Idag fick jag med mig alla fyra och plocka jordgubbar, älskar att hänga med dem. Elin med sin Jakob och Philip med sin Julia. Först fick de thaibuffe på stan och de älskar ju mat och sedan plockade vi jordgubbar. Är så glad att båda hittat en pojkvän och flickvän som tycker om att göra saker och som vill följa med och vara med oss i familjen.
Receptet på marmeladen är hämtat från Arla
Receptet gäller för 5 dl
½ vaniljstång eller 1/2 krm vaniljpulver
300 g jordgubbar
2 – 3 msk vatten
2 tsk pressad citronsaft
3 dl syltsocker
***********
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Skär jordgubbarna i bitar. Koka upp vaniljstång och frön med jordgubbar, vatten och citronsaft i en rostfri kastrull. Låt sjuda under lock ca 10 min, rör om ett par gånger under tiden. Tillsätt syltsocker och fortsätt koka 2-3 min under omrörning. Plocka upp vaniljstången och häll upp i väl rengjorda burkar. Låt svalna och förvara i kyl.
Mums vad gott med jordgubbssylt. När jag kommer hem från tjänsteresan skall det plockas jordgubbar vilket bra sätt att börja semestern med. Mvh Åsa
Jag måste oxå göra jordgubbsmarmelad lät så gott🍓vet du om man kan frysa in den? Vad det är roligt att följa dig och se hur fint ni gör vid stugan. Jag bor året runt vid havet och det är så underbart att följa årstiderna här. Håller på att bygga upp en fin trädgård så din blogg verkligen inspirerar mig❤️Kram från Helene
Prova jorgubbsmarmelad på knäckemacka 👍
Mums mums! Detta måste jag bara testa. Tänk det en varm sommarkväll med vännerna:) Mys mys mys. Tack för tipset!