Kokta rödbetor

Godmorgon fina läsare, söndag och jag hade vilodag igår 🙂 gick och sov en stund på dagen, Kalle kollade hockey och gjorde gryta till kvällens gäster. Vi har haft mycket gäster här i stugan hela sommaren och det har varit så trevligt men då kan man vila lite på dagen tänker jag.
Idag blir det en massa småpyssel, tungt arbete med trädgården är ju klart här.
Här kommer det goda receptet på inlagda rödbetor
Jag har använt Per Mobergs recept
1 kg rödbetor med blast
2 dl ättika 12 %
3 dl socker
1 l vatten
10 st vitpepparkorn
2 msk vaniljsocker
  1. Fyll upp en stor kastrull med saltat vatten och låt det koka.
  2. Lägg ner dom sköljda betorna med blasten kvar. Små betor kan koka 30 minuter, stora i 50 minuter. Prova med en provsticka.
  3. Ta av blasten och skala sedan med händerna.
  4. Blanda och koka upp vatten, ättika, socker och vitpepparkornen. Lägg dom skalade betorna i en burk.
  5. Häll den kokande lagen över. Låt stå och dra några dygn innan servering.
Ha det toppen
Kram Lotta
💗

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.