Vårplantering

Innehåller annonslänkar

Det är lite kallt fortfarande men igår startade jag min plantering uppe på altanen. Lite nytt i krukorna och så ska jag ha lite fint på borden.

Blus gammal här

Blommor som passar bra i en vårplantering är påskliljor, narcisser, primula, penséer, tusensköna, hyacint, pärlhyacint, ranunkel osv Många av dessa planterar jag sedan ut i trädgården så de inte går till spillo.

Fina grenar av olika slag är också ett billigt sätt att dekorera med och göra egna kransar. Ett år gjorde jag en krans av vass som blev enkel och dekorativ.

För mig är blommor och växter livsnjutning. Jag är född på landet, har älskat vara i naturen sedan jag var liten och min mamma har alltid haft fint omkring sig med enkla dekorationer osv. Jag tycker det är sådan livskvalité att pynta och göra vackert omkring sig. Sedan får jag dela allt med er så det är extra bonus.

Jag har varit mer hjärntrött några dagar nu. När jag är pigg då vill jag mycket, söka jobb osv men sedan klarar jag inte så mycket så fort det blir flera saker på en dag. Jag har acceptans för det. Bara svårt att göra allt lagom men jag jobbar på det hela tiden. När jag är här hemma så blir jag sällan hjärntrött om jag inte sitter för mycket vid datorn men så fort jag åker iväg och gör flera saker eller träffar folk så kan det suga energi. Samtidigt så mår jag bättre när jag gör saker och är med människor för det skapar samhörighet, samtal osv så det är en svår balans.

Jag jämför mig inte med andra och jag bryr mig inte om att vara duktig flicka eller behaga någon annan men jag vill ändå berätta om livet för er. Kanske kan det hjälpa någon annan när jag vågar prata om mig. Livet är inte så lätt, men man gör så gott man kan. Ibland klarar jag massor men vissa dagar är det mycket tuffare.

Mina krukor får ni se lite mer senare. Nu ska jag göra iordning mig här och åka och fixa mina naglar. Jag ska hoppa in på en loppis också och kolla in påskpynt och så hämta mina blusar här och här och nya baddräkten. Jag ser fram emot en lugn hemmahelg med bara Kalle. Jag älskar vårt liv tillsammans och vi har det så bra här vid sjön med våra projekt och djur.

Ha en fin och skön fredag, tack för att just du vill läsa min blogg 💗🌼🌷

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

4 reaktioner på ”Vårplantering”

  1. ”Kanske kan det hjälpa någon annan när jag vågar prata om mig.”
    Mer än du kan ana… ♥ Tack för att du orkar skriva din blogg!

  2. Åh så pepp jag blir på nytt i utekrukorna, det ser verkligen ledsamt ut här hos mig nu. Men vi har haft så kallt på nätterna så det har inte varit läge, men visst längtar man.
    Tack för dina tankar kring hjärntrötthet, som jag känner så väl igen. Så skönt att få läsa om någon annans liv med detta hinder för man känner sig ibland ganska ensam. Tack, du och din blogg är bäst!

  3. Tycker du (fortfarande) har lite för stora krav på vad du ska orka/hinna med! Gör bara det du tycker är roligt och ha kul, det andra blir en bonus! Blir ofta helt förvånad över allt du hinner med varje dag, jag har idag varit så nöjd med att bara ha skurat balkongen. Ser nu fram emot att planera blomlådor och plantering av vårblommor. Här i Göteborg har det bara varit regn och regn och regn ganska länge nu….

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *