Att hålla ordning

 
En del har varit nyfikna på hur jag tänker omkring uppfostran osv och tex. rummen som barnen har. De får stöka ner i veckorna, men på söndagar innan de lägger sig ska det vara helt undanplockat och fint för sedan får vi hjälp med städningen på måndagar och då ska det vara lätt för dem att städa. 
 
 

Jag ska inte behöva tjata om det här för de vet att den reglen finns och att jag också ger dem frihet att kasta saker på golven. Sedan finns det dagar jag tjatar att snälla ta upp detta osv , hur svårt kan det vara. Saken är den att jag själv är duktig på att vända till men städar alltid efter mig när jag orkar. Vi kan låta disk och allt stå på kvällen och bryr oss inte, men vi vet ju också att jag är hemma dagen efter och kan plocka. Ungarna får också plocka in tvätten själva men jag tvättar och viker. 

 
Vi har nog väldigt städat mot många familjer och barnen får hålla ordning på sina rum själva, hur håller ni ordning hemma?
 
 
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

3 reaktioner på ”Att hålla ordning”

  1. Jag är sjukpensionär så jag plockar och städar flera dagar i veckan. Men när jag orkar och känner för det. Men söndagar har vi som dag då både mannen & barnen med ska städa. Dom sina rum och mannen övervåningen.Annars sköter ja det mesta då ja ändå är hemma

  2. Jag körde igång städrutiner för snart två månader sedan för att inte bli galen. Man plockar undan efter sig på kvällen och lägger kläderna i tvätten eller där de ska vara.
    Varje vecka har alla dessutom olika uppgifter som ska göras innan läggdags på söndagen. Funkar bra och jag slipper tjafsa.

  3. Jah städar mest här inne, min man städar garaget 😃men hjälper mej att damma mattor och lyfta tunga grejer. Flickorna får städa sina rum själva och hålla ordning på sina grejer. Tvättar gör vi alla, men jag viker mest och flickorna får sätta in i sina skåp. Vår yngsta byter kläder OFTA och kan ha på 3 olika outfits innan hon bestämmer sig så i hennes rum kan hela golvet vara täckt av kläder😫 Jag stänger dörren dit när jag inte orkar se på det mera för städa får hon göra själv🤣 Däremot gillar hon att stryka kläder och skjortor så hon brukar göra det😍Jag är nöjd över vår fördelning och vårt hus är ett hus som det får levas i så allt behöver inte vara så tiip top jämt, fastän jag gillar ordning och reda. Trevlig helg❤️

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *