![](https://mittlivpalandet.se/wp-content/uploads/2021/11/rodbeta1_5978e530e087c372e989d5b5.jpg)
Ikväll har jag tagit hand om lite gul och polkabetor och kokat lag och lagt in i burk. Passade på att äta lite chevresallad också.
![](https://mittlivpalandet.se/wp-content/uploads/2021/11/rodbeta2_5978e54dddf2b334fc606015.jpg)
Jag har använt Per Mobergs recept
- 1 kg rödbetor med blast
- 2 dl ättika 12 %
- 3 dl socker
- 1 l vatten
- 10 st vitpepparkorn
- 2 msk vaniljsocker
- Fyll upp en stor kastrull med saltat vatten och låt det koka.
- Lägg ner dom sköljda betorna med blasten kvar. Små betor kan koka 30 minuter, stora i 50 minuter. Prova med en provsticka.
- Ta av blasten och skala sedan med händerna.
- Blanda och koka upp vatten, ättika, socker och vitpepparkornen. Lägg dom skalade betorna i en burk.
- Häll den kokande lagen över. Låt stå och dra några dygn innan servering.
![](https://mittlivpalandet.se/wp-content/uploads/2021/11/rodbeta4_5978e56be087c372ec011b2a.jpg)
![](https://mittlivpalandet.se/wp-content/uploads/2021/11/rodbeta3_5978e57ae087c3730c5c0b6c.jpg)
Nu får jag vänta ett litet tag innan vi kan smaska i oss dessa och snart kan jag plocka in fler.
Kram Lotta
Men mums, vad gott! Vad är det för skillnad i smak mellan betorna?
Jag känner ingen större skillnad , kanske att gulbeta är lite sötare. Kram Lotta