augusti 2024

Starta dagen och rutiner

Kan man någonsin få för mycket tid? Jag tycker så mycket om att vakna här i mitt lilla hus. Brygga mig en koppa kaffe och ta med djuren ut i trädgården och ha mycket tid. När jag är ledig brukar jag först gå och titta på mina blommor och sedan brukar vi gå upp i skogen en sväng och jag tar alltid med mig kaffekoppen ut. Att ha tid på morgonen att gå runt och bara vara är så himla skön stund.

Snygga och billiga kaffekoppen finns här en annan fin här

Sedan brukar jag sätta mig och skriva till er men nu är jag i Norrbotten men annars så sitter jag och skriver till er innan jag åker till jobbet. Om jag är ledig så är jag lite mer slarvig då kan inlägget till er komma senare. När jag är hemma brukar jag lyssna på poddar. Har upptäckt att missat Natthiko och Navids podd så den lyssnar jag på nu. Ja det finns så mycket man vill göra sin lediga tid och det ska jag pyssla med nästa vecka nu när jag är ledig.

Någonting som jag saknar lite är att baka. Det var länge sedan jag bakade men vår ugn är trasig och vi ska köpa ny ugn och då ska jag börja baka lite mer igen.

Ha en bra dag

Kram Lotta

Randig klänning här , Randig tröja här , Stickad klänning här

Starta dagen och rutiner Läs mer »

Fräscha torkhandukar

Jag bor ju inte så stort nu och jag byter inte så ofta möbler osv men små detaljer blir det ju en del. I påsen från Mio var det lite torkhanddukar så jag har gjort mig av med lite gamla och skitiga. Kalle hade städat lite i köket en kväll när jag kom hem från jobbet så då hängde jag upp dessa. Jag börjar gilla grönt mer och mer.

Torkhanddukar här, här och här

Handduken fanns i samma som duken jag har i växthuset. Dukar är verkligen någonting som är roligt att ha på bordet, det blir så mycket mer hembonat. Hoppas kunna sätta upp tapeter i köket i framtiden för jag är inte så jätteförtjust i väven som vi har nu.

Idag lämnar vi hotellet vid Höga Kustenbron och åker mot våra vänner utanför Kalix.

Önskar er världens bästa fredagsmys

Kram Lotta

Kod Ellos ARSTIDERAUG24 Den är på 33% på dyraste varan och 5% på redan nedsatta varor ( du får testa koden för några varor gäller ej) Gäller HÄR

Fräscha torkhandukar Läs mer »

Nu åker vi till Norrbotten

Nu tar jag lite semester igen och det ska bli så skönt och mysigt att åka bort lite. Hunden ska vara hos svärmor och svärfar och katten ska sonen ta hand om. Jag är glad att vi kan ha djur men kan få hjälp med dem ibland när man vill göra något roligt. Det har varit lite mycket några dagar nu för att hinna allt men nu är vi lediga.

Nu är man sugen att börja höstpyssla lite här hemma. Ta bort lite somriga kuddar och få in lite mer murrig känsla. Jag har nog inte så mycket mörka kuddar men en pumpa har jag lagt fram.

Kudde pumpa här

Mina favoritkuddar är ju från Lexington i blått men skulle gärna vilja ha lite mer i brunt framöver , de här och de här är ju så fina men dyra. Jag brukar samla på dem lite i taget så jag får börja samla på mig lite mer höstkuddar mm för det har jag inte.

Ha en fin dag fina bloggläsare

Kram Lotta

Kod Ellos ARSTIDERAUG24 Den är på 33% på dyraste varan och 5% på redan nedsatta varor ( du får testa koden för några varor gäller ej) Gäller HÄR

Nu åker vi till Norrbotten Läs mer »

Fullt upp

Tröja här, kjol här och lång tröja här

Jag ska in till stan/Linköping och hämta mina nya glasögon idag, det gick fort. Jag valde som sagt exakt samma som jag redan har i läsglasögon så dessa bågar ska hänga på näsan hela tiden sedan. Idag är det fullt upp med ärenden. Har egentligen ingen lust att åka till Linköping men vill gärna kunna börja använda mina glasögon så fort som går.

Jag behöver handla på vägen hem och svänga förbi Mio igen, köpte bara två av dessa här och vill ha fyra att duka med till min gröna duk. Köpte några olika underlägg som jag kan variera med. Mer ljus , servetter behöver jag också och tog sista den sista pumpakudden här som är så nöjd med. Nu ska det pyntas höstkänsla när jag kommer hem. Pumporna som jag gjort i keramik har fått flytta ut i växthuset.

Jag ska städa byta påslakan för Philip ska ha vänner här när vi borta. Städa av lite och packa. Det ska bli så roligt och skönt att åka bort 5 dagar. Fullt upp och så ska jag meditera/sova på eftermiddagen det är det bästa jag vet. Älskar den stunden. Igår var ute och gick över en mil förbi mitt gamla hus och jag är så glad nu för mitt nya liv. Tänk vad bra det blev med jobb och allt. Jag har haft ett underbart liv i vårt gamla hus när barnen var små och fick växa upp i men nu trivs jag här vid sjön. Det är hemma.

Ha en bra dag, fina bloggläsare

Kram Lotta

Fullt upp Läs mer »

Nu väntar ledig tid

Idag vaknar jag upp av att ha 10 dagar framför mig av ledig tid om man räknar bort att svara på mail, fixa bokföring och göra blogginlägg. När jag var hemma i 10 år så hade jag så mycket av sådan tid men tillslut kan det nästan bli svårt att uppskatta den. Förra veckan var jag i klädaffären 4 dagar, ärenden som skulle fixas och så sköta bloggen så då var det fullt upp men allt det gör att när den lediga tiden kommer så uppskattar man den så mycket mer.

Vi ska förbereda oss för att åka till Norrbotten. Jag kanske får min nya bil som vi kan åka med och jag ska städa och fixa huset för Philip ska ta hit kompisar och en tjej 🙂

Idag ska jag ut och gå med min bästis och få lunch hos mamma och bonuspappa så nu har jag varit vaken tidigt och fixat här hemma. Jag sover ganska mycket, minst 8 timmar varje natt . Varje morgon tillåter jag mig att sova så länge jag vill och det mår jag så bra av och är tacksamma för . För det mesta vaknar jag runt 7 och somnar senast 22.30.

Diskmaskinen och tvättmaskinen rullar, jag har fryst ner massa kantareller, det ska vattnas i växthuset och tvätt ska läggas in.

Ja det finns massor att göra som vanligt och det är som det ska vara. Livet pågår och det bästa som finns. Allt i en lagom takt med lagom mycket att göra. Men lagom är också svårt, det behöver heller inte alltid vara lagom. Ibland skiter det sig och det brukar lösa sig också.

Min fina ryggsäck jag fått i 50 års present. Vi ska göra mycket tillsammans.

Nu ska jag fortsätta här och packa bilen och hoppas att Findus mår bra och att bölden i munnen försvunnit när han fått penicillin. Mot veterinären men först lämna Pettson hos mamma.

Ha en fin och skön dag

Älskar ni med solrosor kolla in den här skålen här och muggen här , så fina

Mysiga tröjor här och här

Kram Lotta

Kod hos Ellos ARSTIDERAUG24 Den är på 33% på dyraste varan och 5% på redan nedsatta varor ( du får testa koden för några varor gäller ej) Gäller HÄR

Nu väntar ledig tid Läs mer »

Kräftskiva i växthuset

Jag jobbar bara en dag denna veckan men sedan har jag fullt upp några dagar innan vi ska åka till Påläng utanför Kalix. Jag längtar så mycket efter min vän Susanne och hennes man som vi blivit vänner med. Nu var det 2.5 år sedan vi var där och jag grät mängder sist när vi åkte där ifrån.

Duk här, annan snygg finns här

Det är så fint med vänner som man inte träffar så ofta men som man bara kan börja prata där man avslutade sist.

Här är några bilder från vår lilla kräftsskiva i växthuset , det är så mysigt att kunna duka där nere.

Jag skriver inte så mycket idag, idag får bilderna tala 🙂

Vi hade kräftor, räkor, lite parma, frukt, ostar och bröd. Det blev mums!

Liknande fat på fot här

Ikväll ska jag sätta mig och uppdatera bloggen till er så ni har något att läsa och kika på här när jag är borta.

Nu ska jag åka och sälja kläder, det kommer så mycket snygga höstkläder .

Mysiga höstplädar här och här , blev sugen på gröna tallrikar när jag köpt ny duk tex här men ska kolla på loppis

Kram Lotta

Kod Ellos ARSTIDERAUG24 Den är på 33% på dyraste varan och 5% på redan nedsatta varor ( du får testa koden för några varor gäller ej) Gäller HÄR

Kräftskiva i växthuset Läs mer »

Duka i växthuset

Jag är så glad för mitt växthus och att vi har en plats som man kan duka på när vi är många. Vi valde det stora bordet och det har jag nästan ångrat för ibland känns det trångt men sedan om vi är många är det ju bra för vi har inget kök som vi kan sitta i. Igår hade vi kräftsskiva och det var bara familjen så då hade vi gott om plats.

Duk här , vill måttbeställa en sån här matta

Nya duken blev så höstfint och så lägger jag på skinnfällarna på stolarna för nu är det verkligen höstkänsla på kvällarna.

Svarta ljusstakar här , ljus här

Det blir så mysigt när man får tända en massa ljus.

Jag såg en annan influencer som skrivet om sommaren och det inte alls är hennes årstid och så är det för mig med. Jag är ingen sommarmänniska. Jag gillar fina sommarkvällar, kunna odla och göra saker med min familj men jag mår bättre psykiskt alla andra årstider. Ibland är så skönt att läsa att andra känner som jag att jag inte är ensam och det är nog precis ni känner att läsa här hos mig. Att ni känner igen er när jag skriver och att vi är fler som upplever saker tillsammans. Jag har pirr när vädret skiftar nu och min årstid är på väg.

Duk här, lampor här , lyktor gamla

Idag ska Kalle jobba på flotten och vi får se om jag också sätter fart med det eller fixar klart mina fågelhus som jag ska gjuta en platta för osv. Nu har de fina konsolerna kommit. Nu är det dags att mata fåglarna igen. Fina bilder från vår kräftsskiva får ni en annan dag.

Ha en skön söndag, jag ska njuta av min så mycket

Kram Lotta

Mysiga hösttröjor jag tycker är fina här, här och här

Kod Ellos ARSTIDERAUG24 Den är på 33% på dyraste varan och 5% på redan nedsatta varor ( du får testa koden för några varor gäller ej) Klicka HÄR

Duka i växthuset Läs mer »

Jobb och så skogen

Jag ska jobba några timmar men sedan ska jag hem till familjen och vi ska gå till skogen och plocka svamp och lingon och ikväll blir det kräftskiva. Är vädret fint kan vi sitta på flotten eller så blir det i växthuset. Här i köket har jag lagt på den gröna duken igen här och funderar på att klippa sönder den nya duken här med päronen. Visst kan man lägga en över. Ja vi får se, ska duka till kräftorna ikväll först. De har fått in nya ljus också som blir fint med lite mer murriga färger.

Jag gav bort lite koppar till min syster och köpte några i glas här, så snygga och alltid velat ha några i glas. Fanns dessa här också men de var lite dyrare.

Fixade håret igår med lite mörkare botten och några slingor, blev så nöjd!

Ja nu vill man ha lite mysiga textilier igen. Jag har ju många kuddar från Lexington men skulle gärna vilja ha lite åt det murriga hållet också, brukar spara på någon då och då. Imorgon kanske vi hinner jobba lite på Sjöstugan annars får det bli jobb där när vi är lediga en vecka. Vill få bastun klart först.

Nu får ni ha en bra dag, det ska jag ha.

Kramar Lotta

Kod Ellos ARSTIDERAUG24 Den är på 33% på dyraste varan och 5% på redan nedsatta varor ( du får testa koden för några varor gäller ej) Gäller tex här och här

Jobb och så skogen Läs mer »

Frisören , ärenden och så kalas på det

Jag märker att jag uppskattar så mycket att sätta mig vid datorn och skriva till er på morgonen. Jag tänder ljus och bara myser. Tack för att jag får dela mitt liv med er och att ni vill läsa.

Här kommer lite från de senaste dagarna. Vi hade mina vänner från kören är på räkmacka och det var så mysigt. De är också intresserade av trädgård och vi gick runt och tittade lite och så fikade vi.

Kofta och tröja här gamla byxor från jobbet/Sandströms

Igår for jag till stan för att fixa progressiva glasögon och massa ärenden. Mår så himla bra just nu så skön känsla att åka till stan och känna sig avslappnad. Ett tag var jag så trött så stan var ju rena pinan men så är det inte längre. Blev trött av att köra bil och märkte hur jag bet ihop tänderna så jag fick ont i käkarna, men det är inte så längre heller. Jag säger det igen, så tacksam för min energi. Jag jobbar inte lika mycket längre men jag orkar mer igen.

Jag har tänkt så länge att jag ska besöka Haddorps Gård utanför Linköping och det ligger ju på vägen hem till mig och det var så himla mysigt och hade så mycket bra saker när man som jag ska till vänner i Norrland och vill ha med lite presenter.

Sedan åkte jag vidare mot Mio för att köpa mer presenter och lite inköp till mig. Tittade på lite olika fina sker.

Den här vasen passar ju ljuslyktan som jag har. Den gröna lyktan var ju fin.

Sedan har jag förälskat mig i maten som finns på Farsans i Tornby, den här kebaben är så god med eget bröd. De har jättegoda sallader också.

Jag åkte vidare in till stan för att gå in på Norins och köpa upp ett presentkort jag fått av sonen i julklapp. Ostar köper jag på torget i Kisa så det blev inga men godis, vinäger mm. Ska handla ostar idag när det är torgdag till vår kräftskiva.

Jag valde också samma bågar i progressiva som jag har i mina läsglasögon. Två betala för en och jag blev nöjd med priset och fick bästa glaset. Har ägt progressiva förr men kunde inte använda dem och det var fel styrka på dem så det var inte konstigt.

Sedan for jag hem igen till vår lilla stuga och till Kalle som fixade Pinsa. Jag gör mycket här hemma men jag lagar nästan aldrig mat. Vi har det uppdelat så och det funkar bra för oss. Jag är nästan alltid den som handlar, städar och tvättar.

Ja lite nytt till köket när jag ska duka blev det, gillar göra fina dukningar även till vardags men tex nya underlägg HÄR och en duk HÄR till växthuset eller om jag ska dela på den och ha den som två köksdukar. Vi får se.

Jag köpte också de här påslakanen som var bra pris i present till min bror och hans fru som de ska få ikväll. Det andra visar jag senare. Nu ska jag fixa frukost till Kalle och mig och sedan till frissan och till torget och handla lite plock till våran kräftskiva och i eftermiddag blir det kalas och ikväll kommer dottern och pojkvän.

Det blir en mysig helg. Nästa vecka åker vi till Norrland men då ska sonen bo här med katten. Jag ska också fota lite finare bilder till er med kameran 🙂

Ha en fin fredag

Kram Lotta

Kod Ellos ARSTIDERAUG24 Den är på 33% på dyraste varan och 5% på redan nedsatta varor ( du får testa koden för några varor gäller ej) hötsnyheter här

Frisören , ärenden och så kalas på det Läs mer »

Hur vände jag min utmattning?

Jag är ledig idag så jag hinner skriva lite mer till er då. Man måste ha tid för att hinna tänka en tanke klart och för orden ska komma ner på pränt. Jag brukar försöka dela mina erfarenheter om livet här, mitt liv som inte ser ut som någon annans men kan vara till hjälp för någon annan. Jag får nya följare på blogg och instagram som ställer frågor så idag skriver jag lite mer till er.

Många frågar mig hur jag har kunnat komma tillbaka från min utmattning. Jag skulle vilja säga att jag är inte tillbaka utan jag är på en helt annan väg, en helt annan Lotta med helt andra värderingar och tankar om livet. När jag var runt 40 så ville jag så mycket, jag hade så mycket energi och drömmar. Genom bloggen kunde jag processa och förverkliga dessa och leva det liv som jag längtande efter då.

Då ville jag bli hon som tränade, som reste och upplevde, drev eget företag, vågade göra galna saker, ha ett fint hem. Jag ville gärna identifiera mig med henne, kvinnan som hade en sommarstuga på kusten som hon åkte till på helgerna. Jag längtade så mycket efter att bo vid vatten. Hon var var väldigt mycket, orkade väldigt mycket och hade ett jäkligt kul liv. Så blev det också i många år och så levde jag och strävade efter att vara den sortens kvinna.

Efter Elins leukemi trodde jag att jag var samma person. Att jag bara kunde hoppa på det livet igen men allt var annorlunda. Jag var annorlunda, Kalle var annorlunda, barnen hade blivit äldre och gått igenom en kris tillsammans och jag och Kalle var helt slut på energi. Men det förstod vi inte då utan långt senare. När vi kom hit till nya huset så föll allt och allt kom på löpande band. Posttraumatisk stress, utmattning, depression osv Jag vet när jag var som mest sjuk och varit inlagd på sjukhus och kom hem så sa jag till min dotter Vad ska vi göra nu? Hon säger …vi ska inte göra någonting. Min hjärna och kropp hade varit i högvarv så många år så jag förstod inte någonting. Jag måste ju göra någonting, det hade varit så mycket stresspåslag i så många år och jag hade alltid varit på väg.

Jag hade också sådan otur att träffa på den där coachen i allt, som använde fruktansvärda metoder, som hade följt mig länge och som utnyttjade min situation till att synas själv. Det är en egen liten historia, men det var då jag föll in i den där djupa depressionen som jag också lyckades vända.

Å hur vände det? När det var som värst så hade jag Kalle här hemma som tog hand om mig varje dag. Han jobbade hemma och såg till mig så jag kom upp och åt osv. Sedan åt jag också medicin ett kort tag för att få lite hjälp på vägen. Först fick jag fel typ av medicin så jag blev bara sämre och sämre sedan när det blev rätt började det äntligen vända. Tack vare Kalle som tjatade och var på sjukvården. Jag har min kära man att tacka för så mycket, hade jag inte haft honom vet jag inte hur det hade gått. Jag hade också skapat mycket oreda under min depression och gjort många människor ledsna på ett sätt som inte är jag och med metoder som den så den där ”coachen” ledde mig in på. Allt det var jag tvungen att bearbeta genom psykolog och försöka reda ut.

Men sedan började det egna arbetat att hitta mig igen, den nya Lotta som jag blivit efter cancer och som jobbat för mycket under och Elins leukemi. Vem var jag nu? Jag fann henne igen genom att ge mig tid att bara vara, acceptera att jag var sjuk, bearbeta det som hänt men också förstå att lycklig och må bra blir man genom de enkla sakerna i livet. Jag bär redan på allt som jag behöver inom mig, jag ska hitta vem jag är nu genom att aktivt jobba med mina tankar men också genom att få vara sjukskriven och inte prestera. Jag ska inte vilja vara någon mer än mig själv.

Under min utmattning hade jag slutat umgås med så många människor för jag inte orkade men nu kunde jag börja vara social igen små stunder. Jag tog tag i samtal, sa förlåt och fick råd av min psykolog hur jag kunde gå vidare. Jag skaffade mig nya intressen som kören och keramiken och när jag blev ännu bättre skaffade jag mig ett nytt jobb. Jag bearbetade elaka påhopp och kommentarer som jag fått genom åren från mina läsare. Jag förstod att jag kan göra allt men in mindre skala men i små steg. Jag har lagt mycket tid i min trädgård, i naturen och med promenader och samtal med mina närmsta vänner och jag har ältat och pratat om ALLT med min bästa Kalle.

Den stora resan har varit att känna inåt. Vad orkar jag och vill göra nu? Vilka vill jag umgås med, vad vill jag göra ? Den stora lärdomen är att jag kan skapa ett liv helt utifrån mina/våra önskningar och inte vad samhället säger är ett rätt och lyckat liv. Eller vad mamma tycker, eller titta hur andra människor lever.

Blev myggbiten i ögat om någon undrar 🙂 Mysigaste tröjan/jackan här

Vi kan bo i en stuga, vi behöver inte umgås med alla människor för den energin har jag inte längre. Jag hittade tillbaka till det vardagliga och enkla. Små saker som ger trygghet och glädje och lämnade den där Lotta bara strävar högt och vill mycket. Hon fanns heller inte längre kvar och jag vågade ta steget att börja om fast det fanns människor som inte ville vi skulle flytta.

Livet har gett mig många erfarenheter och att börja om vid 50 år på en ny plats, med ett nytt tänk, med att äga mindre, göra mindre och bara ha det vanliga omkring sig har gjort mitt liv så enkelt och skönt. Jag har hittat mig igen, det jag gillar, det som gör mig glad och den jag vill vara och har ett mycket rikt liv men mycket mindre på sätt och vis. Jag har lärt mig att säga nej, säga ifrån och accepterar inget som skaver. Jag har en helt annan acceptans, jag behöver tid och vet att en utmattning tar tid och det blir aldrig som det var förr igen. Men. Livet blev så bra, så himla bra och jag är så tacksam att livsglädjen kom tillbaka igen. Jag älskar att vara jag igen och jag orkar duger, så jäkla bra! Livet blev något helt annat och väldigt bra.

Tack till er att ni finns med på min resa genom livet, nu ska jag fixa ordning mig här och till stan

Kram Lotta

Snygga höstnyheter som jag ska kolla in här och här

Hur vände jag min utmattning? Läs mer »