmer – gärna 2 timmar eller fram till servering. Inlagd gurka håller sig i kylen någon vecka.
  5. Vid servering så plockar man upp gurkan ur lagen och lägger på tallriken. Vänd i och garnera med hackad persilja. Eller hackad dill om den är till fisk.
 
Den här brukar hålla ca 1 vecka men hemma hos oss tar det slut fort, jag kan äta det som godis. 
 
Kram Lotta
 
💗
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

2 reaktioner på ”Snabbinlagd gurka”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *