Semester i Stockholm

 
Semester..smaka på ordet..det låter underbart och är underbart. Tillsammans med min familj, min mamma med man & bror och mina svärföräldrar besökte vi Stockholm i 4 dagar. Jag värnar om dessa små resor när våra föräldrar och vi kan umgås och mina barn får minnen med sina mor & farföräldrar. Här kommer dessa dagar i bilder. De två första dagarna var vi tillsammans med mamma och man och min lillebror de två sista med mina svärföräldrar.
 
Dag 1; Vi bodde i Hammarbysjöstad i Stockholm..där gick vi omkring och myste och tittade på allt vackert som inte finns på landet:-). Här har vi bott många gånger, men det är toppen att ha en lägenhet att åka till som ligger 10 meter från vatten …båt som går direkt till Djurgården. I Stockholm känner jag mig som en lantis och riktig turist.
 

Dag 2; Vi åkte båten över till Djurgården och besökte Skansen och Grönalund. Jag älskar gamla hus och det gör mina föräldrar med så här trivdes vi.

 

Lotta måste titta och lukta

 
Min man hittade såklart ett växthus som han vill ha NUUUU…han som gillar att odla saker.

Barnen blev dessto gladare när de kom till Grönalund…vi älskar karuseller..men jösses vad folk. Många karuseller blev det och mycket kill i magen.

Gladast var nog vår son som alltid har tur att vinna..en ”liten” chokladask.
 
 
Dag 3 så kom mina svärföräldrar. Vi tog båten till Vaxholm för att äta lunch på restaurang..det var super härligt. Jag som älskar hav och vatten och äta ute gör vi inte allt för ofta. Tittade i fina inredningsbutiker och sög in havslukt…lovely.
 
 

Min älskling
 
Dag 4 En heldag i Stockholms city..vi gick över en mil. Var i gamla stan, på slottet, i saluhallen och inte minst i underbara inredningsbutiker…igen. Till min mans stora glädje:-).

Stockholm är toppen på alla sätt och viss, men inget går upp mot mitt lantliv. I Stockholm känner man av att det är karriär, pengar och mycket yta som gäller. Allt rullar så snabbt. Här hemma hos mig är det kvalitetstid med familjen, vyer över ängar, närhet till naturen..bara inre lycka i att finnas till och leva i nuet. Inte denna strävan över att behöva bli något.

 
 
 
Vi strävar mot olika mål, meningen i livet ..inget är sämre än det annat, men mitt mål i livet är att hitta inre frid och lycka i små enkla saker.. som att sitta på trappen och dricka kaffe en vacker sommarmorgon eller bara titta ut över kohagen. Jag har en lärarexamen att vara stolt över, men jag är mycket stoltare över mitt liv här hemma som mamma och fru.

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

22 reaktioner på ”Semester i Stockholm”

 1. Oj, vad ni har hunnit med mycket här i storstan.

  Jag kan bara hålla med om att Stockholm kan vara riktigt mysigt och kul på många sätt men ack så stressigt.

  Vi bor nu bara 15-20 minuter (med bil) från city men bor verkligen på landet. Vårt hem och trädgård är mitt andrum, helt underbart att komma hem och bara njuta av naturen och lugnet efter en lång arbetsdag i stan.

  Ha en fortsatt härlig sommar!
  Kram Mia

 2. Vad härligt med semester och Stockholm som är så vackert.. Klokt att semestra så, vi fick resa mycket tillsammans med mina morföräldrar vilket är ett fint minne idag. Fick du shoppat nåt då? 😉

  Min examen består av att jag är utbildad guide/reseledare och senare även resesäljare men när jag var nyutexaminerad resesäljare hände det den 11 september så jag blev utan jobb. Kanske var nån mening med det också, jag hamnade på andra sidan istället, köpte resor på ett företag ist så jag hade nytta av min examen ändå.

  kram Mia

 3. Stockholm är vackert och helst på sommaren.. men jag tycker som du.. Kul att komma dit men skönt att komma hem och man uppskattar sitt liv på ett annat sätt..
  Vi skall upp till stora staden om några veckor, skall bli hur kul som helst och då blir det bl.a Skansen, jag måste se Kyrkhultsstugan de har där.. Jag är född och uppvuxen i Kyrkhult i Blekinge..

  Ha en go natt och en bra tisdag..

  Kram
  Mia

 4. Du tar alltid så fina bilder! Jag håller helt med. Det är så skönt o komma iväg o framförallt till just Stockholm. De har så mycket vi inte har här nere 😉 Men samtidigt så är det få saker som går upp mot min kopp kaffe hemma…

 5. så härligt ni ser ut att ha haft det. man måste kanske åka till storstan ibland för att i ännu högre grad uppskatta lugnet där hemma…
  ha en fortsatt skön sommar!
  kram
  ingela

 6. Härlig semester! Stockholm är härlig på sommaren. Waxholm är bara så härligt med alla mysiga inredningsbutiker. Funderar på att ta en tur någon dag då solen skiner igen. Må så gott! Kram Sofia

 7. Du skriver så vackert att man vill flytta ut på landet på stört. Jag har två systrar som bor på landet och jag är mycket avundsjuk på dem. Men att köpa något själv och flytta ut är inte aktuellt så jag får väl vänta på att drömprinsen dyker upp först 😉

  Vad underbart det låter att kunna sitta på trappen och dricka kaffe i solskenet. Sånt där smått som man verkligen saknar när man bor i lägenhet på tredje våningen.

  Kram

 8. Så fint ni sr ut att ha haft det. Ha det så skönt där hos er på landet. Skulle själv gärna flytta till landet (Åland) men barnen….
  Kram,
  Lotta

 9. Ja Stockholm är verkligen vackert. Men guuud så skönt det är sen att komma hem till landet och lungnet.
  Vi bor inte så långt från Stockholm (ca 4 mil) så vi tar oss lätt dit med bil, pendeltåg eller SJ-tåg. Kul att ha nära, men att ändå bo på landet.
  Kram Sofia

 10. Godmorgon raring!
  Dina vackra bilder gör verkligen vår huvudstad i sommarskrud rättvisa! Själv vantrivdes jag i Stockholm om somrarna, västkustflicka som jag är, längtade efter måsskrin och salta bad…

  På lördag styr Jenny (Lilla Huset på Prärien) och jag färden norrut, mot Dalarna, en riktig raodtrip på tu man hand! Ska bli hur härligt som helst, men jag vet redan nu att jag kommer att älska att komma hem igen en vecka senare!

  Stor kram
  Lena

 11. Håller med dig angående Stockholm, bodde där ett år och var så glad när vi flyttade hem igen!:) Fast jag åker gärna upp dit på semester ibland!
  Ni ser ut att ha haft en härlig semester där!
  Kram

 12. Hej Lotta!
  Låter som ni haft en riktigt skön semster tripp med familjen, men jag förstår om du även tyckte det va skönt o komma hem Stockholm är en stad med hög puls och stress Själv bor jag så nära men kommer nästan aldrig ditt små besök någon gång då o då Just för stressen och pulsen Antar att vi får se lite nyinköpta saker från storstaden snart 😉 Skoj att du kommit med i tävlingen i Vi i Villa Har precis lagt min röst på den bästa bloggen dsv DU

  Ha en underbar dag!
  Kram
  Anna ”utan blogg”

 13. Hej Lotta!

  Det är lika roligt att titta in varje gång!
  Jag blir så lycklig och inspererad av dig!

  Jag tycker du tar så himla bra bilder, då får varje bild att så så levande ut, speciellt på din familj.

  Jag bor i stockholm och man glömmer väldigt snabbt bort hur vackert stockholm är…
  Du har verkligen tagit vackra bilder av stockholm, fångat stunden!

  Jag har köpt mig en systemkamera och håller på att lära mig att ta foton, men det tar sin lilla tid…hoppas att jag lär mig.

  jag ser att du har varit inne i min favorit butik ”Bruka”, super härlig butik.

  Kram på dig! Lisa

 14. Hej kära bloggvän! Vad kul det känns att besöka dig igen efter en veckas bloggpaus:-) Vilka fantastiskt fina bilder….as usual! Ha en fin kväll, Stor kram Sofia

 15. Semester smakar ljuvligt, vad är det ?
  Fniss…har jag inte haft sen -02, om man nu inte räknar långtidsjukskrivning som det ??

  Härliga bilder fr. era dagar i Storstan !

  Kram Nettan

 16. Vad fint ni verkar ha haft det.
  Jag gillar inte alls stockholm det känns liksom som att stressen äter mig… Jag skulle hellre åka på semester till ditt underbara hus. Om du öppnar B&B nån gång så vet du i alla fall att du har två gäster på tur 🙂

  STOR KRAM och tack för dina vackra bilder
  /Veronica

 17. Jag måste bara kommentera det här mysiga inlägget … Jag är 20 år och precis i den åldern när man ska göra sina stora val, ta steget ut i ”stora världen”. Det känns som att allt just nu ska kretsa kring karriär, bli något, tjäna pengar, res ut i världen, träffa en massa människor, syns, tjäna mer pengar – men jag kan bara inte uppbåda intresse till det! Jag längtar inte efter det, jag längtar inte efter storstadslivet och studentfester, jag längtar efter lugnet på landet, stunder med min mysiga familj, att skapa något eget och sätta bo. Självklart vill jag se världen, resa, utbilda mig och arbeta med något jag brinner för – men ju den här stressen du beskriver, att allt handlar om karriär och pengar och att allt ska gå så fort – ja, den måste jag nog också ta avstånd ifrån. Det är så skönt att läsa om andra människor som tänker likadant, särskilt människor som redan varit där jag är nu och lyckats med att uppnå sina drömmar. Tack 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *