september 2024

Skördemarknaden på Öland

Innehåller annonslänkar

Vi har haft det så himla bra på Ölands Skördemarknad. Vi började resan på Paradisverkstaden där är det ju så vackert och så mycket att titta på. Skulle kunnat köpt allt men handlade inget.

Det är så roligt med Skördemarknaden för man får också så många idéer på allt man kan göra hemma och så blir man sugen på att starta upp och pyssla hemma med att göra fint.

Vi åkte till Eriksöre bygata första dagen. Där finns det en inredningsbutik som vi gillar och det brukar ta slut fort så dit ville vi tidigt på dagen. Vi kom till Öland redan kl 10.30 så vi hade hela dagen på oss. Där köpte vi några fina saker som jag kan visa en annan dag och så gick vi runt och strosade.

Där har de också en supergod pumpasoppa som vi längtat efter sedan vi var där sist och funderar på om vi kan laga hemma.

Överallt kan man köpa grönsaker, allt ser så härligt och fint ut.

I Albrunna köpte vi pumpor. Stora pumpor för 40 kr är mer än halva priset mot hemma, sedan älskar jag miljön och bara titta på alla pumpor som ligger på vagnarna.

Sedan fotar man många bilder för att kunna minnas allt man varit med om och för att kunna visa er. Älskar att hitta på saker med barnen och sonen tackade nej att följa med på den här resan men får göra något med honom senare.

Hos Kalm of taste blev det pizza och titta på alla oljor mm En superfin miljö att bara vara i.

På kvällen åkte vi till Gårdby cafe och sedan var det dags att leta upp ett matställe för att äta. Vi åkte runt lite och hamnade bland alla machaller och ljus på Capellagården. Vilken tur att vi kom just dit på kvällen. Det var magiskt fint.

Man blir så lycklig av att sitta i den fina miljön och få vara med sin fina dotter.

Tröja här och jacka här

Jag har fått så mycket inspiration av att vara på Öland i helgen. Nu ska jag köpa lite ljung och binda kransar osv

Elin och Karl flyttar till större i veckan ( hörnlägenheten bredvid), vi ska måla och hjälpa till att flytta och jag ska köpa snygg lampa här och styra upp en massa saker så det är fullt upp hela veckan. Jobbar bara måndag, så det blir en bra vecka. Nu ska jag skapa lite hål också så jag kan vara hemma och pyssla.

Ha en fin dag

Min långa tröja har ni frågat efter finns här

Kram Lotta

Mysiga tröjor här och här

Skördemarknaden på Öland Läs mer »

Den där längtan är också viktig

Jag hörde på en podd där man pratade om att längtan är också viktig och bra för oss. Att längta att man ska träffa någon, åka bort och göra något kul, längta efter att renovera, eller sjunga konsert eller vad det nu kan vara.

Att längta betyder inte att du lever för mycket i framtid utan att du uppskattar det som du har framför dig. Jag längtar mycket men jag älskar nuset också. Förr kunde man få skit för man skrev att man längtade men det betyder inte att du inte lever i nuet. Nej det har inte alls med det att göra. Längta är en del av livet.

Jag älskar min vardag och mitt liv nu i vardagen men det gör mig inte sämre att jag kan längta efter att ha lite framför mig. Någon liten resa, träffa en vän, tända första brasan i kamin osv.

Att längta betyder att vi upplever saker två gånger. Både innan vi ska åka som nu innan vi åkte till Öland och sedan när vi är där och sedan kan vi minnas och längta till en annan gång och göra samma sak igen eller minnas hur fint man haft det.

Tack till alla er som jag får dela mina tankar och känslor med. Ni är flera tusen som läser här varje dag. Jag vill absolut inte påstå att jag vet och kan massa saker och är någon expert någonting utan jag ser mig som en lärande person. Jag kan inte än, jag lär mig. Det förhållningsättet gör mig nyfiken och gör att vågar mer nya saker. Man behöver inte kunna , man håller på att lära sig. Man kan ändra sig, göra på ett annat sätt, man kan tänka på ett annat sätt osv

Stickad liknande tröja här ( årets färg är blå) och blusar här

Nu kan jag längta efter att tända första brasan här hemma, köpa en hyacint, vara ute i den klara höstluften och grilla korv, första bastun i Sjöstugan. Det finns mycket att längta efter och jag är så glad att den känslan är tillbaka. Jag vet hur det är att inte ha någon längtan alls. Jag är tacksam att min glädje är tillbaka.

Har du mörkt hemma? Sätt upp lite ljusslingor utomhus. Min ljusslinga finns här och fler fina här och här

Ha en fin lördag

Kram Lotta

Den där längtan är också viktig Läs mer »

Nu åker vi på Skördemarknad

Det kanske inte blir det bästa vädret men nu är vi så taggade på att åka på Skördemarknad på Öland, blir det regn så är det mysigt ändå. Vi ska åka runt och kika lite överallt och packar regnjacka och hyrt en liten stuga i Mörbylånga vid havet.

Elin och jag älskar ju sådana här saker med marknader och titta på inredning, äta gott och mysa i stugan. Sonen ville stanna hemma nu så det blir jag och Elin som förra året.

Jag brukar få så mycket inspiration på sådana här resor. Stämningen, allt att titta på och så hinna prata och bara vara.

Nu önskar jag er en fin fredag så ska vi börja åka mot Öland

Kudde finns här , här och pumpakudde här men slut på nätet

Kram Lotta

Sötaste julkopparna jag sett här, här , här och här

Nu åker vi på Skördemarknad Läs mer »

Jag har acceptans för den jag är just nu

Det blev en sen ikväll igår men jag känner mig inte trött utan mest lycklig. Du vet när du haft så låg energi när du inte orkat sminka dig till att kunna fixa dig , åka och jobba och träffa alla människor känns stort. Jag jämför mig inte med andra och ni ska inte jämföra er med mig men att kunna vända en utmattning och orka saker igen är så underbart. Allas resa i livet ser olika ut, jag berättar min men såklart finns det mycket som jag aldrig skriver om här.

Jag har hittat en trygg plats igen där jag tycker om att vara. Känner att jag kan vara exakt den jag är i alla olika situationer, orkar det jag tar för mig och har de där hålen. Förra veckan fick jag avboka två möten med vänner för att jag inte orkade i och hann men så är det. Min energi kommer först och de som vill vara med mig de väntar. Jag har respekt för mig själv också. I början i mitt utmattning förstod jag inte och vågade inte säga nej till saker och möten och förstod inte vart min nya gräns var. Då när jag var som sjukast, men nu är det hur lätt som helst. Jag har acceptans för den jag är just nu. Det är så skönt.

Tänk vad livet lär en.

Idag ska jag jobba igen men sedan ledig och åka på Skördemarknad till Öland. Ikväll när jag varit på kören kommer Elin och vi ska packa lite. Jag längtar så mycket!

När dimman ligger som tätast tror man inte det ska lätta, men nu är både Elin och jag friska igen men har vi våra biverkningar som vi kommer få leva med. Livet har tufsat till oss och gjort oss starkare, mer grundade och mer närvarande. Varje dag jag kan göra någon glad, hjälpa någon, få vara viktig i någon annans liv känner jag mig glad. Dagar när jag ger mig själv acceptans och lugn i de ”hålen” när jag laddar och bara är hemma. Jag jobbar inte heltid längre men jag har kvalité i det lilla livet som jag kallar det.

Nu ska jag åka och hjälpa mina kunder sedan blir det ledigt igen

Ha det så fint alla bloggläsare, tack för du är med resan i livet. Den krokiga resan som innehåller allt.

Kram Lotta

Höstsnyggt annan snygg klänning här, liten söt jacka här och stickad tröja här

Erbjudande Ellos

HÄR

33% på dyraste varan och/eller 5% på redan rabatterade varor hos Ellos, använd koden ARSTIDERSEP24

Jag har acceptans för den jag är just nu Läs mer »

Tänt ljus och mysig morgon

Jag har tänt ljus här i köket och har en mysig morgon. Det är höst ute nu med regn och löven faller till marken. Jag älskar den här lugna känslan. Jag ska jobba kväll på jobbet så jag fixar lite inlägg till er som ni kan läsa i helgen när jag är borta. Det är så vi bloggare ofta gör så det rullar på här .

Jag har skaffat mig lite mer växter men den här har jag tagit ute och satt in. På hösten tycker jag om att mysa till det lite mer med nya krukväxter och mycket ljus. Man får se till att man inte för mycket ensam nu när det börjar bli mörkt och aktivera sig och träffa människor. Det är så viktigt med de där mötena med andra men i lagom dos såklart.

Den här fina skärbrädan fick jag i 50 års present att våra vänner i Norrland. Jag stod och kikade på den på en marknad vi var på så visade sig att Susanne redan köpt en i present till mig.

Älskar de här underläggen till varma grytor

Väldigt nöjd med kopparna i glas

Söta hus finns här

Jag är sugen på att göra lite mer höstfint här hemma men vill pynta lite smart så det inte ska kostar skjortan med alla växter. Tycker om silvriga färger ihop med lila.

Pumpor ska vi köpa på Öland, det brukar finnas mycket och bra priser och så har jag mina egna som blivit stora.

Nu ska jag sätta fart här så jag också blir snygg till kvällen. Klänning ska det bli.

Ha det så bra mina fina bloggläsare

Kram Lotta

Rutiga påslakan för bara 249 här och andra supersöta här

Tänt ljus och mysig morgon Läs mer »

Hur hamnade jag här?

Jag hade en sådan mysig kväll igår med nya bekantskaper från byn. Ibland tänker jag… Hur hamnade jag här? Tänk så häftigt livet är när man följer med på resan. Vad man får vara med om när man tar klivet ut i det okända. Inte för man behöver göra det men för mig har det varit bra .

Nu är det jobb några dagar för mig innan vi åker på Skördefesten. Som det ser ut nu får jag med mig båda mina barn. Lycka! Skulle vara väldigt roligt att få göra saker med dem tillsammans.

När jag kommer hem så vill jag börja höstpyssla lite mer och göra mysigt här hemma.

Bästa höstpysslet är enkelt bara att tända ljus. Det räcker bra så eller ta in något från naturen och sätta på bordet. Kommer inte på vad butiken heter jag köpte dessa lyktor men de är så fina.

Fat här och ljus här

Hösten för 3 år sedan såg det ut så här. Det har hänt lite sista åren.

Fårskinnsfällar stolarna och byta filtarna brukar jag göra.

Plantera om i blomlådorna vill jag göra men så här mycket köper jag inte till dem längre. Blir granris och mina röda låtsasäpplen och några ljung. Blir fint det med och räcker gott.

Är det något jag ska leta efter på Öland är det kransar till dörrarna. De brukar vara lite dyra men vill ha något som håller. Ner till Sjöstugan och på Ytterdörren men på grindarna gör jag egna.

Ljuslyktor i glas här

Så fort jag är kommer hem blir det myskläder och pyjamas eller arbetskläder. Kalle han går alltid i sina vanliga kläder när han ska mysa men det är inget för mig. Mys ska vara mys och så tända ljus och sitta i sängen uppe vid datorn och titta ut på min sjö.

Nu blir det som sagt jobba fram tills vi åker. Idag ska jag hitta något nytt och snyggt att ha på mig för imorgon är det Modekväll på jobbet.

Ha det så bra alla fina

Kram Lotta

Snygga höstkläder tuffa skor här, stickad klänning här och här

Hur hamnade jag här? Läs mer »

Härlig dag med skön energi

Jag har haft en sådan himla bra dag men nu har jag inte mycket tid kvar hemma utan ska iväg. Det har fixats lite här inne med dammsugning och jag har hunnit måla klart Sjöstugan. Så skönt! Nu är det bara Kalles färg som ska bli klart också.

Jag har haft en sådan skön energi idag och glädje med att hålla på med allt och ska piffa lite mer framöver med ljung mm I Sjöstugan ska vi sätta in någon sådan här ljuskrona i taket, det kan behövas där nere för vi har ju inte massa el.

Nu ska jag ta upp Pettson och sedan åka. Det är så härligt ute nu. Jag älskar höst och det känns så bra att den här nu

Kram Lotta

Så många snygga höstnyheter HÄR

Härlig dag med skön energi Läs mer »

Plommonmarmelad och målning

Vi började dagen med att koka plommonmarmelad. Min svärmor har massor av plommon och det kan nog bli ett kok till. Vi hade kanelstång, kardemumma och en skvätt rom i och den blev så god. Recept från Aftonbladet ( utan rom) Vi äter ofta plockmat och då har vi dessa till osten, så gott.

  • 1 kg plommon
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 1 dl vatten
  • 7 dl socker

    1. Skölj av plommonen och klyv dem. Peta bort kärnorna och spara dem.
    2. Linda in kärnor, kanelstång och kardemummakärnor i en bit tyg eller gasbinda och knyt ihop.
    3. Lägg kärnpåse och plommon i en kastrull, häll i vattnet och koka upp. Låt koka cirka 30 minuter.
    4. Stäng av värmen och ta bort kärnpåsen. Rör i sockret, lite i taget så att det smälter. Koka upp sylten igen och låt den koka i cirka 10 minuter till. Skumma av om det behövs.
    5. Sleva upp sylten i rena, varma burkar och sätt på locket direkt. Ställ dem upp och ner så kommer det inte in någon luft.

Frukost i växthuset. När det är helg så försöker vi vara ute så mycket som går och är mest bara inne på kvällen. Då är det mysigt att starta frukost i växthuset.

Egna hösthallon, skulle vilja ha många fler buskar framöver.

Lite sliten Lotta men idag avbokade jag ett besök för att få vara hemma och pyssla. Det har varit något varje dag den här veckan och saker som vi jobbar med som jag inte vill prata om här. Det tar energi men ikväll mår jag bra och känner att jag återhämtat mig.

Jag har målat och hann mycket mer än jag trodde så imorgon har jag bara en vägg och ett tak kvar på Sjöstugan. Det var avkoppling att måla och när jag gör saker så lägger jag telefonen på långt avstånd och bara är. Vi har vilat också en timme men jag somnade aldrig.

Det tar ju tid att med all målning inne och ute men i bastun är det lister kvar och sätta in bastuaggregatet.

Ikväll har vi badat i spabadet. Det är så skönt för kroppen att sitta i badet och titta ut på rosa himmel och sjö. Nu har vi ätit lite här och vi ska lata oss. Imorgon är jag ledig. Då ska jag fortsätta måla klart huset, städa växthuset och trimma gräset. På kvällen ska jag träffa förläsningsgruppen i byn.

Vid huset ska det bli en sådan här bänk med ved under. Vi kanske kan bygga en egen med lite frästa kanter. Längtar att kunna lägga ut fårskinn, filtar. Har köpt lite fina kuddfodral och några ljuslyktor osv. Får vänta med att inreda ett tag till, men snart ska vi börja piffa. Tjohooooo

Ha en fin kväll

Kram Lotta

Jackor här och här

Plommonmarmelad och målning Läs mer »

Lite enklare och det blir bra det med

Hej fina lördag! Idag är det jobb igen i klädaffären och sedan träffa släkten på min man sida. Jag får träffa mina barn och alla andra så det blir mysigt och bäbisgos fast han börjar bli stor nu.

Jag har valt bort massor av tid här hemma med pyssel för att istället jobba i affären och det är det bästa för mig men jag hinner inte pyssla lika mycket och visa er. Det finns mindre tid för det men samtidigt är kraven mindre och det är också skönt. När man har kunnat och haft tid att göra mycket så får man ställa om och vara nöjd med mindre och det går lika bra det med.

Livet går fort vänner. Att må bra och hinna med allt det vanligaste är viktigast för mig och göra fint hemma är viktigt för mig men nu blir det mer på en annan nivå. När jag är ledig längre perioder då kan jag hålla på mycket mer för det älskar jag men om tiden inte finns då drar jag ner på kraven och gör lite enklare och det blir bra det med.

Nästa vecka har vi Modekväll på Sandströms så då blir det kvällsjobb men roligt med dessa kvällar.

När vi flyttade hit så köpte jag massor av krukor som finns här, här och här. Lite nya växter har jag skaffat mig men blir inspirerad av mina egna bilder från ett annat år och vill skaffa mig några blommande växter också.

Några andra krukor jag tycker är superfina är krukor från Knabstrup här, här och här .

Ha det så bra nu och imorgon ska jag vara hemma och måla, då hörs vi igen

Kram Lotta

Lite enklare och det blir bra det med Läs mer »

Bastu på sjön

Bastun börjar bli klar. Lite mer lister ska upp, taket ska bli klart och så ställa in kamin osv Kalle håller på och målar fönster också nu när det är varmt för linoljefärg tar ju tid innan det torkar.

På söndag har jag en dag hemma då ska jag måla utomhus. Det hade varit kul om vi kunde få på ett lager Falu timmergrå på utsidan innan det blir för kallt. Vi får se hur det blir med det. Tar lite när vi har tid och ork men det går ju framåt.

Här ligger fönsterfoder som ska upp framöver, vi funderar på att smycka dem lite så något litet händer. Har inte bestämt oss om det ännu. Jag hittade en så kul kuddfodral här som ska bo i mysrummet där nere, passar ju bra. Vi har ganska mycket grejer i gästrummet som ska ner dit sedan när det blir klart. Blir skönt att få ordning inomhus också. Snart kommer syskonbarnen med familj och sover över.

Ni som frågat om ina block som jag har, här och här finns söta sådana för er som gillar skriva som jag.

Nu ska jag lata mig, imorgon jobb några timmar och sedan träffa släktingar hos svärmor och svärfar.

Kram Lotta

Gosiga och fina tofflor här och sandaler här

Fina jackor här och här

Bastu på sjön Läs mer »