juli 2022

Musik i hamnen

Här kommer lite bilder från hamnen där vi har båten. Det var musik där vid vattnet igår så vi passade på att äta och sitta i båten med med mina svärföräldrar.

Det blev kycklingsallad och bubbel och en himla skön kväll.

Idag är det skönt och härligt ute så vi ska nog ut en sväng idag med.

Ha en bra dag

Musik i hamnen Läs mer »

Olivträd

Ikväll kommer svärmor och svärfar hit. Vi ska sitta i båten och lyssna på musik och äta lite god mat. Det blir mysigt och så är vädret bra också.

I år har vi inte några riktiga träd på altanen utan ett konstgjort men ser väldigt äkta ut

Nu måste vi iväg och handla lite så vi kan fixa mat till kvällen..

Kram Lotta

Olivträd Läs mer »

Frukost på bryggan

Ni som följer mig på instagram har sett att jag städat altanen idag. Det fanns lite att göra där kan man säga. Väldigt många spindelnät och skräp från träd att städa bort. Vi skulle behöva rengöra grillen också men det får bli en annan gång. Blev frukost på bryggan idag.

Det blev en tur med lite ärenden också. Ölen var visst slut för mannen och så in på apoteket. Blev min fina jeansklänning på som jag brukar få frågor på men gammal nu.

Ha det fint

Kram Lotta

Frukost på bryggan Läs mer »

Bo litet

Att bo litet har både sina för och nackdelar. Det går fort att städa, samtidigt som det är ganska trångt och vi har få förvaringsutrymmen. Ja det löser sig med tiden, det går ingen nöd på oss.

Idag ska vi vara här hemma och plocka ordning i trädgården och jag ska tvätta sängkläder. Ska ta mer prover för sköldkörteln nästa vecka får vi se, hade några prover som var något högt. Svettas som en liten gris men har nog kommit i förklimakteriet.

Ut med hunden och sedan pyssla ordning här hemma.

Kram Lotta

Bo litet Läs mer »

Fotboll och mat i båten

Vi har suttit i båten ikväll och käkat lite och tog en glass och nu väntar fotbollen. På eftermiddagen gick vi ut och plockade hallon så det blev några burkar hallonsylt. Det brukar vara så gott med den hallsonsylten till våra plockbrickor. Imorgon ska det bli molnigt så vi får se om vi hittar på något när Elin är här. Hoppas ni mår bra.

Ha en fin kväll

Kram Lotta

Fotboll och mat i båten Läs mer »

Skafferi

Vi väntar att Elin ska komma hit en natt och jag har dragit ett varv med dammsugaren. Hon brukar inte bry sig så mycket om det är fint här men jag tycker det är skönt om det är lite ordning. Det är mest djuren som skiter ner här hos oss.

Här är vårt lilla skafferi. Det är ont om förvaring och skåp i det huset så detta skåpet är fyllt till bredden. Älskar skafferier.

Ha det fint

Kram Lotta

Skafferi Läs mer »

Stockrosen blommar

Utanför stugan har stockrosen börjat blomma som jag flyttade med från förra huset, små plantor som växt till sig. Tycker de passar bra där vid vår lilla stuga.

Kalle och jag har hand om hamnen den här veckan så vi har varit och städat och nu är det tid för lunch. Dagarna går fast vi inte gör så mycket. Det regnar idag så det är inget uteväder direkt.

Hoppas du har en fin semester och sköna dagar.

Kram Lotta

Stockrosen blommar Läs mer »

Målning och affären

Kalle vaknade idag och kände sig sjuk så det blev en hemmadag för oss. Jag har varit ute och målat lite staket, tar en sektion i taget men det tar tid.

Jag har också varit i affären och fyllt upp kylskåpet med mat. Det är alltid en sådan skön känsla när man har en massa hemma att välja på.

Jag har visat så mycket från vår köksträdgård i år för jag har inte lyckas sätta så mycket blommor som jag brukar ha, men tomater, sallad mm har vi. Vi har för mycket träd runt köksträdgården också så vi skulle behöva ta ner lite för att få in mer sol.

Ha en fin kväll

Kram Lotta

Målning och affären Läs mer »

Bad och värme

Elin är kvar här och vi har bara varit här hemma med att bada och äta god mat. Jag har lite svårt för värmen så idag blir det nog lite mer tid inomhus, det blir 36 grader här säger de. Glad att vi har kyla på båda uppe och nere. Jag tänkte jag skulle visa lite mer framöver på vår framsida som är klar nu.

Kvällarna här vid sjön är sköna och då sitter vi på bryggan och njuter av kvällssolen.

Kram Lotta

Bad och värme Läs mer »